Daar kan een likeur van gemaakt worden, volgens het artikel lekker, origineel en een Godendrank!
Omdat ik 'slechts' 4 kleine kegeltjes heb, kan ik helaas geen liter maken.
Ik gebruikte:
- 4 jonge, groene denappels (alle soorten komen in aanmerking)
- 200 ml jenever
- 6 klontjes suiker
Werkwijze:
Spoel de denappels goed af met water, leg ze in een glazen pot met de suiker en overgiet met de jenever.
Zet het 30 dagen op een donkere plek.
Je kunt het zo drinken of verdunnen door na 30 dagen de denappels één nacht in een kom met koud water te leggen. Ze moeten nèt onderstaan. De volgende dag dit water bij de likeur gieten.
De likeur eventueel nog verder verdunnen met water of meer suiker toevoegen als je dat lekker vindt.
Je kunt de likeur ook sterk verdunnen en opwarmen, dit is dan een goed middel tegen de hoest.
Tip 1
Als je handen onder de hars zitten kun je dit makkelijker verwijderen als je je handen eerst insmeert met margarine en daarna past wast met zeep.
Tip 2
De denappels oogsten bij volle maan geeft meer hars in de likeur omdat ze dan iets meer openstaan.
Bron: tuinadvies.nl
laat ik nog een ongeopende halve literfles jenever hebben staan, nu nog het bos in:))
BeantwoordenVerwijdereni love this recipe Hanneke! So nice to meet you and I love your blog:) We have much in common xx
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk receptje heb je daar gevonden.
BeantwoordenVerwijderenZou ik ook wel willen proberen als ik wist waar ik achter denapels raakte.
Lieve groetjes - Rita :)
Oe! Die ga ik onthouden. Zag juist vandaag een paar appels aan de boom hangen. Ga ik proberen! ;o)
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke dingen op je blog, ik ga je volgen! En wat betreft de oostindische kers in mijn tuin: ik kom er dit jaar in om; oranje, lichtgeel, donkergeel, gevlekt, klimmend etc! Ik zit nog op een idee te broeden om al die bloemen te gebruiken(naast eten natuurlijk!).
BeantwoordenVerwijderen