19-12-12

dennen-brood met kaneel


Dennenbrood met kaneel is zo lekker, dat ik hem in "no time" kwijt ben. Dat geeft niet, iedereen die wel eens zelf wat bakt zal zich voldaan voelen bij het feit dat het in de smaak gevallen is. Stel je voor dat je iets bakt en iedereen bedankt ervoor........

Het gaat zo:
Maak een brooddeeg zoals je gewend bent voor één brood.
Rol dat met een deegroller uit tot je een beetje een driehoek hebt.


Dit besmeer je met een laagje roomboter en je strooit daaroverheen een laagje met kaneelsuiker.
Druk alles even goed vast met je vingers want 


je moet hem dubbel vouwen en anders rolt alles naar één kant.


Verschuif de bovenste punt wat naar het midden en leg hem op een vel bakpapier. Snij de onderkant recht af waarbij je de stam laat zitten. Het afgesneden stukje gooi je niet weg. Maak de stam wat dikker/langer of bak er een apart klein bolletje van.


Knip nu met een schaar de zijkanten wat in maar laat het in het midden heel.


Rol dan de zijkanten stuk voor stuk een paar keer om en leg ze iets omhoog.


Bestrijken met eigeel en afbakken in de oven. Het brood is klaar als het bruin is en hol klinkt, iets eerder dan een heel brood.


Beplakken met eetbare glimdingetjes kan (leuk voor kinderen) of bestrooi hem met wat poedersuiker (plak-plak) of verzin een andere eetbare mogelijkheid.
Maar wij....wij eten hem het liefste kaal.

33 opmerkingen:

  1. Ooooo hier begint de kerststemming ook al te komen. Ziet er heerlijk uit! Alvast fijne feestdagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt erg lekker. Die ga ik vandaag maken!! Hoe lang moet het in de oven en welke temperatuur?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De oventemperatuur is 220 graden, de tijd......ongeveer een kwartiertje tot 20 min. even opletten, als ie mooi van kleur is en hol klinkt als je er op klopt is het klaar.

      Verwijderen
  3. AHhh das nou eens leuk en origineel voor het kerstontbijt op school :-)
    Bedankt voor het delen van het ideetje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmmm dat klinkt ontzettend lekker en het ziet er ook nog eens mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ziet er niet té moeilijk uit, dus haalbaar voor baksukkels als ik ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb toch echt gisteren een meesterstukje voorbij zien komen ;-)

      Verwijderen
  6. Het klinkt niet moeilijk en het brood ziet er erg lekker uit. Dit ga ik zelf ook proberen te maken. Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik was net aan het bedenken wat ik voor morgen zou gaan maken...voor de kerstlunch op school. Nou..jij hebt mij het antwoord gegeven...ik ga aan de slag ;) dank je! Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het ziet er prachtig uit, ooit hoop ik toch ook zelf brood te bakken en als dat me eenmaal goed lukt, dan wil ik deze variant toch ook wel graag proberen...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. O, wat een leuk effect, die opgerolde takjes. Dit ziet er uit als iets wat ik zelf ook een keer wil proberen. Echt iets voor in de kerstvakantie met de kindjes samen. :)
    Dank je wel voor het recept (en de uitleg me foto's. Dat maakt het meteen een stuk makkelijker ;) )

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een prachtig brood!! Dit wil ik absoluut gaan uitproberen! Nu nog eens bedenken, wat ik als suikervervanger zou kunnen gebruiken... misschien oerzoet, of palmsuiker? Dank je wel voor het delen van het recept, misschien, als hij gelukt is met de alternatieve zoetstof, mag ik hem delen? Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. P.S. Vergeet te zeggen dat je banner prachtig is!!

      Verwijderen
  11. Wat een prachtig gebakken brood!
    Ik denk dat ik dat eens ga proberen met een kerstbrood!
    Ik bak hier ook regelmatig brood!
    Heerlijk, alleen de geur in huis al.

    Liefs, Juliëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb het brood in de oven staan en vind het bij voorbaat al geweldig, ook al weet ik nog niet hoe het smaakt.
    Dank je wel voor je tips!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat klinkt erg lekker, die ga ik dit weekend uitproberen. Dankjewel.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een leuk recept! Misschien dat ik hem nog wel ga uitproberen deze kerst vakantie :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dit jaar geen kerstboom door de verbouwing, het optuigen en aftuigen, zie het even niet zitten. Deze boom echter... MJAM dat wordt hem!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. schrijft 'brooddeeg' op het boodschappenlijstje. Ziet eruit als een goed uitvoerbare tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. I just found your beautiful blog. I love it!
    Can I subscribe by email?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry, no email subscribtion, but I do have bloglovin, and facebook and Google+.
      Thank you for your nice compliment.

      Verwijderen
  18. Met deze duidelijke uitleg via plaatjes kan ik dit ook maken. Lijkt me heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Heel goed gelukt Hanneke, de kinderen op school vonden hem prachtig én lekker ;)Dank je wel! het resultaat kun je op mijn blog zien. Lieve groet, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk!! En lief dat je even langs komt om het te vertellen.

      Verwijderen
  20. dank je voor dit leuke recept. Ik ga 'm zeker maken voor de Kerstdagen en waarschijnlijk ook daarna nog wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mmmmm, hij was heerlijk! En zo simpel te maken! Bedankt voor het recept!!
    Ik zou een foto plaatsen, maar hij was zo snel op, dat er niet eens tijd was voor een camera, hihi ;o))

    Groetjes marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hij was echt lekker, dank je voor het delen van het recept!Warme groet, Noor

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dat ziet er heerlijk uit, ga het maken een dezer dagen misschien in een andere vorm. Lijkt me heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Lekker,dit ga ik zeker proberen enne Dag Sonja Bakker.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips