14-10-2011

pompoentaart


Deze taart is zo lekker dat hij dezelfde dag vaak helemaal op is. Gelukkig hebben we dit jaar heel veel pompoenen. Ik zal hem dan ook regelmatig gaan maken.

Dit zijn de ingrediënten:


  • 250 gram geraspt (oranje) pompoenvlees
  • 150 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 100 gram grofgesneden walnoten
  • 50 gram honing
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • zakje vanillesuiker
  • snufje zout
Roer de suiker en de eieren door elkaar.
Voeg de rest toe.
Doe alles in een beboterde springvorm.
Bak het 1 uur bij 180 graden.



Soms ben ik in een speelse bui. Van het internet neem ik dan een afbeelding over op papier.


Als je het uitknipt heb je een prima sjabloon. Leg het op de taart en bestrooi het dan met poedersuiker, of maak een glazuur met poedersuiker, al dan niet met levensmiddelenkleurstof.

25 opmerkingen:

  1. Hoi Hanneke ,

    Dat ziet er weer super uit ,heb je gewoon zon halloween pompoen gebruikt ?
    Ben benieuwt naar de smaak ,Leuk zo met sjabloon !

    Fijn weekend alvast !

    groetjes Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke manier van printen :D
    Taart klinkt goed. Heb hier ook een enorme hoeveelheid pompoenen nog liggen, ga van het weekend eens aan de slag, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk zo met die sjabloon, een echte herfsttaart. Ik maak wel eens een grote pompoenscone (een bol met kruis er in gekerfd net als Iers sodabrood)met rozijnen en kaneel en die is hier ook heel snel op :)
    Je vroeg of wij bij het Nije Hemelriek hadden gewandeld, daar waren we inderdaad vlakbij! We komen er heel graag en het ziet er elke keer weer anders uit. En altijd mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow, ik verrukt van de vleermuis!

    En wat heb je een mooie kachel: is dat een houtkachel of een gaskachel?! Voor ons nieuwe huis mag ik namelijk nog een houtkachel kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige taart. Zal vast lekker smaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Vlijtig Liesje: Het is een houtkachel, een Tulikivi speksteenkachel. We hebben er twee, ook onze enige verwarmingsbron. Ze hoeven maar een tot twee keer per dag opgestookt te worden en blijven dan nog heel lang warm.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Laat ik nou nog net een pompoen in de kelder hebben liggen! Leuk met dat spook erop!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Die lijkt me heerlijk. En wat een slimme manier om aan een goed plaatje van een vleermuis te komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh that recipe sounds so good Hanneke:) I will be trying it soon! The little bat is adorable! thank you for sharing with us xoxoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @Mariska: Ja, zo'n oranje pompoen(tje) met een Japanse naam (die ik even helemaal kwijt ben.)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. lekker!! ik liep vanmiddag langs een bij-een-huis kraampje met heel veel pompoenen.
    ik heb twee mooie verschillende soorten meegenomen.
    een is zeker oranje van binnen, die heb ik ook bij jamie oliver gezien:))

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oeh dat ziet er lekker uit, ik heb een butternut pompoen, mmm, zal toch ook wel smaken? Van die oranje heb ik vorige week zalige soep gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo Hanneke,
    Ik had je pompoentaart al uitgeprint en wilde hem gaan bakken, maar zag dat er geen boter aan te pas komt. Is dit juist of ben je vergeten dat te noteren ? Hoor graag van je.
    Bedankt voor het recept !
    groetjes, Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  14. @Janny de Roo: Klopt, er zit geen boter bij, het is dus eigenlijk een vetvrije taart.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hanneke wat een lekere taart! Hoe groot is de springvorm die je hebt gebruikt?

    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De doorsnee van de springvorm is 25 cm. Ik maak hem ook wel eens in een kleinere springvorm, hij wordt dan alleen wat hoger met dezelfde hoeveelheden. Voor de smaak en baktijd maakt het niet uit.

      Verwijderen
  16. Hoi Hanneke, kan dit ook met zo'n groene of witte eetbare pompoen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik denk het wel. Ik heb het zelf nooit gedaan maar het originele recept spreekt alleen van pompoen dus elke eetbare kun je gebruiken. Nu heb ik wel eens gehoord dat die oranje pompoenen met die Japans klinkende naam (die ik even helemaal kwijt ben) het smakelijkst zijn.

      Verwijderen
  17. vandaag de pompoentaart gemaakt met eigen kweek pompoentjes.
    De taart is heerlijk maar waarschijnlijk heb ik iets niet helemaal goed gedaan want hij is maar ca. 1cm hoog.De struktuur binnenin heft iets van een brownie..lekker kleverig en ik kan me bijna niet bedwingen zo lekker.Maar zeker de moeite waard om nog vaker te maken..hoog of niet hoog..smullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. hoi hanneke,
    wat een leuke site heb je.
    ik ga vandaag meteen de pompoentaart maken.
    heb nog een flespompoen liggen.
    ik zet je bij mijn favorieten.
    gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Vandaag deze taart gemaakt en wat is hij lekker!!! Verbaasde me bij het maken dat er niks van boter of olie aan te pas komt. En vroeg me af of dat wel goed zou gaan, maar ik ben verrast!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kan me je verbazing helemaal voorstellen :-), maar lekker is hij zeker, Gelukkig hadden we ook dit jaar weer een goede pompoenoogst, ik maak hem dus ook regelmatig!

      Verwijderen
  20. Lukt het ook zonder de walnoten? Of kan ik iets anders in de plaats gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Heel lekker en zacht vanbinnen. Citroentopping op gedaan, heeft een frisse toets 😋

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips