tag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post3306587592674672273..comments2024-03-20T21:47:57.594+01:00Comments on DE GULLE AARDE: meidoornbloesem siroopDe Gulle Aardehttp://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-47579913833136036992020-05-01T12:24:58.064+02:002020-05-01T12:24:58.064+02:00je kan het bij witte wijn doen Héél lekker !je kan het bij witte wijn doen Héél lekker !Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02928525537810289481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-1570137796027160042017-05-10T16:34:05.573+02:002017-05-10T16:34:05.573+02:00Ja hoor, dat kan. Al zou ik het er dan niet koken,...Ja hoor, dat kan. Al zou ik het er dan niet koken, want dan kan je net zo goed (en goedkoper) suiker gebruiken.De Gulle Aardehttps://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-67094826879322283142017-05-10T08:09:21.078+02:002017-05-10T08:09:21.078+02:00Kan je ook honing gebruoken in plaats van suiker v...Kan je ook honing gebruoken in plaats van suiker voor de siroop?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03597521324596648793noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-65628947278586905162016-05-14T09:09:09.490+02:002016-05-14T09:09:09.490+02:00Het zal misschien iets minder werkzaam zijn maar j...Het zal misschien iets minder werkzaam zijn maar ja hoor....dat kan zeker.De Gulle Aardehttps://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-77147663518385315042016-05-13T22:49:55.224+02:002016-05-13T22:49:55.224+02:00Kan je ook lotion maken van gedroogde bloesem en b...Kan je ook lotion maken van gedroogde bloesem en blaadjes? <br />Ingrid VHnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-68140886638803657912016-05-12T09:07:23.146+02:002016-05-12T09:07:23.146+02:00Dat is een goed idee Jan. Of anders een wijnmaakbo...Dat is een goed idee Jan. Of anders een wijnmaakboekje aanschaffen."Zelf wijn maken" van C.J.J.Berry is een erg informatief biek.De Gulle Aardehttps://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-84372011872200373602016-05-12T09:02:56.995+02:002016-05-12T09:02:56.995+02:00Na twee, drie dagen bewaren in de koelkast kun je ...Na twee, drie dagen bewaren in de koelkast kun je beter nieuw maken. Er zitten geen conserverende stoffen in.De Gulle Aardehttps://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-32594031903696375782016-05-12T08:09:50.251+02:002016-05-12T08:09:50.251+02:00Hoe lang kun je de lotion bewaren?
Groetjes Anneke...Hoe lang kun je de lotion bewaren?<br />Groetjes AnnekeAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10210695064048606557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-25075673402693319602016-05-08T20:28:58.025+02:002016-05-08T20:28:58.025+02:00Hoi allen!
Bedankt voor het respect, gemaakt en h...Hoi allen!<br /><br />Bedankt voor het respect, gemaakt en het smaakt goed. Nu wil ik er ook 5 liter wijn van gaan maken maar vind het recept hierboven in een reactie een beetje te beperkt. Is er misschien ook een recept waarin iets beter word uitgelegd hoe je de wijn precies moet maken. Ik ben een beginnende wijnmaker en het zou natuurlijk erg zonde zijn als het mislukt door een beginnersfout. <br /><br />Mijn dank zou daarvoor erg groot zijn!<br /><br />Op internet wel diverse recepten gevonden voor het maken vlierbloesemwijn, mijn plan was om die werkwijze te volgen met de hierboven aangegeven benodigdheden. <br /><br />Vriendelijke groet Jan <br />Jan Klokboernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-66891036302872969642015-06-05T17:34:23.709+02:002015-06-05T17:34:23.709+02:00Ik proef geen verschil........Ik proef geen verschil........De Gulle Aardehttps://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-60970156309746248462015-06-05T14:49:45.104+02:002015-06-05T14:49:45.104+02:00Heerlijk fris op een zomerse dag, echt een aanrade...Heerlijk fris op een zomerse dag, echt een aanrader. Ik heb thuis de tweestijlige variant. deze smaakt prima. De eenstijlige heb ik nog niet geprobeerd.Ik weet niet of het uitmaakt qua smaak?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-68273086398474381132014-05-17T17:58:31.349+02:002014-05-17T17:58:31.349+02:00Leuk!! Moet ik dan ook maar eens proberen.
Leuk!! Moet ik dan ook maar eens proberen.<br />De Gulle Aardehttps://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-5668704465216195652014-05-17T14:27:27.973+02:002014-05-17T14:27:27.973+02:00Als je gelatine aan de siroop toevoegt, krijg je l...Als je gelatine aan de siroop toevoegt, krijg je lekker snoepjes. :)Alma de Jongenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-84058329960911326442013-05-29T22:21:43.673+02:002013-05-29T22:21:43.673+02:00Wat een mooi en gezellig interessant blog heb je! ...Wat een mooi en gezellig interessant blog heb je! Hoe langer ik hier rondsurf hoe meer inspiratie ik opdoe! Vandaag heb ik meidoornbloesem geplukt. Het was niet zonnig maar dat is het nog maar zelden de laatste tijd en ik wilde kost wat kost de siroop maken en ook de lotion want mijn lotion was op. Er staat nu 5 liter gezeefd meidoornbloesemwater klaar om morgenochtend siroop van te maken. Voor de lotion heb ik de rest van de bloesems en de takjes met blaadjes in stukjes gedaan en 10 min. laten koken. Ik heb hem vanavond al gebruikt: super en zonder die vieze chemische geur van mijn oude lotion :-)<br />Zodra de vlier bloesems heeft ga ik daar siroop van maken, is zo heeeeerlijk en ik vind hem lekkerder geuren dan de meidoorn. Maar morgen kan ik pas proeven naar de meidoorn!<br />O ja, de blaadjes zijn ook heerlijk om te eten. Onze geit heeft nu bij de meidoornhaag concurrentie van mijn man en ik.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-77015210785497014952012-11-08T14:33:55.329+01:002012-11-08T14:33:55.329+01:00Ja een heel leuk blog om door heen te wandelen en ...Ja een heel leuk blog om door heen te wandelen en heel aangenaam om lezen en zaken bij op te steken bedanktAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-17576004400164745032012-07-19T17:28:16.285+02:002012-07-19T17:28:16.285+02:00Leuk al die receptjes!
Maar waar haal je de tijd v...Leuk al die receptjes!<br />Maar waar haal je de tijd vandaan?<br />Groetjes uit BelgieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-35512228975962885172012-05-27T11:39:31.778+02:002012-05-27T11:39:31.778+02:00Nee, 't is er nog nooit van gekomen, het staat...Nee, 't is er nog nooit van gekomen, het staat altijd op mijn lijstje voor volgend jaar ;-)De Gulle Aardehttps://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-87030665084290478832012-05-27T09:47:48.957+02:002012-05-27T09:47:48.957+02:00Oh super!! Wel veel bloesem... veel meer dan bij V...Oh super!! Wel veel bloesem... veel meer dan bij Vlier. Heb je deze zelf al eens gemaakt? Ben benieuwd naar de smaak!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-51125161742165801922012-05-24T22:00:12.478+02:002012-05-24T22:00:12.478+02:00Ja, hij is pas deze week beginnen te bloeien. Wat ...Ja, hij is pas deze week beginnen te bloeien. Wat een groot verschil een paar honderd km maken kan.De Gulle Aardehttps://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-56067869120082008842012-05-24T20:57:40.578+02:002012-05-24T20:57:40.578+02:00Bloeit bij jullie de meidoorn nog? Hier was hij w...Bloeit bij jullie de meidoorn nog? Hier was hij weliswaar later dan andere jaren, kwam pas in bloei begin mei, maar intussen is hij alweer helemaal uitgebloeid.<br />Dit recept zal dus voor volgend jaar zijn... Vlierbloesemsiroop maak ik op bijna dezelfde manier...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-19768930490456646422012-05-23T22:35:03.983+02:002012-05-23T22:35:03.983+02:00oke! dat wordt dus verzamelen! Ik maak ook altijd ...oke! dat wordt dus verzamelen! Ik maak ook altijd wijn , tinctuur en siroop van vlierbloesem. Deze variant kende ik nog niet!<br />Dank je welBezige Bijhttps://www.blogger.com/profile/13181694736249741479noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-6010174500054659382012-05-23T15:22:08.360+02:002012-05-23T15:22:08.360+02:00Hij is niet giftig, alleen vond ik hem absoluut ni...Hij is niet giftig, alleen vond ik hem absoluut niet lekker.De Gulle Aardehttps://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-24607764425269159732012-05-23T14:52:45.790+02:002012-05-23T14:52:45.790+02:00Waarom mag je de rode meidoorn niet gebruiken?Waarom mag je de rode meidoorn niet gebruiken?Pietjenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-20886631920363317192012-05-23T12:43:02.933+02:002012-05-23T12:43:02.933+02:00Jazeker kan dat.
Hier is het recept:
2.25 liter b...Jazeker kan dat.<br />Hier is het recept:<br /><br />2.25 liter bloesems<br />1500 gram suiker<br />2 citroenen<br />1 theelepel looizuur<br />4.5 liter water<br />gist en gistvoedingszouten<br /><br />Rasp de schil van de citroenen en kook dat samen met het sap van 1 citroen een 1/2 uur in het water.<br />Giet de vloeistof in een kom en als hij is afgekoeld tot 21 graden, doe er dan het gistvoedsel en de gist erbij. Laat dit 24 uur staan en dan gaan de bloemen erin. Roer dit mengsel elke dag gedurende 8 dagen.<br />Daarna heel goed zeven en verder behandelen als "normaal".De Gulle Aardehttps://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-408013301832720414.post-59294273099396875242012-05-23T12:32:43.378+02:002012-05-23T12:32:43.378+02:00Fijn om te horen!Fijn om te horen!De Gulle Aardehttps://www.blogger.com/profile/17408316457760545506noreply@blogger.com