16-09-2013

éénpans pasta


Al speurend op het wereldwijde web kom je de leukste dingen tegen. Zo zag ik hier op de site van Martha Stewart een recept voor spaghetti waarbij je alles in één pan doet, dit aan de kook brengt en hup, na 10 minuutjes kun je eten. 
Heel anders dus dan zoals wij zijn "opgevoed", eerst een GROTE pan met VEEL water aan de kook brengen en hier de pasta in gaar koken en dan het overtollige water weer weggooien terwijl in een andere pan de pastasaus wordt klaargemaakt.
Natuurlijk moest dit recept uitgetest worden en natuurlijk moest er ook een kleinigheidje aan veranderd worden. Zo heb ik het zout vervangen door een bouillonblokje en doe ik er nu ook wat paprika en preiringetjes bij.
Op bovenstaande link is trouwens ook een kort filmpje te zien van het hele proces.

In één pan gaat:
-350 gram spaghetti
-350 gram tomaten in stukjes ( + evt. paprika blokjes, dunne reepjes prei)
-1 gesnipperde ui
-2 of 3 uitgeperste teentjes knoflook
-iets peper en/of paprikapoeder (of andere kruiden)
-2 takjes basilicum
-flinke scheut olijfolie
-1 bouillontablet
-750 ml water


Breng alles aan de kook op een vrij hoog vuur en roer regelmatig.


Laat het, nadat het kookt, nog 10 minuten (na de geadviseerde 9 minuten was het nog erg al dente) flink doorkoken terwijl je blijft roeren. 


Als het klaar is is al het water (met smaakstoffen) opgenomen door de spaghetti.


Smakelijk en erg makelijk te maken! Een blijvertje.

41 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee! En kennelijk ook heel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt erg lekker, zal het eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een ontzettend handig recept zeg !! Dat ga ik eens proberen !!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw! Dat is een goeie tip, zeg! Die ga ik noteren!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker en zeker een recept om uit te proberen, bedankt voor het delen!

    Veel Liefs
    Ruby

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat ga ik ook uitproberen! Hopelijk werkt het net zo goed met grote hoeveelheden (wij gebruiken 1200 g pasta voor een maaltijd), dan duurt het natuurlijk veel langer voordat het water kookt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Super, bedankt voor het delen. Ik ga vandaag pasta eten en het gelijk proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk zeg, dat scheelt natuurlijk veel energie en ook afwas. Om die redenen ben ik gek op eenpansmaaltijden!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zag het een tijd geleden op pinterest en sinds dien hier geen andere pasta meer, heeeeerlijk vooral met heel veel verse kruiden en auberginesaus ipv tomatensaus, jummie
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  10. maakt het nog uit welk merk of soort pasta/spaghetti je gebruikt? Ene merk heeft met andere ander kooktijd en ook ander advies hoeveelheid water.
    Ziet er wel heel smakelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zou kunnen, even uitproberen dus. Het toevoegen van extra bouillon is altijd een mogenlijkheid evenals de pasta iets langer laten koken.

      Verwijderen
  11. Misschien iets voor in de hooikist of hooimadam!?
    Dan kan je het 's ochtends klaarmaken en direct eten als je 's avonds thuis komt.
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om eens te proberen. Als het lukt zou je het hier misschien kunnen vermelden?

      Verwijderen
  12. Dat recept ga ik déze week eens uitproberen, ziet er heel smakelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een goed idee zeg, ga ik ook doen, want alle smaken blijven in de pan.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat leuk en makkelijk! Dat basilicumblaadje heeft zich behoorlijk goed gehouden (zie laatste foto) ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. gelijk uitgeprobeerd, ik heb alleen de ui en de groenten even in de olie gefruit, voor de smaak, en daarna het water er op met het blokje bouillon en de spaghetti. Echt superlekker!!!! Bedankt voor dit recept, en maar één pan af te wassen hahaha!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat ziet er heerlijk uit, al is het denk ik niet helemaal mijn ding ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat is een goeie, die ga ik ook proberen, gemakkelijker kan niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heerlijk, zo'n pastamaaltijd en ook nog in één pan te bereiden. Dit ga ik zeker uitproberen! Dank je wel voor dit recept.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een goed idee! Dank je voor het delen. Ik ga dat zeker eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dat kan ook alleen maar bedacht zijn door een Amerikaanse ;-)
    Maar in ieder geval een goed idee voor de als je geen zin hebt in veel afwas, in een tentje zit of op kamers woont, weinig tijd hebt enzovoorts.
    ;-)
    groetjes,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat grappig om het op deze manier klaar te maken. Zeker het proberen waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Dit had ik eerder moeten lezen, haha! Heb gisteren net een enorme pan met pastasaus gemaakt, gelijk weer een voorraad voor in de vriezer. Als dat op is ga ik dit recept ook proberen, ik ben erg nieuwsgierig!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wij krijgen over drie weken mijn schoonouders voor een anderhalve week te logeren. Dit soort recepten zijn dan heel erg makkelijk natuurlijk om een grote groep te eten te geven. Thanks dus voor het uittesten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Dit is echt superhandig. Moet ik proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Bedankt voor je reactie op m'n blog! Erg leuk... dit recept lijkt me erg lekker, vroeg me alleen af of 't niet erg waterig is... zal wel niet anders zou je het hier niet aanprijzen...
    Groetjes Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor, juist niet. Als het klaar is zit alle smaak en water in de pasta.

      Verwijderen
  26. Wij hebben het gisteren gehad. We hebben grote eters, dus 500 gram pasta genomen en 1 liter water. Manlief en zoon houden van veel en grote stukken vlees, dus ik had extra nog wat gehakt rul gemaakt en apart gehouden. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ze het gehakt niet gemist hebben. In de pan heb ik nog wel een heel klein blikje mais gedaan. Een nadeel van zoveel pasta is dat het moeilijk roeren is. Ik heb nu een wok gebruikt, maar zelfs dan moest ik de spaghetti een beetje breken. Misschien is het ook wel te maken met andere pasta? Wordt vervolgd dus want wij hebben zitten smullen.
    Groetjes, Anna

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is het leuke van dit recept, je kunt er best heel veel mee experimenteren. Ik zie niet waarom het met andere pastasoorten niet zou kunnen lukken.

      Verwijderen
    2. ja het kan ook met maccaroni, getest.

      Verwijderen
  27. Wo wat handig! Scheelt ook weer afwas (zeker als student zonder vaatwasser haha)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. zo heb ik het nog nooit klaargemaakt, ziet er wel erg handig en bovendien heel erg snel uit, met als extra dat je minder pannen moet afwassen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ik doe er op het laatst, als alles gaar is, nog wat roomkaas of creme fraiche doorheen. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips