tag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post5240770233793874045..comments2024-03-14T17:16:37.493+01:00Comments on DE GULLE AARDE: advocaatDe Gulle Aardehttp://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-57751936822435560462022-05-07T23:10:48.541+02:002022-05-07T23:10:48.541+02:00Heb hele eieren gebruikt een dunne massa en veel s...Heb hele eieren gebruikt een dunne massa en veel schuimAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-47243821735964851322019-03-13T18:17:48.298+01:002019-03-13T18:17:48.298+01:00Een late reactie op een beticht uit 2015. Maar mag...Een late reactie op een beticht uit 2015. Maar mag ik u vragen van welk matriaal de bus is gemaakt ? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09293854004709921591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-70001078345862286992015-06-14T09:12:16.470+02:002015-06-14T09:12:16.470+02:00Ooit kwam ik via uw recept "cake in blik"...Ooit kwam ik via uw recept "cake in blik"op uw website terecht. Het recept wordt nu door mijn wederhelft klaar gemaakt. Af en toe kom ik even buurten. Eigengemaakt advocaat is om je vingers bij op te eten..... Het onderstaande recept heb ik van mijn moeder. <br /><br />7 eieren (in z'n geheel)<br />1 zakje vanille suiker<br />250 gr witte basterd suiker (ik gebruik altijd iets minder ca 200 gr)<br />2,5 dl inmaakbrandewijn (merk gorter maakt het lekker zacht van smaak)<br /><br />eieren in een kom doen, kort mixen<br />suiker toevoegen,kort mixen<br />inmaakbrandewijn al mixend rustig toevoegen <br />vloeibare substantie au bain marie verwarmen en blijven roeren tot het dikker voelt, bij de juiste dikte (oefening baart kunst) van het fornuis halen, door een zeef doen en eventueel in een fles of op andere wijze bewaren. Afkoelen en hmmmmmm.<br />Het zeven is er voor om de 'hanetretjes (strengen aan de dooier) eruit te halen. <br /><br />JetAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-11855930958941214342015-05-26T16:06:39.870+02:002015-05-26T16:06:39.870+02:00Wat een leuke blog zeg. Een hoop goede informatie ...Wat een leuke blog zeg. Een hoop goede informatie waar je echt iets aan hebt.patriciahttp://www.billincasso.nl/nl/incasso.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-55399497617673542952015-01-11T20:59:25.045+01:002015-01-11T20:59:25.045+01:00Dank je voor deze toevoeging Jane. Heb op het woor...Dank je voor deze toevoeging Jane. Heb op het woord "advocaatbus" eens even verder gezocht en nu snap ik ook de reactie van Loes. Zelf had ik er nog nooit van gehoord dus weer wat geleerd vandaag!De Gulle Aardehttps://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-23170355286152899362015-01-11T14:30:16.217+01:002015-01-11T14:30:16.217+01:00Ooit konden wij een advocaatbus +stamper laten mak...Ooit konden wij een advocaatbus +stamper laten maken. Ik heb hem nog steeds. Je moet dan denken aan een hoge ronde bus doorsnee 12 cm. Daarbij een stamper een platte schijf met gaatjes waaraan in het midden een lange steel zit met aan het einde een handvat. De werwijze is wat u beschrijft. Je zet de bus in een pan water en haalt de stamper op en neer in de bus. Eerst komt het mengsel omhoog. Daarna gaat het weer zakken als het bijna terug is op begin niveau haal de bus uit de pan en koel het af. Ideaal. Wij gebruiken gewoon 10eieren 2kopjes suiker 2 zakjes vanille suiker en 2 kopjes lichte borrel. Dat laatste is jenever van 30%. Je heb dan niet zulke sterke advocaat en wij vinden dat heerlijk. Dit recept evenaart de tokkelroom. Je hoeft het ei daarvoor niet te scheiden.janehttps://www.blogger.com/profile/16855322747775583441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-60777194968612319882015-01-07T15:45:32.330+01:002015-01-07T15:45:32.330+01:00Mijn tante maakte het eens met vruchtenbrandewijn....Mijn tante maakte het eens met vruchtenbrandewijn. Krijg je roze advocaat, erg leuk!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-31206403071325753712015-01-07T10:50:59.317+01:002015-01-07T10:50:59.317+01:00Heb net een klein flesje gekocht. Ben nu wel benie...Heb net een klein flesje gekocht. Ben nu wel benieuwd naar de hoeveelheid suiker..Crafts 'n' Skillshttps://www.blogger.com/profile/04627513810584088023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-78294557711914989912015-01-06T20:16:30.973+01:002015-01-06T20:16:30.973+01:00Dat lijkt me een lekker recept! Eigenlijk mag ik d...Dat lijkt me een lekker recept! Eigenlijk mag ik die suiker niet die erin zit... maar ach... dan maar een paar jeukplekjes. <br />Bedankt voor het plaatsen van het recept!Margreethttps://www.blogger.com/profile/09604085664592238488noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-83427244902505992532015-01-06T17:40:22.881+01:002015-01-06T17:40:22.881+01:00Loes, wat een spannend verhaal. Je moeder maakte a...Loes, wat een spannend verhaal. Je moeder maakte advocaat in een blik met een gaatjesdeksel? Of zit ik er nu hééél ver naast?De Gulle Aardehttps://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-11967502696991446302015-01-06T14:28:08.673+01:002015-01-06T14:28:08.673+01:00Een heerlijk recept, mijn moeder maakte het vroege...Een heerlijk recept, mijn moeder maakte het vroeger ook altijd, mijn vader had van een leeg blik van boterhamworst het deksel met gaatjes ingeprikt en een steel aangelast, ik weet niet precies de verhoudingen, maar het was altijd erg lekker. Zodoende heb ik het nooit zelf gedaan. Bedankt voor het recept.<br />Een heel fijn 2015, groetjes, Loeshobbyloeshttps://www.blogger.com/profile/12998272025908731073noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-5641716052929442292015-01-06T14:03:54.789+01:002015-01-06T14:03:54.789+01:00Mmmm, lekker met slagroom en chocoladeschilfers en...Mmmm, lekker met slagroom en chocoladeschilfers en dan met een klein theeelepeltje oplepelen, genieten!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-60463578917931429672015-01-05T21:48:28.515+01:002015-01-05T21:48:28.515+01:00Ik denk wel dat dat moet kunnen, het is wat zachte...Ik denk wel dat dat moet kunnen, het is wat zachter van smaak (lager alcoholpercentage) en iets dikker dan advocaat. Als ik het zou proberen dan zou ik alleen eidooiers gebruiken en een deel van de alcohol vervangen door room. Maar......geen idee of je dan tokkelroom krijgt ;-).<br />De Gulle Aardehttps://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-67939320909786056892015-01-05T21:40:17.252+01:002015-01-05T21:40:17.252+01:00Dank je wel. Tokkelroom, zou je dat ook zelf kunne...Dank je wel. Tokkelroom, zou je dat ook zelf kunnen maken. Of is dat bijna precies hetzelfde als dit?Introverte Mamahttps://www.blogger.com/profile/08593822742612280254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-10012723133778538302015-01-05T21:33:57.759+01:002015-01-05T21:33:57.759+01:00Dank weer voor je fijne recept.Dank weer voor je fijne recept.blauwruitjehttps://www.blogger.com/profile/14959337609259117317noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-29073800977870202462015-01-05T13:56:07.916+01:002015-01-05T13:56:07.916+01:00Advokaat was één van de lekkernijen die mijn moede...Advokaat was één van de lekkernijen die mijn moeder vroeger maakte. Het enige receptje dat ik niet meer terug vond in haar schriftjes, maar nu heerlijk uitgeschreven staat op uw blogje. Bedankt voor receptje alsook het leuke bericht.<br /><br />Lieve groetjes, TinneTinneshobbyworldhttps://www.blogger.com/profile/04115709728418144669noreply@blogger.com