Er zijn veel artikelen in de supermarkt te koop die je ook zelf kunt maken.
Niet altijd met evenveel succes hoor, want soms valt de smaak erg tegen en soms moet je zoveel 'rare' ingrediënten in huis hebben waardoor het een te kostbaar experiment wordt.
Maar niet met een sla dressing. Met een eenvoudige basis kun je het bijna helemaal aan je eigen smaak aanpassen.
Ik maak het (meestal) zo:
Doe
* 1/3 kop yoghurt
* 2/3 kop karnemelk
* snufje zout
* snufje peper
* 1/2 teentje knoflook
* peterselie
* dille
* een beetje heel fijn gesnipperde ui
in een pot en alleen even doorroeren.
Klaar!!
Je mist de E-nummers echt niet.
Als je van een zoetere dressing houdt, doe er dan wat honing door. Ook mosterd of hele andere kruiden zijn mogelijk. Kijk gewoon eens in de winkel wat de fabrikant erdoor doet, je komt vanzelf op een nieuw idee.
Karnemelk is trouwens iets wat wij niet zoveel drinken. Een liter is vaak te veel, maar je kan het erg goed invriezen.
Ik doe dat in ijsklontjes zakken. Zo kan ik altijd een paar bolletjes pakken voor bij de sla en de komkommer, en soms, voor het maken van een kaasje.
Dat recept ga ik noteren!
BeantwoordenVerwijderenhej wat een goed idee om dat zo in te vriezen!
BeantwoordenVerwijderendat ik daar zelf niet ben opgekomen...
ik vroor mijn borstmelk ook altijd zo in....
Tot een aantal jaar geleden kon je hier op het eiland al die voorgemaakte en voorverpakte zakjes en potjes (die met al die E nummers) niet kopen met als gevolg dat ik eigelijk het meeste nog steeds zelf maak en dat is inderdaad toch wel veel lekkerder.
BeantwoordenVerwijderenHartelijke groeten, Frieda
Hier heb je weer een paar leuke en smakelijke tips voor mij geblogd.
BeantwoordenVerwijderenBedankt!
Leuk zeg!!!
BeantwoordenVerwijderenboekje met alle e-nummers: http://www.bouillonmagazine.nl/estoffen.php
BeantwoordenVerwijderenapplicatie voor iPhone en iPad: http://www.bouillonmagazine.nl/iphone-app/
Zojuist gemaakt voor onze salade en hij is inderdaad erg lekker. Wel heb ik de knoflook eruit gelaten want dat lust mijn man niet. Een lekkere frisse dressing die ik zeker vaker ga maken!
BeantwoordenVerwijderen