11-09-2013

heksenhoedjes met rozemarijn



Maak een eenvoudig koekjesdeeg, (ik noem het 1-2-3 deeg ;-), van 
-50 gram suiker
-100 gram boter
-150 gram bloem
-om een iets elastischer deeg te krijgen gaat er een krieleitje door, of een half ei
-als je dat nodig vindt een snufje zout
-2 eetlepels héél fijn gesnipperde verse rozemarijn


Rol dit uit tot een platte lap en snij er croissantvormige driehoekjes van.


Rol de brede kant één keer om en laat de zijkanten iets uitlopen. 
Maak een knikje in de punt.


Leg een rozemarijn blaadje net boven de rand van de hoed en bak de koekjes ongeveer 30 minuten bij 140 graden.

De koekjes zijn echte toverkoekjes, rozemarijn heeft namelijk een opwekkende werking. Het kan dus maar zo zijn dat je, na het eten van deze koekjes, super geconcentreerd en wakker bent!

Heb je veel rozemarijn?
Stop dan eens wat takjes in de honing en laat het een aantal weken trekken. Hmmmmm!!!


Maar misschien hou je meer van de magie van de Kerstman?

7 opmerkingen:

  1. Had de rozemarijn net geknipt en vroeg me af wat er mee kon. Toveren of toeval?
    Die honing ga ik proberen, dat lijkt me erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hmmm............ik hoor wel eens zeggen dat toeval niet bestaat...........

      Verwijderen
  2. Ohhh dat lijkt me lekker! (Ik wil gewoon alles van je blog uitproberen hahah)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik doe zelf altijd Tijm in de honing, maar ik ga de Rozemarijn zeker eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tijm is inderdaad ook erg lekker. In principe kan er nog veel meer in de honing. Ook erg lekker: een verse ananas in stukjes en 24 uur laten trekken en dan de stukjes eruit zeven. Lekkere honing én lekkere stukjes ananas voor door de muffins, yoghurt etc.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips