18-07-2011

zwarte bessen likeur


  • 500 gram zwarte bessen
  • 200 gram suiker
  • enkele kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • enkele bladeren van de zwarte bes
  • 1 liter jenever
Doe alle ingrediënten in een glazen pot.
Na 3 maanden trekken zeven en nog een paar weken laten rusten (als dat lukt).




15 opmerkingen:

  1. Likeur? Zit er dan ook alcohol in? Of is het gewoon siroop? Het klinkt wel erg lekker. Heb je die bessen gewoon zelf geplukt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmmmm dat had ik natuurlijk ook met m'n rode bessen kunnen doen ipv er siroop van maken, misschien een idee voor volgend jaar

    groetjes
    Brigitta

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Valhalla: jazeker, afhankelijk van de soort jenever die je gebruikt ongeveer 30 procent, het wordt iets verdunt door de suiker en het sap uit de bessen. De bessen groeien "gewoon" in de tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn zwarte bessen plant was ziek en is helemaal terug gesnoeid dus alleen maar blad en geen bessen dit jaar. Maar ik heb ongeveer hetzelfde gedaan met rode besjes :)

    Lieve groetjes,
    Rita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. mijn besjes zijn allemaal al geplukt en verwerkt, maar mijn japanse wijnbes hangt zwaar:))

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voorheen heb ik wel kruidenjenever gemaakt, een soort Beerenburg. Maar ik drink geen sterke drank meer, heel soms een glas wijn. Ik heb je tip ter harte genomen en naar het zwartebessenconcentraat geïnformeerd. temeer omdat het ook bij gewrichtsklachten schijnt te helpen. Ik gebruik al jaren een Bachremedie voor de hooikoorts maar ik denk dat verandering van remedie geen kwaad kan. Honing uit de streek schijnt ook goed te zijn maar ik hou niet zo van honing.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo, ik had enkele vraagjes.... wanneer de ingrediënten staan te trekken...moet ik die in de frigo bewaren...of op kamertemperatuur? Zou ik, bij gebrek aan verse bessen, oom diepgevroren bessen kunnen gebruiken?
    En eens de likeur klaar is, hoe lang kan ik die dan nog bewaren?
    Dank je....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als alles in de fles zit kun je het op kamertemperatuur of in de kelder bewaren. Bevroren bessen kan ook prima en als de likeur klaar is blijft het minstens een jaar goed door het hoge alcoholgehalte.

      Verwijderen
    2. Dank u wel voor de snelle reactie en het leuke recept!
      Deze ga ik zeker testen...

      Verwijderen
  8. Nog een klein vraagje....
    Zou ik hetzelfde recept ook kunnen volgen maar dan met wodka ipv jenever? Want ik wil er zo eentje maken voor iemand, maar die lust geen jenever.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kan ipv zwarte bessen ook sleedoorn bessen.
    Ik heb een hele voorraad in de vriezer.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het kan ook sousvide dan binnen 4 uur likeur

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips