08-05-2013

zevenblad snack


Voor 3 snacks heb je ongeveer nodig:
-50 gram jong zevenblad
-1 klein gesnipperd uitje
-1 klein teentje knoflook
-1 ei
-1 dikke eetlepel rozijnen
-1/2 bolletje mozzarella in blokjes
-iets zout, iets peper
-3 plakjes bladerdeeg

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Smoor het gewassen en in stukjes gesneden zevenblad in wat vet in een gesloten pan gedurende 4 minuten.
Voeg de gesnipperde ui toe.
Roer peper, zout, rozijnen en het ei erdoor.
Roer dan de knoflook en de mozzarella er door.

Verdeel je "spul" over de plakjes,



en vouw het dicht. Besmeer dan de bovenkant met wat los geklopt eigeel en prik er met een vork wat gaatjes in. Plaats het dan 20 minuten in de oven.


Ben je niet zo gecharmeerd van zevenblad in je tuin dan kun je, van dit (on)kruid afkomen door steeds de blaadjes te plukken. Je put dan de plant uit omdat hij steeds nieuwe energie moet steken in het aangroeien. Een soort "ontmoedigingsbeleid" dus. Op één stukje in de tuin hebben we al regelmatig geplukt, en in plaats van zevenblad 



groeit daar inmiddels alleen nog maar drieblad :o).


We moeten nu dus eerst maar even een ander plekje gaan gebruiken zodat dit zich weer wat kan herstellen, want wij willen ons zevenblad eigenlijk niet kwijt.

En kijk.......er is ook koeiengeluk ;-)


Er is een mooi kalfje geboren, heel lief maar ook ontzettend nieuwsgierig. Emma mag graag in haar eentje de grote buitenwereld verkennen en daar is haar moeder het niet mee eens. Dus hup, gauw weer de stal in..................

40 opmerkingen:

  1. ge moogt mijn zevenblad hebben anders :) Ik heb meer dan genoeg ... En ik trek dat ook altijd uit maar dat wordt bij mij niet uitgeput :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is ook een manier ja :) Kalfjes zijn altijd zo leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, if you can't beat it....eat it ;-), dan wordt het vanzelf minde.

      Verwijderen
  3. Leuk hè die recepten met zevenbladig dit lijkt me een heerlijke snack

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is ook erg lekker Marloes, zowel voor tussendoor of als een lunchhapje.

      Verwijderen
  4. Hm klinkt lekker die snack! Ach wat een schattig kalfje..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 't Is echt ook een knuffelkalfje, je kan zien dat ze ervan geniet.

      Verwijderen
  5. Ach wat een schattig kalfje! En nu stop ik echt met zevenblad uit mijn kruid steken en ga ik 'sparen' om je snack te maken. Die ziet er zo heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed zo.....maar ze moeten natuurlijk wel alleen daar groeien waar je er geen last van hebt.

      Verwijderen
  6. Reacties
    1. Ze heeft ook een heel grappig trekje Aniet, ze trekt steeds haar neusje op. Helaas krijg ik dat maar niet op de foto :-(.

      Verwijderen
  7. Ja, zevenblad wil merkwaardig genoeg maar niet populair worden ;-). Leuk recept.
    En wat een prachtig kalf!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De aanhouder wint (misschien), er zullen in de toekomst nog wel meer zevenbladrecepten hier komen te staan (is de bedoeling). Veel mensen zijn het ook niet meer gewend om "zomaar" uit de natuur te eten.

      Verwijderen
  8. ooh ik ga dit uitproberen! zevenblad in overvloed!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Laat ik nu net vanmiddag al mijn zevenblad weggeplukt hebben, in het kader van het uitputten. Maar dit recept lijkt me heerlijk, ga ik zeker met de volgende pluk uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hier ook erg veel zevenblad, en ook op de verkeerde plek, man is er nogal huiverig voor om het te eten, maar ik ga het om te beginnen maar eens stiekum doen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij heeft het dan vast niet door want eigenlijk smaakt het "heel gewoon". Goed dat je het toch probeert!

      Verwijderen
  11. toevallig heb ik vandaag ook weer eens zevenblad gegeten.. ik snap niet dat er mensen huiverig voor zijn.. tis gewoon een oude groente.. ingevoerd door de romeinen !!! en de groente had het in ons klimaat zo naar de zin.. dat het woekert!
    ik maak het zo.. ik pluk 500 gram zevenblad geen stelen..
    en snij het ragfijn net als spinazie, dan fruit ik een ui en knoflook, een tomaat en een spaanse peper, dan de gesneden zevenblad er bij, een bouillonblokje en een half kopje water en nog 10 minuten laten sudderen... heerlijkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt zker lekker, kan ik ook eens proberen.
      Als je niet gewend bent om iets uit de natuur te eten is het misschien een hele stap om zomaar zevenblad op tafel te zetten. Je moet natuurlijk ook zeker weten wat zevenblad is. Toch zie ik een lichte stijging in het aantal zevenbladeters ;-)

      Verwijderen
  12. Ik nodig iedereen bij deze uit het zevenblad bij mij uit te komen putten, ik heb zoveel... Laatst soep gemaakt. Uitje fruiten, preitje en wat courgettte erbij, en een flinke hoop zevenblad erbij.water toevoegen, nog een bouillon blokje...en als alles gaar is even met de staaf mixer erdoor. Crème fraiche, mmmmmmmm
    Oh wat een lief kalfje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lekker recept Marjanne, betaal je ook de reiskosten als ik het zevenblad kom halen :P?

      Verwijderen
  13. Zevenblad genoeg hier, misschien toch maar eens de stap zetten...
    Prachtig kalfje!

    http://inenomdekas.wordpress.com/2013/05/09/bloembollen-en-een-doggybag

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gewoon een keer proberen..........zevenblad is zo veelzijdig. Alle recepten met spinazie kunnen in principe vervangen worden door zevenblad. En verser kun je het niet krijgen.

      Verwijderen
  14. Jammer genoeg geen zevenblad snack voor mij!
    Het groeit hier niet, tenminste niet op ons terrein.
    Wat een schattig kalfje hebben jullie!!

    Veel liefs, Juliëtte

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer dat er bij jullie op het terrein geen zevenblad groeit Juliëtte, al zou lang niet iedereen het hiermee eens zijn ;-).

      Verwijderen
  15. Sinds dit jaar zijn wij ook zevenbladeters en hopen ook de populatie wat in te dammen.
    Het is een heerlijke groente! Ik ga deze snack dan ook snel uitproberen, dank ervoor :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zevenblad is zeker een lekkere groente en tot nog toe erg onder gewaardeerd. Maar.....langzaam aan groeit de belastelling gelukkig wel!

      Verwijderen
  16. Mijn voorraad zevenblad is wel heel erg groot dit jaar: tijd om toch maar eens met het eten ervan te beginnen. Dit recept lijkt me wel heel erg lekker! Dank je wel.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze snack is echt lekker Betsy, maar de hartige zevenbladtaart zou je ook eens kunnen proberen.
      Hier groeit dit jaar op sommige plekken ook heel veel. Misschien heeft dat ook wel met het weer te maken.

      Verwijderen
  17. Blij weer even bij je aan te wippen. De puf om dergelijke dingen uit te proberen ontbreekt me nog, maar wat heerlijk om er weer even van te genieten ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die puf komt wel weer Monique, en als ik dat zo allemaal lees.....sneller dan je denkt!

      Verwijderen
  18. Oh handig zeg... Zal dit doorgeven aan mijn moeder. In de tuin wemelt het van de zevenblad. Ik las ook al ergens pesto van zevenblad en nog iets anders. Dank voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan.....en er is natuurlijk zevenbladtaart en een groeteschotel van zevenblad en.....;-)

      Verwijderen
  19. Ziet er lekker uit zeg - ik vind het BIJNA jammer dat ik geen zevenblad in de tuin heb. Gelukkig ken ik genoeg mensen die nog wel wat zevenblad weg te geven hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Weet niet waar je woont, maar met alle liefde mag je mijn zevenblad komen plukken!
    Ik woon in Raalte!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips