Lekker en ideaal voor appels die eigenlijk al te lang liggen en er wat minder aantrekkelijk uitzien. Bovendien: géén suiker, bijna géén vet!
Wij eten het regelmatig. Het smaakt een beetje naar appelbeignets dus als je dat lekker vindt dan is dit ook een echte aanrader.
Nodig:
-1 pond niet te zure appels
-evt 25 gram boter (om de bakvorm in te vetten)
-1-2 theelepels kaneel
-4 beschuiten
-3 eieren
-100 gram rozijnen (even weken)
Verwarm de oven op 170 graden.
Schil de appels en snijdt ze in kleine stukjes.
Kook ze zacht met iets water en een mespuntje boter en wrijf ze door een zeef.
Roer er wat kaneel door. Laat de appelmoes afkoelen.
(Als je wil kan er wat suiker door maar zoeten met stukjes gedroogde abrikoos is ook lekker, je kunt ze meekoken of, voor een beetje een bite, zo toevoegen).
(Als je wil kan er wat suiker door maar zoeten met stukjes gedroogde abrikoos is ook lekker, je kunt ze meekoken of, voor een beetje een bite, zo toevoegen).
Kruimel de beschuiten, splits de eieren.
Roer de dooiers, rozijnen en het beschuitkruim door de appelmoes.
Klop de eiwitten heel stijf en spatel ze voorzichtig door het appelmoesmengsel.
Doe alles in een beboterde springvorm.
Bak de taart in 1 uur gaar.
Oh, lijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenDank voor dit recept!
Leuk, ik heb er ook een recept van (van het boekje Koken op z'n Hollands), maar daar gaat een hele rol beschuit door. Het smaakt dan ook meer naar pannenkoek.
BeantwoordenVerwijderenJe recept komt als geroepen er liggen appeltjes in de kelder die al wat lelijk worden. dank je.
BeantwoordenVerwijderenZier er heerlijk uit! Ga ik straks eens uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenIn beschuit zelf zit een beetje suiker. Dus voor mensen die echt geen suiker mogen, is dit niet geschikt.
BeantwoordenVerwijderenDat is een goeie!!
Verwijderenpaneermeel maken van je zelfgebakken brood kan natuurlijk ook. en welk formaat springvorm heb je gebruikt?
VerwijderenDe doorsnee van mijn springvorm is 24 cm. Een kleinere vorm geeft een iets dikkere taart, ik zou niet een nog grotere maat nemen want dan wordt het wel een hele platte taart :-).
VerwijderenIk ben geen fan van witmeel, dus ook niet van beschuit. Maar ik houd wel vaak gedroogd brood over dat ik zelf heb gebakken. Zou dat ook kunnen? Hoeveel gewicht hebben 4 beschuiten? Zou ik ook gewoon volkoren rogge of speltbloem kunnen gebruiken.
BeantwoordenVerwijderenEr zit geen rijsmiddel in deze taart, géén idee hoe het wordt met bloem of rogge. Gewoon lekker experimenteren......het smaakt altijd ergens naar;-)
VerwijderenJe kan toch ook volkoren beschuiten gebruiken? Dat doe ik zelf ook.
Verwijderengroetjes Germa
Volgens mij kan het met ieder soort meel, ook glutenvrij moet lukken. De eieren binden het geheel wel, zonder ei zou het uit elkaar vallen. Met meel weet je zeker dat er geen toevoegingen inzitten.
VerwijderenMijn appelmoes zoet ik overigens met een beetje diksap, heerlijk!
Dat ziet er lekker uit. Ga ik doen! Heb nog heel wat appels van de boom liggen. Werkt t ook met stukjes appel zonder ze te koken?
BeantwoordenVerwijderenDank voor je recept!
Groetjes, liset
Geen idee maar je brengt me wel op een idee!
Verwijderenhet ziet er lekker uit ga ik zeker een keer proberen ..
BeantwoordenVerwijderendankje wel voor je recept !!!
moet de taart ook een uur op 170 graden gebakken worden?
BeantwoordenVerwijderenziet er heel lekker uit ga hem proberen en nog en vraag kan het ook met kantenklare appelmoes?
veel groetjes joke s
Klopt, de taart moet een uur bakken bij 170 graden.
VerwijderenVolgens mij kun je het ook met een potje appelmoes maken maar zelf heb ik dat nog nooit gedaan. Kan waarschijnlijk ook welmet rabarber bedenkik nu.
O wat lijkt me dat heerlijk..heb nog veel appels liggen..goed en lekker plan.
BeantwoordenVerwijderenlekkerrrrrrr !!!1
BeantwoordenVerwijderenDit lijkt me heel lekker, Hanneke!
BeantwoordenVerwijderenHartelijke groet, Zem.
bij mij staat ie nu in de oven! bedankt voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenlijkt me heerlijk! Bedankt voor het delen
BeantwoordenVerwijderengroetjes Ilse
Dit recept ga ik zeker maken. Het lijkt me erg lekker. Ik verdraag geen suiker maar af en toe wil je toch een stukje taart kunnen eten. Nog een tip: als je de appels kookt in appelsap in plaats van water, wordt het wat zoeter. Zo maak ik ook altijd appelmoes.
BeantwoordenVerwijderenDag mevrouw van de gulle aarde!
BeantwoordenVerwijderenIk had een vraag, hoe kunt u uw naam op Google+ De Gulle Aarde geven?
Ik ben bezig met een blog en er ook een Google+ pagina voor maken maar als ik een naam invoer staat er dat het niet past in hun namenbeleid?
Groeten, Merel 14 jaar
Hallo Merel,
VerwijderenOei, moeilijke vraag........dat weet ik eigenlijk niet meer. Misschien hebben ze het beleid wel veranderd, ik heb het al meer dan een jaar.
Ik hoop dat het je toch lukt om het "uit te vogelen".
Succes!
Oh maakt niet uit!
VerwijderenIk ga er naar kijken! Groetjes:
Merel
Oh, wat leuk om dit recept weer een keer te zien! Ik heb het ooit als klein meisje gemaakt en het was de eerste taart die ik maakte. Hij zag er niet uit, omdat er teveel vocht van de appels in zat, maar smaakte des te beter :)!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor dit recept.
lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn
Dat klinkt goed!! Ik ben per januari gestopt met suiker en witmeel eten, maar heb nog wat bisschuiten liggen die ik zelf dus niet meer eet. Nu komen er binnenkort een aantal vriendinnen een avondje, die dit vast wel erg lekker vinden. Ik vroeg me af: zou je ook hetzelfde 'beslag' kunnen maken en het dan in cupcakevormpjes doen? Of is het daarvoor niet stevig genoeg en vallen de cakejes dan uit elkaar als je ze uit het vormpje haalt?
BeantwoordenVerwijderenIk denk niet dat ze uit elkaar vallen als je met dit recept cupcakes bakt. Of ze net zolang in de oven moeten zou je even moeten checken met een satéprikker. Ben eigenlijk wel benieuwd......
VerwijderenIk heb de taart zaterdag gemaakt en hij was heerlijk; een lekker fris en luchtig taartje! Ik ga 'm zeker vaker maken.
BeantwoordenVerwijderenvoor het bakken bestrooien met amandelschaafsel, ook lekker
BeantwoordenVerwijderen