Afgelopen weekend aten wij uitsmijter-bollen. Misschien kun je ze ook wel uitsmijter-muffins noemen want ze worden gebakken in muffinvormpjes. Warm erg lekker bij de lunch, koud zouden ze niet misstaan in de picknickmand. En, en dat vind ik altijd zo prettig, je kan er mee variëren!
Het "bakje" is gemaakt van een boterham, eerst een rondje uitsnijden en het dan met een deegroller zo plat mogelijk maken. Indien nodig je vorm met wat olie of (knoflook)boter insmeren en het broodrondje erin drukken.
Dan vullen met wat geraspte kaas en wat snippers ham.
Een niet te groot ei breken in een kopje en dan voorzichtig er bovenop laten glijden.
Eventueel bestrooien met wat zout en/of peper of je eigen geheime ingrediënt.
Dan zo'n 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden zetten.
Lekker met een zilveruitje of een augurkje!
dàt ziet er lekker uit! die gaan we hier zéker een keertje proberen..........mmmmmmmmmmmm
BeantwoordenVerwijderenOh hanneke wat een lekker hapje!! ik weet wat we aankomend weekend gaan proberen... hmmm
BeantwoordenVerwijderenDit ga ik zeker eens maken. We hebben krielkippen, dus kan ik die hier mooi voor gebruiken.
BeantwoordenVerwijderenVera.......er zit geen kippenvlees in ;-)
VerwijderenDat ziet er mooi uit! Leuk voor bij de paasbrunch.
BeantwoordenVerwijderenGroet,Agnes.
Dat ziet er heerlijk uit en ga ik vast ook eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenWat leuk! Ik zag ze vorige week ook op tv en vond ze er heerlijk uitzien. Nu kan ik hier nog weer even kijken hoe het ook al weer moet. Dank je!
BeantwoordenVerwijderenJe eetbare lepels zien er ook fantastisch uit.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk! Ik dit gauw eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Juliëtte
Ze zijn echt heerlijk! Wij hebben ze ook met gehakt geprobeerd, beide zijn ook zeer lekker als hartig hapje bij een brunch bijvoorbeeld.
BeantwoordenVerwijderenWij doen alleen een klein rondje uitsteken zo groot als de bodem van de cupcake vorm. Dan een reep brood aan de zijkant, dan haal je meer uit 1 boterham ;)
Oh en de restjes verkruimelen we voor de krielkippen =D
nadeel is dat ik nooit brood koop en mijn zelfgebakken zuurdesembrood hier niet geschikt voor is :(
BeantwoordenVerwijderenlekker! ja met een baguette kan het ook niet, maar wel weer met bladerdeeg of een ander soort simpel deeg. een leuk idee ook om mee te nemen in de lunchtrommel!
BeantwoordenVerwijderenOOOHHH hier krijg ik hongerrrr van!!!
BeantwoordenVerwijderenDat zier er heerlijk uit! Ga ik weer onthouden! Door jou heb ik altijd iets te doen in de keuken :-)
BeantwoordenVerwijderenNiet moeilijk, maar wel heel leuk om te maken!
BeantwoordenVerwijderenOven is aan het voorverwarmen, en er staan nu drie bakjes klaar; zometeen om met dochter op te eten die uit school komt...en de andere voor mijn man, voor morgen in zijn lunchtrommel!Dankjewel Hanneke, voor alle leuke tips die je geeft!
BeantwoordenVerwijderenGroet, Hendrika
Dat ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen..
BeantwoordenVerwijderenJammie! Krijg gelijk trek. Een leuk gerecht voor de makkelijke zaterdag.
BeantwoordenVerwijderenOooowhh weer zo'n leukertje!! ook leuk voor straks met een paasbrunch ofzo!!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het geweldig leuke idee weer!
Groetjes Marlies
Hmmm dat klinkt lekker, en ziet er lekker uit, ik heb het recept opgeslagen om een keer met mijn zusje uit te proberen!
BeantwoordenVerwijderenHOI Hanneke, vandaag op één of andere manier op je blog terecht gekomen, heb inmiddels zoveel op je pagina rond gekeken dat ik niet eens meer weet hoe ik hier terecht ben gekomen. Maar ik vind het fantastisch. Leuke ideeën, eindelijk goede info over wecken, gezonde recepten, noem maar op. Bovenstaand recept heb ik vast geprint en staat op de aanrecht klaar voor een lunchbhapje voor morgen.
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er zo wie zo al heerlijk uit en simpel te maken, dit vindt iedereen lekker. Ga ze zeker maken en ook komende zomer leuk voor de picknick. Bedankt.
BeantwoordenVerwijderenJanneke
Wat een leuk idee! dankjewel!
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Gera
Of met ontbijtspek in plaats van ham.... hmmmm dankjewel voor het recept, heel goed idee!
BeantwoordenVerwijderenPotverdikkie.. waar haal je ze toch steeds weer vandaag?! ;o)
BeantwoordenVerwijderenZiet er heel lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenVoor de zuurdesem/zelfgebakken brood mensen, het gaat wel: Vet het vormpje goed in, maak met een uitstekertje een "bodempje" en leg dat erin. Snij dan een dunne reep brood die je eerst even platdrukt en dan rond de rand legt. Het ei plakt alles wel weer aan elkaar, dus ook als het een beetje breekt geeft het niet.
BeantwoordenVerwijderenIn Brussel trouwens een met een gruyeresaus en verse ham gevulde versie gegeten, ook erg lekker.
En zojuist zag ik trouwens toevallig een tip om de zijwand te maken van een strook bacon :D
Verwijderenzelf heb ik de broodmandjes ook al eens gemaakt met een andere vulling, maar deze met het ei er bovenop helemaal toppie
BeantwoordenVerwijderenzelf rol ik de boterham eerst plat en snij dan pas de rondjes uit
ik kan ze dan makkelijk en mooi glad in de vormpjes doen, maar juist die vrije vorm vind ik ook weer erg leuk!
kortom bedankt voor de leuke en lekkere tips over de uitsmijterbol
Dat probeer ik snel! Ziet er weer super uit! Waar haal je het toch steeds?
BeantwoordenVerwijderenGroetjes!
Super!!
BeantwoordenVerwijderenZo simpel en toch erg lekker, denk ik!! Dat ga ik eens even opslaan en proberen.
Groetjes Thea ♥
Wat een superidee, dank je!
BeantwoordenVerwijderenwarme groet, Noor
Ook deze komt weer in mijn recepten map.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Anida
Heerlijk!!!! Ga ik snel maken, bedankt hoor!
BeantwoordenVerwijderenWat een goeie manier om oud brood op te maken, dank je wel voor de tip, heerlijke makkelijke vrijdagavonden in het vooruitzicht!!!!
BeantwoordenVerwijderenHahaha...tja wat kan ik nog toevoegen aan al die bovenstaande reacties. Het lijkt me in ieder geval een heerlijk recept, ga het zeker uitproberen :)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Heerlijk, dat ga ik ook eens proberen te maken.
BeantwoordenVerwijderenleuke blog. Ik heb net dit recept geprobeerd, en het smaakt heerlijk, en ziet er ook nog eens enorm leuk uit!
BeantwoordenVerwijderenIk heb het uitgeprobeerd en het was heerlijk, echt een feestje voor de broodmaaltijd. Ik heb hem trouwens ook gemaakt met verse roomkaas en met schwartzwalder schinken erin, door de kaas had ik wat italiaanse kruiden gedaan, ook lekker kan ik je zeggen.
BeantwoordenVerwijderenGroet Wilma
Hallo Hanneke, ben voor het eerst op je blog en vind het zo leuk! Ik heb de eetbare lepels gemaakt en deze uitsmijter bollen vind ik ook helemaal leuk!
BeantwoordenVerwijderenGroet Elly
En dat vind ik dan weer leuk ;-)
VerwijderenIk heb de bollen gemaakt en ze zijn echt goed gelukt! Bedankt voor je recept!
BeantwoordenVerwijderen