16-05-12

appeltaart appeltjes


"Elk nadeel heeft zo z'n voordeel", wordt er wel eens gezegd, al moet je er soms even hard naar op zoek.
Vannacht ervoer ik een nadeel van het ouder worden.........ik kon eventjes niet slapen.
Heel vervelend maar het voordeel werd me zomaar in de schoot geworpen!!
Ik ga dan meestal even achter de pc, en na een klein kwartiertje in het donker surfen val ik vaak zo weer in slaap.
Maar daar zag ik toch zo iets leuks!!!  Bij The Johnson Familia. Ik moest zelfs even met m'n verstand in gesprek, anders had ik ze 's nachts al gemaakt :o).

De volgende morgen maakte ik direct een beetje deeg van
*75 gram bloem
*50 gram boter
*30 gram suiker
*iets zout
Deze hoeveelheid is genoeg voor wel 5 appels!

De oven ging aan op 180 graden.
De appeltjes werden uitgehold.


De stukjes appel werden verrijkt met iets custard, kaneel, suiker en rozijnen.
Daarna mochten ze weer terug naar huis.


Het deeg rolde ik uit en sneed het in reepjes.
Deze reepjes dekten de appeltjes af.
Een beetje eigeel zorgde voor de finishing touch.


In de ovenschaal kwam een heel klein beetje water, net genoeg om de bodem te bedekken.
Daarna gingen ze in de oven, eerst 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie, daarna nog 20 minuten zonder.
En ze waren lekker!!!
Eten met mes en vork, warm, lauwwarm of koud.
Als toetje of als gebakje bij de koffie.

34 opmerkingen:

  1. Nou, voor zulke voordelige nadeeltjes kan je me wakker maken ;-)
    Wat leuk!!!
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, dat ziet er zeker inspirerend uit! Die ´moet´ ik ook maken :-). Hoe hol jij de appels zo mooi uit?

    Groetjes, Teunie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het gedaan met een middelgrote lepel. De eerste voorzichtig, (daarna werd in overmoedig en dat is dus niet goed), het gaat eigenlijk heel makkelijk.

      Verwijderen
  3. Hé dat is een leuk idee, gaan we ook eens maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijke verrassing. Zien er geweldig lekker uit. Soms kom je s'nachts beter tot zulke plannen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En zo is het: gewoon de voordelen blijven zien ;-)
    Wat een geinig idee is dit weer zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk zeg, zo vindt je nog eens wat 'snachts ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. mmmmmm dat is een superlekker idee! Als we deze herfst zelf weer appeltjes hebben, dan is dit weer een handig recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik lees nog maar enkele weken je blog ( dus een nieuwtje )
    't bevalt me zeer , ook al heb ik er nog niks mee gedaan , dat komt nog wel .
    Wat de overgang betreft ... mijn trukje is : dan heel langzaam lang ademen en dullel zolang uit als in .
    nog een goede nachtrust gewenst !!!! groetjes maria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Maria, dank je wel voor de tip. Als het weer zover is dan zal ik je trucje zeker eens proberen!

      Verwijderen
  9. oeps foutje .....Ja niet " dullel " maar wel DUBBEL , maar dat dacht je vast wel .

    BeantwoordenVerwijderen
  10. dat was een lekker toetje vandaag, iedereen had er meteen trek in toen ze je blogje lazen dus meteen aan de gang gegaan. Bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  11. oooh wat leuk!!! ideaal om zo eens voor ons Payalleke te maken!!! Ik zal nu ook maar effe mijn hersentjes aanspreken en niet meteen aan de slag gaan lol

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat een leuk en lekker idee...dat ga ik zeker maken! dank voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Weer een super leuk idee! Het ziet er erg makkelijk uit dat zelfs ik het aandurf om te proberen :)
    Op dit ogenblik zitten er weer enkele cakes in blik in de oven :) leuk om te geven, leuk om te krijgen.
    Groetjes!
    Charlotte

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een heerlijk recept zeg! Ik krijg er meteen trek in. Het is er nu ook echt zo'n weekend voor om het uit te proberen. Dus wordt vervolgd...
    Oja, ik heb trouwens een reactie ( met vraag ) geplaatst bij je log over weegbree olie.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat leuk, ik heb ze ook laatst gemaakt. ook met rode appeltjes:-)
    http://missgefreubel.wordpress.com/2012/04/26/appeltaart-gebakken-in-appel-apple-pie-baked-in-apple/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha ha, en daar ga ik 's nachts helemaal de oceaan voor over, terwijl het zo dichtbij was. Ze zijn leuk hè? En lekker ook!

      Verwijderen
  16. Ik vind de appeltaartjes op die manier idd helemaal leuk.
    En ik ben jouw nieuwe bloglovin volger :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat weer een geweldig leuk idee! Ik ben echt fan van je blog!

    Groetjes tante titi

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Die ga ik maken, lijkt me heerlijk!
    Heb hem even op facebook gedeeld hoor:)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. MMMM..die ga ik NU maken!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Inmiddels zijn mijn appeltjes uit de oven. Ik kreeg jammer genoeg niet zo'n mooie bruine bovenkant :( En mijn appeltjes waren gesprongen. ( ik had pinova appels)MAAR ze worden straks, bij de koffie of als toetje..opgesmuld! Niet alle appelstukjes gingen erin, daar heb ik een mini appeltaartje van gemaakt met het resterende deegje wat over was. Die hebben we al opgesmuld..mmmmm

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je ze ook hebt gemaakt! Wel jammer dat ze gebarsten zijn. Waren ze misschien te vol? Volgende keer meer water? Of een andere appelsoort, misschien reageren niet alle appelsoorten gelijk, zou een leuk testje op kunnen leveren ;-)

      Verwijderen
  21. De appeltjes waren inderdaad wel erg vol ja! We hebben ze als toetje gegeten, met slagroom! Wat zijn ze heer-lijk..Dit recept gaat echt in mijn receptenschrift.De appel op zich is al een heerlijke harde appel, maar ik ga het ook proberen met andere appels, zeker geen straf :)
    Inderdaad, ik had ook wat meer water in de schaal moeten doen,na afloop was de schaal droog.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Onze appeltjes staan in de oven, ben erg benieuwd! Ontzettend leuke site en fijne ideeën! Bedankt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een leuk recept! Over het afdekken met aluminiumfolie heb ik een vraag. Ik las dat dat juist ongezond is....Wie weet daar het fijne van?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan het aluminiumfolie gewoon vervangen door bakpapier.

      Verwijderen
  24. Kan ik goudrenetten gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelf nog nooit geprobeerd maar ik denk het wel. Heb het nu met verschillende rassen en altijd gelukt.

      Verwijderen
  25. Errug lekker en ook heel makkelijk !! Voor herhaling vatbaar :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips