Verzamel wat vogelmuur (ik ben niet zo van maten en gewichten maar ik had een dikke hand vol).
Wassen en in stukjes snijden.
Doe het in een blender samen met ongeveer 3 eetlepels pijnboompitten, 1/4 theelepel zout, 2 teen knoflook en 3 eetlepels Parmezaanse kaas. Voeg zoveel olie toe tot je een smeuïge massa krijgt.
Deze pesto kan je gebruiken bij pastagerechten of zo op een toastje.
Als je niet genoeg vogelmuur hebt kan je ook (gedeeltelijk) zevenblad gebruiken.
Vogelmuur is een veilig kruid om te gebruiken. Het kan zelfs als groente (spinazie) worden gegeten maar dat heb ik nog nooit geprobeerd. Lijkt me erg bitter maar misschien heb ik het mis.
Er zitten mineralen in vogelmuur (silicium) en het heeft een versterkende werking bij b.v. vermoeidheid.
En wie heeft daar nu nooit last van?
Wat een fijne blog om te ontdekken :D
BeantwoordenVerwijderenPesto van vogelmuur... lijkt me verrukkelijk EN gezond!
:D
Wat ben ik blij dat ik dit recept tegenkom. Lijkt me zoooo lekker. Nu snel naar buiten en plukken maar....
BeantwoordenVerwijderenLeuk rcept, ga ik zeker proberen. Als je het als spinazie wilt gebruiken, roerbak het dan in een klein beetje (!) olie en met knoflook en een snufje nootmuscaat. Het staan binnen 3 minuten op tafel! Het bittere gaat er door het bakken af.
BeantwoordenVerwijderenOverigens, echte vogelmuur herken je aan de enkele band fijne haartjes op de stengel en natuurlijk de stervormige bloemetjes, waarvan de latijnse naam Stella Maris.
Ik heb vogelmuur al gekregen in een goed restaurant als versiering op mijn bord, met een blaadje das look.
BeantwoordenVerwijderen