17-03-2014

kerriepoeder en een lekker soepje



Hét recept voor kerriepoeder bestaat denk ik niet, er zijn heel veel verschillende varianten te vinden met allemaal hun eigen smaak en scherpte. Wel zit overal  geelwortel (koenjit - kurkuma) in, vandaar ook dat kerrie altijd gelig is.
Dit is het recept dat ik gebruik.



Alles even door het koffiemolentje en je hebt een strooipotje vol. Ik gebruik zeer regelmatig kerriepoeder in de keuken en de kerriesoep (met een Indisch tintje) van de bovenste foto wordt dus ook regelmatig gemaakt. Het is een heel fijn simpel receptje, zo klaar en (voor mij heel belangrijk) je hebt waarschijnlijk alle ingrediënten altijd wel in huis.



Voor de soep heb je nodig:
* een ui
* een appel
* een banaan
* iets boter
* bloem, 2 eetlepels
* kerriepoeder, 1 eetlepel (zelf maken of de winkelvariant)
* 1 liter bouillon 
* amandelschaafsel, (alleen als je dat in huis hebt)
Bereidingswijze:
Fruit de gesnipperde ui in de boter glazig en voeg dan de in stukjes gesneden appel en banaan toe.
Doe er een klein beetje water bij en laat het vervolgens zo'n 5 minuten, met de deksel op de pan, stoven.
Roer er dan de bloem en kerriepoeder door en beetje bij beetje de bouillon.
Breng alles aan de kook en laat de soep op een zacht vuurtje nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
Rooster eventueel wat amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en strooi dit over je soep.

Een paar plakken eigengebakken brood erbij en onze magen zijn weer dik tevreden!

Tip:
Als je je koffiemolentje gebruikt voor van alles en nog wat, moet je hem regelmatig schoonmaken. Een vervelend klusje want de mesjes zijn scherp.
Het altijd werkende trucje is het het gebruik van een paar stukjes droog brood. Even laten draaien en  het is nu heel gemakkelijk schoon te vegen met een papiertje.

4 opmerkingen:

  1. dat klinkt als een heel lekker soepje, eentje om te onthouden en binnenkort ook eens uit te proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb niet al die ingrediënten standaard in huis. Daarom koop ik altijd nieuw potjes of zakjes, bovendien is het een van die fijne mengels die niet veel extra's bevatten -kleur-smaak-geurstoffen bedoel ik.
    Meestal heb ik masala en een ander kerriemengsel in huis. En tandoori is ook zo'n simpel makkelijk te kopen mengsel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Soep gemaakt, heerlijk!!!! Als bouillon heb ik kippenbouillonblokjes genomen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips