16-12-2013

(specerijen) engeltjeDit (specerijen) engeltje is heel snel gemaakt en je kan met de materialen eindeloos variëren. Op deze manier kun je hem helemaal passend maken bij je eigen interieur.Nodig:
-lapje stof of vilt of brei iets
-(houten) kraal of iets anders wat rond is
-stukje van een niet te dunne tak
-kaneelstokje of iets dat daar op lijkt
-garen, wol o.i.d.
-steranijs of een mooie knoop of....
-2 laurierbladeren, maar met (papieren) veertjes krijg je ook een mooi resultaat 
-naald en draad

Steek een draad door het gat van je knoop en weer terug. Door de lus haal je een paar draadjes die als hoofdhaar dienst gaan doen. Goed aantrekken en met een knoopje en eventueel wat lijm vastzetten. Als je engelenhoofd géén gat heeft kun je het haar er ook gewoon opplakken.Lijm dan het hoofdje op het stukje tak.Haal een rijgdraadje door de bovenkant van het lapje.......trek de draad aan en vouw het om de nek. Zet het aan de achterkant vast met een steekje of gebruik wat lijm. "Versier" de hals met een draadje om de steekjes te verstoppen.Het kaneelstokje lijm je boven op de rug.Plak de beide laurierblaadjes aan elkaar en, als je je engel in de boom wilt hangen, kan er ook een lusje op.De vleugels plak je op het kaneelstokje.Versier met een steranijssterretje op de voorkant.
Mijn specerijen-engeltje staat op de krans die ik vorige week heb gemaakt.Daarboven hangt een tegeltje dat ik, nu alweer heel wat jaren geleden, van één van onze kinderen kreeg voor moederdag:Zou dat niet een beetje waar kunnen zijn ;-)?

5 opmerkingen:

 1. Oooh wat een lief engeltje en vooral de tekst is ook heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee! En wat zal het lekker ruiken!

  groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een super idee, en het staat zo lief

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eigenlijk lijkt het niet zo moeilijk om te maken. Je moet maar op het idee komen! Ik vind het schilderij heel mooi. Met die engelenvleugel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat die tekst wel waar is eigenlijk...........

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips