22-05-2013

perzik taartjesOp de facebookpagina van Krisztina zag ik een poosje terug het leuke bladerdeegtaartje van de volgende foto (op deze pagina kun je ook het exacte recept vinden, even een klein stukje naar beneden scrollen). Ik hou wel van recepten met eenvoudige ingrediënten die ik altijd op voorraad kan hebben. Als vrienden dan onverwachts aangeven "zo even op bezoek te komen" heb ik direct alles binnen handbereik om wat lekkers bij de thee of koffie te serveren.Eerst eventjes proefdraaien om de slag te pakken te krijgen is natuurlijk nooit verkeerd en nu, met al die regen, was daar genoeg tijd voor.


Het was wel veel meer werk dan ik van te voren had ingeschat en het resultaat was, zoals eigenlijk heel vaak bij mij, minder fraai dan het origineel ;-).Wat ik jammer vond, je blijft met heel veel restjes "zitten". Natuurlijk kun je ze bestrooien met sesamzaad, maanzaad of iets anders maar toch......dat was eigenlijk niet mijn bedoeling. Bovendien was het een hele hap. Zou het niet makkelijker kunnen? Met een klein beetje hetzelfde resultaat?

Ik sneed een plakje bladerdeeg in vieren en besmeerde het met een beetje jam, het tweede vierkantje kreeg ook een lik jam en kwam er scheef bovenop te liggen. Ook de halve perzik werd gevierendeeld en op de plakjes gelegd. Alles werd diep in een muffinvormpje gedrukt en ging daarna oven in.En dit was het resultaat: twee kleine "éénhapstaartjes" uit één plakje bladerdeeg, en geen "afval".
De smaak was, hoe kan het ook anders, net zo als de taartjes van Krisztina. Het resultaat mag dan iets minder fraai zijn, voor mij werkt dit beter.


Enne, niet alleen met perzik zijn ze lekker hoor................;-)

pesto-tomaat

Nu nog even wachten tot de weergoden ons eindelijk eens verlossen van de kou en de regen,


zodat we lekker buiten kunnen zitten.

8 opmerkingen:

 1. Die ga ik onthouden voor mijn verjaardag ( over 2 weken) ziet er lekker maar ook heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind jouw uitvoering van de taartjes beter, heb je niet direct een hele maaltijd. groetjes Jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier ook een dikke wind, bleh
  taartjes zien er lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er ook heel mooi uit die van jou. Vast heel lekker. Ja dat weer, kom net van buiten, je waait bijna weg. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er zonnig uit, lekker. Moet helaas zodadelijk naar mijn werk gaan "zwemmen".Er vallen nu zelfs hagelstenen terwijl ik dit type!!!!!!!!!!

  groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed idee om ze in miniformaat te maken in een muffinvorm. Dank je wel voor de tip. De hartige variant ziet er overigens ook heel aantrekkelijk uit...

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. volgens mij zat er op het 'originele'taartje geen perzik, maar een abrikoosje ( uit blik?). Om een mooi korstje te krijgen kun je s=de bladerdeegvormen inkwasten met losgeklopt ei, dan krijgen ze een mooie kleur. Ze smaken er niet meer of minder om hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, "zij" had abrikoosjes. Helaas hier geen abrikoosjes in blik ;-), maar wel perzik. Dit kan natuurlijk met elk soort fruit, straks lekker met verse aardbeien!!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips