23-06-14

hazelnoot-taartje


Nu kán ik hier gaan jubelen over de gezondheidsvoordelen van de hazelnoten in dit taartje.
Een hazelnoot bevat  namelijk veel van de voor ons mensen belangrijke voedingsstoffen. 
Vitaminen en mineralen zijn rijkelijk aanwezig in dit kleine nootje, wil je er meer over lezen kijk dan eens hier.
Eieren gaan er door en ook die zijn niet ongezond.
Maar ook suiker........niet iets wat je elke dag op tafel moet zetten dus.


Nodig:
-90 gram hazelnoten fijngemalen (blender/keukenmachine)
-6 eieren
-80 gram bloem
-150-200 gram suiker (of een ander zoetmiddel)

Werkwijze:
*Oven voorverwarmen op 180 graden.
*De dooiers en het eiwit scheiden.
*De eiwitten stijf slaan.
*De suiker door de dooiers mixen en dan beetje bij beetje de bloem erdoor.
*De hazelnoten toevoegen.
*Stijfgeslagen eiwit er rustig doorspatelen.

In een beboterde en met bloem bestoven bakvorm scheppen en 30-45 bakken. Na 30 minuten even met een satéprikker controleren of de taart binnenin ook al gaar is.
Af laten koelen en als het kan 24 uur afgedekt laten rusten.


Deze taart mocht mee op bezoek.
Wij kwamen daar iets later aan dan gepland.......


.......dat was geen probleem, 't was mooi weer en de koffie smaakte prima!

23 opmerkingen:

  1. Dank je voor dit recept - ik ben gek op hazelnoten, dus dit zal hier binnenkort in de oven staan te bakken !!!
    Geweldige foto, die met de koeien op de baan :-))))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Woahaha, 24 uur laten rusten? Kan je dat? Ik zou minstens proberen of het echt lekkerder is na 25 uur ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De 25 uur redt hij nooit....zou een mooie uitdaging zijn dat eens te proberen.........

      Verwijderen
  3. MMMMMMMM...wat heb jij toch altijd lekkere recepten!!! Dat wordt weer uitproberen!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm dat klinkt als een lekker een eenvoudig te maken taartje! Hoewel ik geen hazelnootfan ben, zou ik 'm toch maken voor de mannen hier in huis.
    groetjes,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik had toevallig nog een zakje gemalen hazelnoot staan - precies genoeg voor dit recept. Dank je wel voor het delen, het was niet moeilijk te maken en het smaakt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ah die ga ik proberen. Heb hier een zak hazelnoten staan waar ik nog 'iets' van wilde bakken. Kreeg ook eens een recept voor hazelnootmacarons. Een Duits recept, ook errug lekker. Maar deze ga ik eerst eens doen. Thnx.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. o, dit klinkt heerlijk en erg makkelijk. De suiker ga ik vervangen door iets anders wat ik wel mag. Van de foto loopt me het water al in de mond!

    groetjes Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mmm lekker eenvoudig, daar hou ik van :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb 'm gemaakt; was heerlijk! Nog hartelijk bedankt voor het delen van dit recept :-)

      Verwijderen
    2. Ha ha....goed zo! En natuurlijk heel graag gedaan.

      Verwijderen
  9. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ...ΓΛΥΚΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

  10. Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
    your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. lijkt me erg lekker, ga ik proberen.
    En dat wachten op koeien die naar de stal lopen kom ik hier ook regelmatig tegen. Voordelen van op het platteland wonen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat klinkt dit heerlijk en een mooie foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Bedankt voor het recept ,ik hou van hazelnoten .
    Het ziet er lekker uit.
    Groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat ook erg lekker is, is om er 1 el oploskoffie opgelost in 1 el kokend water doorheen te mengen, dan krijg je een heerlijke hazelnoot-mokkataart. Eventueel de volgende dag doormidden snijden en vullen met slagroom waarin 1 tl oploskoffie is opgelost in 1 tl kokend water. Bestrooi de 2e laag met kaneel of poedersuiker. Zó lekker en zó makkelijk! groetjes, Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dank je voor het recept!
    Ik ben dol op hazelnoten en hazelnoottaarten!
    Ik ga deze week me je recept aan de slag!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips