over mijNa ruim tien jaar met ontzettend veel plezier gewerkt te hebben als dierenartsassistente, kwam ik door gezondheidsklachten bij de kruidengeneeskunde terecht.
Als kind al gefascineerd door alle mogelijkheden die de natuur te bieden had, ging er toen een nieuwe wereld voor mij open. Ineens bestond de berm uit zoveel meer dan alleen gras. Voor heel veel kwalen, zowel bij mens als dier, was een alternatief beschikbaar.
Verschillende opleidingen in de fytotherapie (kruidengeneeskunde), Bach-bloesemtherapie en aroma-therapie volgden en nog steeds ben ik niet uitgeleerd.

Toen het ook op financieel gebied nodig was om 'de broekriem aan te halen' werd de tuin en het zoveel mogelijk zelf doen steeds belangrijker.
Met vallen en opstaan heb ik leren wecken en wijnmaken (er was nog geen internet en wecken was alles behalve hip), en ook andere technieken werden uitgeprobeerd.

En nu, nu de kinderen  volwassen zijn, is er tijd om alles door te geven, om te laten zien wat je allemaal zelf kan doen. Veel daarvan heb ik al eens gedaan of is een onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Veel meer heb ik nog niet gedaan, gemaakt of geproefd.
De beschrijvingen liggen al jaren klaar, uit (oude) boeken, gezien of gehoord bij anderen, uit tijdschriften gescheurde afbeeldingen enz., met een beetje van mezelf en alle mogelijke combinaties.
Mijn weblog fungeert hierbij als een 'leuke stok achter de deur' om het nu ook te doen i.p.v.: 'Oh, dat ga ik ooit nog eens proberen!'

Alle foto's op dit weblog zijn door mij zelf gemaakt, tenzij anders vermeld, maar mogen vrij worden gebruikt zoals ook alle recepten en beschrijvingen, het me even laten weten stel ik wel op prijs. Mocht iemand het gevoel hebben dat ik ten onrechte iets laat zien, laat me dat dan weten.

Heb je vragen over de recepten of over een kruid dan mag je me altijd mailen.
degulleaarde@live.nl

Kijk rustig rond en vertel het door, oude (kruiden)kennis mag niet verloren gaan.

Hanneke
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips