16-09-2011

fantasie boompje van mos


In tuincentra zijn de mooiste creaties te koop, er zit wel een, logisch, prijskaartje aan. Het zal immers allemaal wel handwerk zijn. 
Kijk, en aangezien ik ook handen heb.................en ik graag roei met de riemen die ik heb.....................................

Op zolder vond ik een oud potje, helemaal wit uitgeslagen, maar een beetje azijnwater verricht hier wonderen.Ook had ik nog hele oude zelf drogende klei, (van toen de kinderen nog klein waren) en een oude vergeten steekschuimbol, al helemaal verkleurd en poreus, tijd om dat allemaal eens op te ruimen / weg te werken.
Mos had ik ook nog nodig, gelukkig ruim voorradig in de tuin.


Ook plukte ik wat takjes van de wilg bij ons op de weg en ik ging aan de slag.


Ik had een leuk boompje gezien met een koperen lichtje erop en de stam was van kaneelstokjes.  Maar die had ik niet meer, bovendien vind ik het eigenlijk jammer om ze daarvoor te gebruiken. (en de beloofde heerlijke kaneelgeur ruik ik trouwens nooit in huis, tenzij je er met je neus bovenop zit). 
Voor de stam nam ik vier gelijke stukjes wilgentak. Daarin drukte ik een stukje bloemistendraad zodat de bol er boven op gezet kon worden.


Het potje vulde ik met klei en daar kwamen de stokjes in te staan. Omdat de klei al erg hard was kon ik gelijk verder gaan.. Misschien kun je het ook doen met zoutdeeg/ playdoh, dat wordt ook hard.


De steekschuimbol bekleedde ik met mos en draaide er een soort glitterdraad omheen. Mos kun je met een pannenkoekmes heel eenvoudig van de stenen afschuiven. 


De bol stak ik vast op de takjes.
Om een aluminium waxinelichthoudertje plakte ik wat van een rolletje kerstplakband en een u-vormig gebogen draad zorgt dat het boven op de bol erin gestoken kan worden.De kale bodem bedekte ik ook met wat mos en, om het geheel wat te breken, drie hazelnoten.


Het is heel anders geworden dan wat ik gezien heb, maar ik ben er wel tevreden over. 
Ik vind hem eigenlijk zonder lichtje mooier dan met.

12 opmerkingen:

 1. Mooi geworden Hanneke! Zo zie je maar weer een ander koopt het in de winkel en betaald er handen vol geld voor en jij bent en lekker bezig geweest, hebt iets moois en het kost je helemaal niets! geweldig toch. Geniet van deze misschien wel laatste mooie zomerdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, beetje afkijken, beetje van jezelf.
  En gemaakt van spullen die je al hebt.
  Dat lichtje bovenop zou ik denk ik ook weglaten, maar vind het wel een leuk idee om er gekleurde tape omheen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er erg leuk uit.
  Knap gedaan.

  Groet, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem prachtig!!! En zo heb je vast veel geld uitgespaard. Die tip van de azijn om plantenpotten schoon te maken ga ik ook onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, straks kun je hem met kleine kerstlichtjes versieren ook. Geweldig idee. Heel goed gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Hanneke,

  Mooi creatief werkje! En dat alles gemaakt van materiaal dat voorhanden was....leuk van je reactie... daaaag en groetjes van Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg leuk geworden zeg. Ook een leuk idee voor de kerstperide.

  Groetjes,
  Corien (Jotilie's Home)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou het lichtje er ook af laten. Staat leuk zo.Het is een leuk boompje geworden,en je hebt veel geld bespaard en had een paar creatieve uurtjes!!
  Ik heb er ook eentje gemaakt, een mosbol bedoel ik.
  Ik neem er gewoon krantenpapier voor,daar gaat binddraad omheen en dan mos!!Hij staat op mijn andere blog bij het herfsttafereel.Maar niet goed zichtbaar zie ik.
  Ik maak nog wel een nieuwe foto.

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knap gedaan, een leuk herfststukje :)

  Rita :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips