15-07-2013

onze meubels van "afval" hout


klik om te vergroten

Een poos geleden kreeg ik een mailtje van Linda. Zij had hier in dit berichtje gelezen dat wij in één kamer al onze meubelen zelf hadden gemaak van afgedankt (pallet)hout en "dat ik dat nog wel eens zou laten zien".
Dat is inmiddels anderhalf jaar geleden en haar vraag was dan ook of ik al plannen in die richting had :o).

"Euhhh......nou nee, eigenlijk niet en ook nooit meer aan gedacht". 
Ik ben niet zo gul met informatie over mijn/ons privéleven. Maar, belofte maakt schuld en nou ja, het is toch ook een beetje "komkommertijd".

Dus hier de foto's, speciaal voor Linda maar natuurlijk ook voor ieder ander die ze wil bekijken.

Deze kamer is gebouwd in een stukje van de vroegere koeienstal. Het is er laag en ook het licht laat te wensen over omdat er alleen via een vijftal kleine stalraampjes aan één kant daglicht naar binnen komt. Dat maakte trouwens ook het maken van een beetje redelijke foto's nog tot een hele uitdaging.
De oorspronkelijke bedoeling was, heel luxe, een kamer speciaal voor mij en al mijn boeken ;-), maar al gauw kwam iedereen er zitten en inmiddels is het een (veel gebruikt) onderdeel van ons huis.
Kijk maar even mee..........

De boekenkast is gemaakt van twee grote, lange pallets en de legplanken komen uit het afgebroken magazijn van een groot Nederlands warenhuis.
Was deze kast in het begin nog groot genoeg..........ik kan er nu nog wel zo eentje vullen.Aan de andere kant hebben we een soort van tv-meubel gemaakt met (gekochte) manden eronder om spullen in op te bergen. Het handige van het zelf maken van je meubels is dat je ze helemaal op maat kunt maken. Deze kast zit tussen twee muren in.

klik om te vergroten

Als je je afvraagt wat er boven de televisie hangt............mijn wortelmannetje uit het Harzgebergte ;-).


Tegenover de boekenkast is mijn "werkplek", een aantal planken aan elkaar gelijmd en door manlief  daarna heel kunstig in een bocht uitgezaagd met, als bonus, een laptopstandaard.
(Oh, en de werkplek is speciaal voor de foto opgeruimd hoor ;-)

klik om te vergroten

Een salontafeltje moest er ook komen, en die was héél snel klaar. 


Ook dit vertrek wordt verwarmt met een, inmiddels 17 jaar oude,Tulikivi houtkachel, al is deze wel veel kleiner dan degene die in de woonkamer staat. Kachelvoer wordt natuurlijk ook aangeleverd in een eigengemaakte houtbak ;-).Wat ik zo heerlijk vind aan deze kamer is de grote muur met fotobehang van een herfstbos en een mooi wandelpad. Ik kan daar, al mijmerend, helemaal in verdwijnen. Ik kan de bladeren ruiken, en de vogels niet alleen horen.........


.....maar ook zien ;-)


22 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je ons dit laat zien! Zelfgemaakt is ook mijn ideaal, maar mijn handigheid kent grenzen - en mijn tijd om alles te maken ook... Maar ik zal deze post nog wel eens teruglezen voor ideeën!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schitterende meubels, wat geweldig als je zo handig bent! Erg leuk dat je dat laat zien!
  Groet,
  Angelika

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een enorme vracht boeken!
  Ziet er heel gezellig uit:)

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/07/15/moestuin-maandag-10

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi en praktisch gemaakt ,wij zijn hier ook van de zelfmaak heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik heel eerlijk ben vind ik de boekenkast een slechte constructie hebben, De bovenste linker plank en daaronder de derde liggen maar net op een randje. Nog even en dan komen al je boeken naar beneden. Ik zou ook bij de mandjes nog een steun voor het midden maken. Want al de planken zijn aan het door hangen. Misschien nog een kleine aanpassing maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je er zo naar kijkt kan ik me voorstellen dat het net lijkt of de planken op het randje liggen. Gelukkig is dit niet zo....een paar planken missen aan de uiteinden een klein vierkantje, zo uit een andere stelling gekomen. Het grootste gedeelte van de plank ligt gelukkig wel vast. Ook is de hele boekenkast vastgemaakt aan de muur.
   Een extra steun tussen de mandjes is wel een goed idee.

   Verwijderen
 6. Super dat je ons een kijkje geeft in een deel van je privéleven! en wat een leuke ideeën doe je dan op... ik heb weer even ideeën genoeg, of mijn man daar heel blij van wordt moet ik nog even afwachten. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk.......alleen word ik er zo"hebberig" van. Gr. Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi om te zien, die uil vind ik ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het een briljante oplossing voor een boekenkast. Ik houd van boekenkasten, en heb zelf twee grote boekenkasten in de woonkamer. Die komen uit een oud kantoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig!!!!! Dank dat je dit toch hebt willen delen met ons!! Ik vind dit zó inspirerend, het hergebruiken van hout en andere spullen zoals oude kaarsstompen. Zou een boel schelen als er veel meer spullen hergebruikt werden. Zou beter zijn voor een ieders portemonnee, het milieu en ga zo maar door, maar ja dat is mijmeren over een ideale wereld ;-) Echt prachtig gemaakt, geeft mij weer ideeën... Grtjs, Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja hoor.. Ook mijn complimenten en dank voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat geweldig leuk dat je dit hier wilt delen! Mooie boekenkast..! Ik vind die tweede foto, de kast waarop je tv staat ook ge-weldig leuk en dan dat bos behang..zucht (2 X )! Wéér wensen erbij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Las ik net een artikel waaruit blijkt dat zuchten heel gezond is voor een lichaam ;-)

   Verwijderen
 13. Super leuk! Hier bewijs je maar weer hoe leuk het is om van "niets" iets te maken. Het enige wat je beperkt is je eigen creativiteit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zucht van verlangen... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ontzettend leuk deze post! Knap en mooi gemaakte meubels. Ikzelf droom er van om onze keukenkasten te voorzien van deurtjes die ik wil maken van een paneeldeur... Ik blijf dromen...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat goed dat jullie zo verantwoordelijk met materialen omgaan. Het afval van de een kan namelijk een schat zijn voor de ander, en dat is maar weer te zien aan bovenstaande foto's. Ik vind het een erg rustgevende kamer geworden, waar inderdaad goed in gewerkt kan worden. Ideaal, deze manier van "inrichten".

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ontzettend mooi gemaakt! Ik krijg hier echt inspiratie van om zelf zoiets met mijn woonkamer te doen! Super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips