@Valhalla: jazeker, afhankelijk van de soort jenever die je gebruikt ongeveer 30 procent, het wordt iets verdunt door de suiker en het sap uit de bessen. De bessen groeien "gewoon" in de tuin.
Mijn zwarte bessen plant was ziek en is helemaal terug gesnoeid dus alleen maar blad en geen bessen dit jaar. Maar ik heb ongeveer hetzelfde gedaan met rode besjes :)
Voorheen heb ik wel kruidenjenever gemaakt, een soort Beerenburg. Maar ik drink geen sterke drank meer, heel soms een glas wijn. Ik heb je tip ter harte genomen en naar het zwartebessenconcentraat geïnformeerd. temeer omdat het ook bij gewrichtsklachten schijnt te helpen. Ik gebruik al jaren een Bachremedie voor de hooikoorts maar ik denk dat verandering van remedie geen kwaad kan. Honing uit de streek schijnt ook goed te zijn maar ik hou niet zo van honing.
Hallo, ik had enkele vraagjes.... wanneer de ingrediënten staan te trekken...moet ik die in de frigo bewaren...of op kamertemperatuur? Zou ik, bij gebrek aan verse bessen, oom diepgevroren bessen kunnen gebruiken? En eens de likeur klaar is, hoe lang kan ik die dan nog bewaren? Dank je....
Als alles in de fles zit kun je het op kamertemperatuur of in de kelder bewaren. Bevroren bessen kan ook prima en als de likeur klaar is blijft het minstens een jaar goed door het hoge alcoholgehalte.
Nog een klein vraagje.... Zou ik hetzelfde recept ook kunnen volgen maar dan met wodka ipv jenever? Want ik wil er zo eentje maken voor iemand, maar die lust geen jenever.
Likeur? Zit er dan ook alcohol in? Of is het gewoon siroop? Het klinkt wel erg lekker. Heb je die bessen gewoon zelf geplukt?
BeantwoordenVerwijderenhmmmm dat had ik natuurlijk ook met m'n rode bessen kunnen doen ipv er siroop van maken, misschien een idee voor volgend jaar
BeantwoordenVerwijderengroetjes
Brigitta
@Valhalla: jazeker, afhankelijk van de soort jenever die je gebruikt ongeveer 30 procent, het wordt iets verdunt door de suiker en het sap uit de bessen. De bessen groeien "gewoon" in de tuin.
BeantwoordenVerwijderenMijn zwarte bessen plant was ziek en is helemaal terug gesnoeid dus alleen maar blad en geen bessen dit jaar. Maar ik heb ongeveer hetzelfde gedaan met rode besjes :)
BeantwoordenVerwijderenLieve groetjes,
Rita
mijn besjes zijn allemaal al geplukt en verwerkt, maar mijn japanse wijnbes hangt zwaar:))
BeantwoordenVerwijderenVoorheen heb ik wel kruidenjenever gemaakt, een soort Beerenburg. Maar ik drink geen sterke drank meer, heel soms een glas wijn. Ik heb je tip ter harte genomen en naar het zwartebessenconcentraat geïnformeerd. temeer omdat het ook bij gewrichtsklachten schijnt te helpen. Ik gebruik al jaren een Bachremedie voor de hooikoorts maar ik denk dat verandering van remedie geen kwaad kan. Honing uit de streek schijnt ook goed te zijn maar ik hou niet zo van honing.
BeantwoordenVerwijderenHallo, ik had enkele vraagjes.... wanneer de ingrediënten staan te trekken...moet ik die in de frigo bewaren...of op kamertemperatuur? Zou ik, bij gebrek aan verse bessen, oom diepgevroren bessen kunnen gebruiken?
BeantwoordenVerwijderenEn eens de likeur klaar is, hoe lang kan ik die dan nog bewaren?
Dank je....
Als alles in de fles zit kun je het op kamertemperatuur of in de kelder bewaren. Bevroren bessen kan ook prima en als de likeur klaar is blijft het minstens een jaar goed door het hoge alcoholgehalte.
VerwijderenDank u wel voor de snelle reactie en het leuke recept!
VerwijderenDeze ga ik zeker testen...
Nog een klein vraagje....
BeantwoordenVerwijderenZou ik hetzelfde recept ook kunnen volgen maar dan met wodka ipv jenever? Want ik wil er zo eentje maken voor iemand, maar die lust geen jenever.
Geen enkel probleem, wodka, jenever, brandewijn........kan allemaal.
VerwijderenDank je :-)
VerwijderenKan ipv zwarte bessen ook sleedoorn bessen.
BeantwoordenVerwijderenIk heb een hele voorraad in de vriezer.
Dat kan, maar doe er dan ook wat vanille bij. Erg lekker.
VerwijderenHet kan ook sousvide dan binnen 4 uur likeur
BeantwoordenVerwijderen