Bij de koffie nemen we graag wat lekkers, niet bij elk kop koffie maar toch haast wel één keer per dag.
Geen dikke gevulde koeken hoor maar "gewone", al dan niet eigengebakken, koekjes.
Appelbrood vinden we ook erg lekker en er zitten niet zoveel calorieën in zodat je een lekker groot stuk kunt ;o).
Zo maak ik het:
Nodig
-200 gram bloem
-lauwwarm water (zoveel als nodig voor een niet meer aan je handen plakkend deeg)
-klein klontje boter
-1/2 zakje droge gist
-klein schepje suiker
-mespuntje zout
Maak van deze ingrediënten een soepel brooddeeg en laat het ruim een uur op een warme plek rusten en rijzen.
Rol dan het deeg uit tot een lap en snij er repen van. Leg een passend vel bakpapier in een bakvorm met een doorsnee van 20 cm en vet de zijkant in.
Snij één of twee appels in dunne partjes en roer wat kaneel door een beetje suiker.
Vul nu de vorm met de reepjes brooddeeg en de stukjes appel, die even door het suiker/kaneel mengsel zijn gegaan. Laat het nog een half uurtje rusten en bak hem dan in ongeveer 20 minuten gaar in een oven van 220 graden.
Succes verzekerd!
Wat een leuk recept, weer eens een heel andere manier om brooddeeg te gebruiken! Die ga ik uitproberen!!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er leuk en lekker uit! Binnenkort maar eens een poging wagen..
BeantwoordenVerwijderenMmmm, dat ziet er goed uit. Dit recept ga ik even opslaan. Is ook erg leuk om te maken denk ik.
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er erg lekker uit! Ga ik zeker eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenApart recept! En het ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenohhhhh het is net appeltaart, ga het zeker ook eens proberen hoor
BeantwoordenVerwijderenohh dat zie ik wel zitten, daar houden wij wel van. ga ik vanmiddag lekker bakken! dank je!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er erg lekker uit! Die gaan we binnenkort eens bakken.
BeantwoordenVerwijderenDie komt bij ons binnenkort bij de koffie, mmmmmmmmmm!
BeantwoordenVerwijderengroet
lekker! en een originele vorm! deeg tussen de plakjes....
BeantwoordenVerwijderenZondag...............
Thanks for this lovely idea. I am going to try this tomorrow.
BeantwoordenVerwijderenDit gaan we natuurlijk uitproberen!
BeantwoordenVerwijderenWat lijkt me dit lekker!!!!Heerlijk voor dit weekend!!!
BeantwoordenVerwijderendank je wel voor dit recept
gr.Lenie
Mmmmm... dat ziet er lekker uit! En het lijkt zo'n heerlijk makkelijk recept.. Opslaan en uitproberen dus ;o)
BeantwoordenVerwijderenP.S. Waar is nu de beste plek om met dit (koude) weer je deeg te laten rijzen?
Ik zet het altijd bovenop één van de houtkachels, maar die mogelijkheid hebben niet zoveel mensen. "Vroeger" deed ik wel eens de oven heel eventjes aan en dan het deeg erin met de deur dicht.
VerwijderenHet moet lekker warm staan,bij de kachel of verwarming, maar minstens zo belangrijk is het om een vochtige doek over de schaal met deeg te leggen en dit weer af te leggen. Als het wat kouder staat laat ik het gewoon wat langer rijzen, ik kijk eigenlijk meer naar het resultaat dan naar de temperatuur.
Ik heb een soort hooimadam gemaakt. Hierin laat ik het rijzen. Werkt goed.
VerwijderenTerwijl je het deeg maakt verwarm je uw oven voor op 50-70 graden als je klaar bent haal je uw bakplaat uit de oven leg je uw deeg erop en een handdoek erover heen. (zo hebben we dat op school ook gedaan)
VerwijderenOh wat ziet dat er ontzettend lekker en mooi uit, het lijkt wel een roos! Hmm...leuk om dit weekend eens uit te proberen, dank je wel!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heerlijk uit en past zo helemaal bij de tijd van het jaar, ik ga het zeker eens proberen ;o)
BeantwoordenVerwijderenDank je wel weer voor dit recept ;o)
Dit lijkt mij een geweldig lekker en makkelijk recept, ga het beslist proberen. Bedankt, groeten Ruud.
BeantwoordenVerwijderenAlleen het woord: appelbrood, zegt me al heel veel. Klinkt heerlijk. Ik sla je recept op. Dank je wel.
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er niet alleen lekker uit , het is ook heel lekker !
BeantwoordenVerwijderenIk heb het vanmiddag gemaakt .... jammie :)
Groeten , Marion
Het blijft leuk om je blog te volgen Hanneke! Heerlijk recept deel je in deze post. Thanks!
BeantwoordenVerwijderenGroet, Aukje
dit ga ik een keer proberen. En wat ziet het er prachtig uit.
BeantwoordenVerwijderenOverigens... gulle aarde... kijk eens op mijn post van vandaag.
Als die gulle aarde dan in je tuin ligt, kun je van de lege zak nog een tas maken.
bedankt voor de inspiratie.Wat een onwijs leuke site.
BeantwoordenVerwijderenIk maak graag dingen zelf.
Ik ga dit appelbrood vandaag maken als verrassing voor een vriendin.
Ik zag dat je bij het recept met de appeltjesappeltaartjes custard gebruikte, dat recept heb ik nog niet gemaakt.
Kan dat ook bij dit appelbrood recept?
(De custard maak ik uiteraard ook zelf want ik heb verse melk in overvloed.)
Groetjes van Tanja
Ja, volgens mij kun je dat wel proberen. Bij de appeltaartappels gebruik in custardpoeder (niet helemaal duidelijk in het recept misschien) dus daar zou je de appelstukjes ook mee bestrooien kunnen. Of een dikke custardvla maken en er tussen zien te frummelen.
VerwijderenKlinkt ook wel heel lekker moet ik zeggen.
NOU, ik heb hem vandaag gebakken..hij is ver-rukkelijk! Ik had geen abrikozenjam, maar wel zelfgemaakte miniola marmelade, deze heb ik erover gesmeerd. We moesten ons beheersen om niet alles op te eten. Wij hebben hem warm gegeten met een lekkere beker thee erbij..mmm
BeantwoordenVerwijderenWat is deze site toch leuk :)
Heerlijk! Ik maakte de dubbele hoeveelheid voor ons grote gezin en om wat over te houden, maar het brood ging warm schoon op :). Weer bedankt voor een heerlijk recept!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit. Ik ben gelijk gestart. Het deeg staat nu voor de eerste keer te rijzen. Lekker voor vanavond. Mmmm
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk. Ik ben gelijk begonnen. Hij is nu voor de eerste keer aan het rijzen.
BeantwoordenVerwijderenHet deeg staat hier ook te rijzen, ben erg benieuwd hoe het smaakt.
BeantwoordenVerwijderenHet is heerlijk geworden, dank je voor dit geweldige recept.
VerwijderenLeuk dat je het even laat weten Ella!
VerwijderenWat een leuk idee !!! Erg lekker......deze keer heb ik je recept gevolgd, volgende baksel wordt met speltmeel en honing.
BeantwoordenVerwijderenPrachtige blog heb je trouwens....
Groeten
Margriet
Dank je! Speltmeel en honing....klinkt ook lekker.
VerwijderenGoh, wat een leuke website. Ik heb al wasverzachter, wasmiddel, cup a soup gemaakt. Nu wil ik het appelbrood gaan maken. Zou ik in plaats van suiker er ook Agave stroop door heen kunnen doen of werkt het dan niet meer ?
BeantwoordenVerwijderenVoor het bakresultaat zal het waarschijnlijk niet uitaken. Misschien wel wat meer geklieder om appelstukjes door de kaneel stroop te halen, ;-)
VerwijderenIk ben 't nu aan 't maken. Ben erg benieuwd naar hoe het zal smaken!
BeantwoordenVerwijderenIk hoop dat het heeft gesmaakt!
VerwijderenOhhhh jij is heerlijk! Heb hem vanmiddag gemaakt, alleen had ik onvoldoende appels dus heb ik het midden opgevuld met verse ananas.En geen kaneel in huis maar wel kaneelstokjes, die heb ik fijngemalen in een vijzel ;)
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk!
Dit lijkt me zalig! Zit er nu een brood bodem in, of alleen bakpapier?
BeantwoordenVerwijderenMorgen ga ik het proberen.
groeten, Patricia
In de vorm zit alleen bakpapier. Door het rijzen vormt zich vanzelf een bodem van brood. Succes!!
Verwijderen