Voor 3 snacks heb je ongeveer nodig:
-50 gram jong zevenblad
-1 klein gesnipperd uitje
-1 klein teentje knoflook
-1 ei
-1 dikke eetlepel rozijnen
-1/2 bolletje mozzarella in blokjes
-iets zout, iets peper
-3 plakjes bladerdeeg
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Smoor het gewassen en in stukjes gesneden zevenblad in wat vet in een gesloten pan gedurende 4 minuten.
Voeg de gesnipperde ui toe.
Roer peper, zout, rozijnen en het ei erdoor.
Roer dan de knoflook en de mozzarella er door.
Verdeel je "spul" over de plakjes,
en vouw het dicht. Besmeer dan de bovenkant met wat los geklopt eigeel en prik er met een vork wat gaatjes in. Plaats het dan 20 minuten in de oven.
Ben je niet zo gecharmeerd van zevenblad in je tuin dan kun je, van dit (on)kruid afkomen door steeds de blaadjes te plukken. Je put dan de plant uit omdat hij steeds nieuwe energie moet steken in het aangroeien. Een soort "ontmoedigingsbeleid" dus. Op één stukje in de tuin hebben we al regelmatig geplukt, en in plaats van zevenblad
En kijk.......er is ook koeiengeluk ;-)
ge moogt mijn zevenblad hebben anders :) Ik heb meer dan genoeg ... En ik trek dat ook altijd uit maar dat wordt bij mij niet uitgeput :(
BeantwoordenVerwijderenAls je nu in de buurt woonde kwam ik wat halen...
VerwijderenDat is ook een manier ja :) Kalfjes zijn altijd zo leuk :)
BeantwoordenVerwijderenJa, if you can't beat it....eat it ;-), dan wordt het vanzelf minde.
VerwijderenLeuk hè die recepten met zevenbladig dit lijkt me een heerlijke snack
BeantwoordenVerwijderenIs ook erg lekker Marloes, zowel voor tussendoor of als een lunchhapje.
VerwijderenHm klinkt lekker die snack! Ach wat een schattig kalfje..
BeantwoordenVerwijderen't Is echt ook een knuffelkalfje, je kan zien dat ze ervan geniet.
VerwijderenAch wat een schattig kalfje! En nu stop ik echt met zevenblad uit mijn kruid steken en ga ik 'sparen' om je snack te maken. Die ziet er zo heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenGoed zo.....maar ze moeten natuurlijk wel alleen daar groeien waar je er geen last van hebt.
VerwijderenWat een schattig kalfje!!!!
BeantwoordenVerwijderenZe heeft ook een heel grappig trekje Aniet, ze trekt steeds haar neusje op. Helaas krijg ik dat maar niet op de foto :-(.
VerwijderenJa, zevenblad wil merkwaardig genoeg maar niet populair worden ;-). Leuk recept.
BeantwoordenVerwijderenEn wat een prachtig kalf!
De aanhouder wint (misschien), er zullen in de toekomst nog wel meer zevenbladrecepten hier komen te staan (is de bedoeling). Veel mensen zijn het ook niet meer gewend om "zomaar" uit de natuur te eten.
Verwijderenooh ik ga dit uitproberen! zevenblad in overvloed!
BeantwoordenVerwijderenEn dat in Hare Majesteits Tuin ;-) Goed zo!!
VerwijderenLaat ik nu net vanmiddag al mijn zevenblad weggeplukt hebben, in het kader van het uitputten. Maar dit recept lijkt me heerlijk, ga ik zeker met de volgende pluk uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenGelukkig groeit het héél snel ;-)
VerwijderenHier ook erg veel zevenblad, en ook op de verkeerde plek, man is er nogal huiverig voor om het te eten, maar ik ga het om te beginnen maar eens stiekum doen!
BeantwoordenVerwijderenHij heeft het dan vast niet door want eigenlijk smaakt het "heel gewoon". Goed dat je het toch probeert!
Verwijderentoevallig heb ik vandaag ook weer eens zevenblad gegeten.. ik snap niet dat er mensen huiverig voor zijn.. tis gewoon een oude groente.. ingevoerd door de romeinen !!! en de groente had het in ons klimaat zo naar de zin.. dat het woekert!
BeantwoordenVerwijderenik maak het zo.. ik pluk 500 gram zevenblad geen stelen..
en snij het ragfijn net als spinazie, dan fruit ik een ui en knoflook, een tomaat en een spaanse peper, dan de gesneden zevenblad er bij, een bouillonblokje en een half kopje water en nog 10 minuten laten sudderen... heerlijkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Dat klinkt zker lekker, kan ik ook eens proberen.
VerwijderenAls je niet gewend bent om iets uit de natuur te eten is het misschien een hele stap om zomaar zevenblad op tafel te zetten. Je moet natuurlijk ook zeker weten wat zevenblad is. Toch zie ik een lichte stijging in het aantal zevenbladeters ;-)
Ik nodig iedereen bij deze uit het zevenblad bij mij uit te komen putten, ik heb zoveel... Laatst soep gemaakt. Uitje fruiten, preitje en wat courgettte erbij, en een flinke hoop zevenblad erbij.water toevoegen, nog een bouillon blokje...en als alles gaar is even met de staaf mixer erdoor. Crème fraiche, mmmmmmmm
BeantwoordenVerwijderenOh wat een lief kalfje!
Lekker recept Marjanne, betaal je ook de reiskosten als ik het zevenblad kom halen :P?
VerwijderenZevenblad genoeg hier, misschien toch maar eens de stap zetten...
BeantwoordenVerwijderenPrachtig kalfje!
http://inenomdekas.wordpress.com/2013/05/09/bloembollen-en-een-doggybag
Gewoon een keer proberen..........zevenblad is zo veelzijdig. Alle recepten met spinazie kunnen in principe vervangen worden door zevenblad. En verser kun je het niet krijgen.
VerwijderenJammer genoeg geen zevenblad snack voor mij!
BeantwoordenVerwijderenHet groeit hier niet, tenminste niet op ons terrein.
Wat een schattig kalfje hebben jullie!!
Veel liefs, Juliëtte
Jammer dat er bij jullie op het terrein geen zevenblad groeit Juliëtte, al zou lang niet iedereen het hiermee eens zijn ;-).
VerwijderenSinds dit jaar zijn wij ook zevenbladeters en hopen ook de populatie wat in te dammen.
BeantwoordenVerwijderenHet is een heerlijke groente! Ik ga deze snack dan ook snel uitproberen, dank ervoor :-)
Zevenblad is zeker een lekkere groente en tot nog toe erg onder gewaardeerd. Maar.....langzaam aan groeit de belastelling gelukkig wel!
VerwijderenMijn voorraad zevenblad is wel heel erg groot dit jaar: tijd om toch maar eens met het eten ervan te beginnen. Dit recept lijkt me wel heel erg lekker! Dank je wel.
BeantwoordenVerwijderenlieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn
Deze snack is echt lekker Betsy, maar de hartige zevenbladtaart zou je ook eens kunnen proberen.
VerwijderenHier groeit dit jaar op sommige plekken ook heel veel. Misschien heeft dat ook wel met het weer te maken.
Blij weer even bij je aan te wippen. De puf om dergelijke dingen uit te proberen ontbreekt me nog, maar wat heerlijk om er weer even van te genieten ;o)
BeantwoordenVerwijderenDie puf komt wel weer Monique, en als ik dat zo allemaal lees.....sneller dan je denkt!
VerwijderenOh handig zeg... Zal dit doorgeven aan mijn moeder. In de tuin wemelt het van de zevenblad. Ik las ook al ergens pesto van zevenblad en nog iets anders. Dank voor de tip.
BeantwoordenVerwijderenGraag gedaan.....en er is natuurlijk zevenbladtaart en een groeteschotel van zevenblad en.....;-)
VerwijderenZiet er lekker uit zeg - ik vind het BIJNA jammer dat ik geen zevenblad in de tuin heb. Gelukkig ken ik genoeg mensen die nog wel wat zevenblad weg te geven hebben!
BeantwoordenVerwijderenEen klein stukje wortel is genoeg..........;-)
VerwijderenWeet niet waar je woont, maar met alle liefde mag je mijn zevenblad komen plukken!
BeantwoordenVerwijderenIk woon in Raalte!
Groetjes Anita
Hmmm....das toch gauw 120 km. te ver :-), anders.....
Verwijderen