03-05-2012

eetbare lepels


Ik zag het bij scissors paper wok, en was direct enthousiast. Wat een leuke manier om een hapje te serveren als je visite hebt!
Een edible spoon making kit heb ik niet in mijn bezit, en ik ben ook niet van plan om er eentje aan te schaffen. Het zijn van die hulpjes die je een paar keer gebruikt en die dan achter in de kast verdwijnen omdat een toastje smeren veel makkelijker is. Zo gaat dat bij mij tenminste. Maar ik wilde het wel graag een keer proberen en tijdens een wandeling met de hond kwam ik op het volgende idee.

Je neemt een lepel uit de bestek la, drukt er een papiertje in en trek het over, zodat je rondom de vorm van de lepel krijgt, inclusief het kuiltje. Knip hem vervolgens uit, dit is je nu 'mal'. 


Maak dan een boterham plat met de deegroller, de broodsoort is niet van belang.


Leg nu je papieren lepel op het platte brood en snij hem uit met een scherp mes, (maar een schone schaar vond ik nog gemakkelijker en je krijgt mooie rechte randjes).


Druk dan het uitgeknipte brood goed stevig vast. Invetten hoeft niet.


Ik deed ze ruim 10 minuten in de oven bij 200 graden. Ze laten heel makkelijk los van de (hete!) lepels.


Je hebt nu een broodlepel, met een handig handvat en je kunt hem naar eigen inzicht vullen.
Ik ga ze ook een keer proberen met een beetje shoarma en knoflooksaus.
(En de volgende dag natuurlijk broodpudding eten van de restjes)

30 opmerkingen:

  1. Heel vindingrijk, mooi opgelost en het ziet er fantastisch uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk! Misschien zou je er ook nog een visje van kunnen maken, leuk om 'n vulling met vis te serveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gaaf idee, echt superleuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Via de blog 'Zelgemaakt van mij-voor jou' kwam ik op jouw blog terecht. Wat een leuk idee deze lepels en wat heb je verder nog een hoop leuke berichten op je blog staan! Ik ga je volgen want ik ben heel benieuwd wat er nog meer aan leuke berichten/handige tips/lekkere dingen er nog verschijnen!
    Groetjes Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind jouw oplossing wel zo leuk. Slim hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ligt het aan mijn computer? Ik kan bovenin nergens klikken op 'volgen'? Jammer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hé nee, ´t is weg. Je kan ook op het volger gadget rechts klikken, op de blauwe balk ´neem deel aan deze site`.

      Verwijderen
  7. Heel leuk, dat ga ik zeker proberen en vooral goed gevonden om zoiets te maken zonder al die hulp middelen!
    Je kan daar een zomerse salade net even een apart tintje geven.
    Of bij de borrel s'avonds, ik zie het al helemaal zitten :-)

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  8. leuk!!! 't is eens iets anders en je zou inderdaad gek zijn om zo een set te gebruiken als het zo ook gaat :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Superleuk ideetje Hanneke!
    Groetjes,
    Charlotte

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een ontzettend leuk idee zeg en het is zo prima te doen !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dit vind ik een absolute topper!! Een heel originele en gezonde manier van presenteren!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuk idee weer, daar valt nog best op door te borduren. Dank voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh Hanneke.. Hij is weer helemaal leuk!!! Dank je voor het delen!

    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Superleuk idee!! en makkelijk ook, thx!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Slim !! En vrij makkelijk ook precies. Eentje om te onthouden ! Bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Superleuk idee! Ga ik zeker onthouden! Ik vroeg me alleen het volgende af: Als je het brood stevig in model geduwd hebt op de lepel, zou je dat er dan niet voorzichtig af kunnen halen en dan zonder lepel bakken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hmmm...misschien wel. Ben alleen bang dat het steeltje dan gaat hangen. Gewoon proberen dus. Kun je, als het wel kan, een heleboel tegelijk bakken.

      Verwijderen
  17. Wat een leuk idee! En achteraf heb je ook geen overbodige afwas, fantastisch!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. en mijn vriendinnen en k hebben fewoon leuke vormen gemaakt bv een hartje een ruit een rondje een vrierkant echt heel lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Geweldig Idee, ga ik zeker zelf uit proberen.Hoe lang kan je deze lepels al van te voren beleggen? lijkt mij ideaal om ze dan savonds als hapje te presenteren

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat durf ik niet precies te zeggen, hangt natuurlijk ook af van het soort beleg. Ik zou in ieder geval iets van een slablaadje op de bodem leggen zodat het brood niet teveel vocht opneemt. Gewoon eens mee experimenteren zou ik zeggen.

      Verwijderen
  20. Ik heb er rondjes uitgestoken met een kookring en daarna die rondjes in een mini muffinvorm gedaan en zo gebakken.
    Bewaren in een ijzeren trommel.
    De volgende dag gevuld met een klein beetje pesto
    en wat hamreepjes en erbovenop wat geraspte kaas.
    Dit op een bakplaat en 5 min. in een oven op 200 gr.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. mm, lijkt me lekker. Je brengt me op een idee. misschien wil dit ook met tortillawraps?? ga ik eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips