Ik zag het bij scissors paper wok, en was direct enthousiast. Wat een leuke manier om een hapje te serveren als je visite hebt!
Een edible spoon making kit heb ik niet in mijn bezit, en ik ben ook niet van plan om er eentje aan te schaffen. Het zijn van die hulpjes die je een paar keer gebruikt en die dan achter in de kast verdwijnen omdat een toastje smeren veel makkelijker is. Zo gaat dat bij mij tenminste. Maar ik wilde het wel graag een keer proberen en tijdens een wandeling met de hond kwam ik op het volgende idee.
Je neemt een lepel uit de bestek la, drukt er een papiertje in en trek het over, zodat je rondom de vorm van de lepel krijgt, inclusief het kuiltje. Knip hem vervolgens uit, dit is je nu 'mal'.
Maak dan een boterham plat met de deegroller, de broodsoort is niet van belang.
Leg nu je papieren lepel op het platte brood en snij hem uit met een scherp mes, (maar een schone schaar vond ik nog gemakkelijker en je krijgt mooie rechte randjes).
Druk dan het uitgeknipte brood goed stevig vast. Invetten hoeft niet.
Ik deed ze ruim 10 minuten in de oven bij 200 graden. Ze laten heel makkelijk los van de (hete!) lepels.
Je hebt nu een broodlepel, met een handig handvat en je kunt hem naar eigen inzicht vullen.
Ik ga ze ook een keer proberen met een beetje shoarma en knoflooksaus.
(En de volgende dag natuurlijk broodpudding eten van de restjes)
Wat een leuk idee!!!
BeantwoordenVerwijderenHeel vindingrijk, mooi opgelost en het ziet er fantastisch uit.
BeantwoordenVerwijderenSlim bedacht.
BeantwoordenVerwijderenWat leuk! Misschien zou je er ook nog een visje van kunnen maken, leuk om 'n vulling met vis te serveren.
BeantwoordenVerwijderenOh help......nog meer leuke ideetjes.
VerwijderenWat een gaaf idee, echt superleuk!!
BeantwoordenVerwijderenVia de blog 'Zelgemaakt van mij-voor jou' kwam ik op jouw blog terecht. Wat een leuk idee deze lepels en wat heb je verder nog een hoop leuke berichten op je blog staan! Ik ga je volgen want ik ben heel benieuwd wat er nog meer aan leuke berichten/handige tips/lekkere dingen er nog verschijnen!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Marjan
Ik vind jouw oplossing wel zo leuk. Slim hoor :)
BeantwoordenVerwijderenLigt het aan mijn computer? Ik kan bovenin nergens klikken op 'volgen'? Jammer!
BeantwoordenVerwijderenHé nee, ´t is weg. Je kan ook op het volger gadget rechts klikken, op de blauwe balk ´neem deel aan deze site`.
VerwijderenHeel leuk, dat ga ik zeker proberen en vooral goed gevonden om zoiets te maken zonder al die hulp middelen!
BeantwoordenVerwijderenJe kan daar een zomerse salade net even een apart tintje geven.
Of bij de borrel s'avonds, ik zie het al helemaal zitten :-)
Groetjes
leuk!!! 't is eens iets anders en je zou inderdaad gek zijn om zo een set te gebruiken als het zo ook gaat :o)
BeantwoordenVerwijderenSuperleuk ideetje Hanneke!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Charlotte
Wat een ontzettend leuk idee zeg en het is zo prima te doen !!!
BeantwoordenVerwijderenDit vind ik een absolute topper!! Een heel originele en gezonde manier van presenteren!
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk idee weer, daar valt nog best op door te borduren. Dank voor de tip.
BeantwoordenVerwijderenOh Hanneke.. Hij is weer helemaal leuk!!! Dank je voor het delen!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Sandra
Heel origineel!
BeantwoordenVerwijderenSuperleuk idee!! en makkelijk ook, thx!
BeantwoordenVerwijderenSlim !! En vrij makkelijk ook precies. Eentje om te onthouden ! Bedankt voor de tip.
BeantwoordenVerwijderenSuperleuk idee! Ga ik zeker onthouden! Ik vroeg me alleen het volgende af: Als je het brood stevig in model geduwd hebt op de lepel, zou je dat er dan niet voorzichtig af kunnen halen en dan zonder lepel bakken?
BeantwoordenVerwijderenHmmm...misschien wel. Ben alleen bang dat het steeltje dan gaat hangen. Gewoon proberen dus. Kun je, als het wel kan, een heleboel tegelijk bakken.
VerwijderenWat een leuk idee! En achteraf heb je ook geen overbodige afwas, fantastisch!
BeantwoordenVerwijderenbeste snack ever
BeantwoordenVerwijderenen mijn vriendinnen en k hebben fewoon leuke vormen gemaakt bv een hartje een ruit een rondje een vrierkant echt heel lekker
BeantwoordenVerwijderenGeweldig Idee, ga ik zeker zelf uit proberen.Hoe lang kan je deze lepels al van te voren beleggen? lijkt mij ideaal om ze dan savonds als hapje te presenteren
BeantwoordenVerwijderenDat durf ik niet precies te zeggen, hangt natuurlijk ook af van het soort beleg. Ik zou in ieder geval iets van een slablaadje op de bodem leggen zodat het brood niet teveel vocht opneemt. Gewoon eens mee experimenteren zou ik zeggen.
VerwijderenIk heb er rondjes uitgestoken met een kookring en daarna die rondjes in een mini muffinvorm gedaan en zo gebakken.
BeantwoordenVerwijderenBewaren in een ijzeren trommel.
De volgende dag gevuld met een klein beetje pesto
en wat hamreepjes en erbovenop wat geraspte kaas.
Dit op een bakplaat en 5 min. in een oven op 200 gr.
Ook al zo'n leuk idee, cuptoastjes ;-).
Verwijderenmm, lijkt me lekker. Je brengt me op een idee. misschien wil dit ook met tortillawraps?? ga ik eens proberen.
BeantwoordenVerwijderen