09-01-2013

uitsmijter-bollen


Afgelopen weekend aten wij uitsmijter-bollen. Misschien kun je ze ook wel uitsmijter-muffins noemen want ze worden gebakken in muffinvormpjes. Warm erg lekker bij de lunch, koud zouden ze niet misstaan in de picknickmand. En, en dat vind ik altijd zo prettig, je kan er mee variëren!

Het "bakje" is gemaakt van een boterham, eerst een rondje uitsnijden en het dan met een deegroller zo plat mogelijk maken. Indien nodig je vorm met wat olie of (knoflook)boter insmeren en het broodrondje erin drukken.


Dan vullen met wat geraspte kaas en wat snippers ham.


Een niet te groot ei breken in een kopje en dan voorzichtig er bovenop laten glijden.


Eventueel bestrooien met wat zout en/of peper of je eigen geheime ingrediënt.
Dan zo'n 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden zetten.


Lekker met een zilveruitje of een augurkje!


42 opmerkingen:

  1. dàt ziet er lekker uit! die gaan we hier zéker een keertje proberen..........mmmmmmmmmmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh hanneke wat een lekker hapje!! ik weet wat we aankomend weekend gaan proberen... hmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit ga ik zeker eens maken. We hebben krielkippen, dus kan ik die hier mooi voor gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er mooi uit! Leuk voor bij de paasbrunch.

    Groet,Agnes.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er heerlijk uit en ga ik vast ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk! Ik zag ze vorige week ook op tv en vond ze er heerlijk uitzien. Nu kan ik hier nog weer even kijken hoe het ook al weer moet. Dank je!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je eetbare lepels zien er ook fantastisch uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk! Ik dit gauw eens proberen!

    Liefs, Juliëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ze zijn echt heerlijk! Wij hebben ze ook met gehakt geprobeerd, beide zijn ook zeer lekker als hartig hapje bij een brunch bijvoorbeeld.
    Wij doen alleen een klein rondje uitsteken zo groot als de bodem van de cupcake vorm. Dan een reep brood aan de zijkant, dan haal je meer uit 1 boterham ;)
    Oh en de restjes verkruimelen we voor de krielkippen =D

    BeantwoordenVerwijderen
  10. nadeel is dat ik nooit brood koop en mijn zelfgebakken zuurdesembrood hier niet geschikt voor is :(

    BeantwoordenVerwijderen
  11. lekker! ja met een baguette kan het ook niet, maar wel weer met bladerdeeg of een ander soort simpel deeg. een leuk idee ook om mee te nemen in de lunchtrommel!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat zier er heerlijk uit! Ga ik weer onthouden! Door jou heb ik altijd iets te doen in de keuken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Niet moeilijk, maar wel heel leuk om te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oven is aan het voorverwarmen, en er staan nu drie bakjes klaar; zometeen om met dochter op te eten die uit school komt...en de andere voor mijn man, voor morgen in zijn lunchtrommel!Dankjewel Hanneke, voor alle leuke tips die je geeft!
    Groet, Hendrika

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dat ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen..

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jammie! Krijg gelijk trek. Een leuk gerecht voor de makkelijke zaterdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oooowhh weer zo'n leukertje!! ook leuk voor straks met een paasbrunch ofzo!!

    Bedankt voor het geweldig leuke idee weer!

    Groetjes Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hmmm dat klinkt lekker, en ziet er lekker uit, ik heb het recept opgeslagen om een keer met mijn zusje uit te proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. HOI Hanneke, vandaag op één of andere manier op je blog terecht gekomen, heb inmiddels zoveel op je pagina rond gekeken dat ik niet eens meer weet hoe ik hier terecht ben gekomen. Maar ik vind het fantastisch. Leuke ideeën, eindelijk goede info over wecken, gezonde recepten, noem maar op. Bovenstaand recept heb ik vast geprint en staat op de aanrecht klaar voor een lunchbhapje voor morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Het ziet er zo wie zo al heerlijk uit en simpel te maken, dit vindt iedereen lekker. Ga ze zeker maken en ook komende zomer leuk voor de picknick. Bedankt.
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een leuk idee! dankjewel!

    groetjes, Gera

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Of met ontbijtspek in plaats van ham.... hmmmm dankjewel voor het recept, heel goed idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Potverdikkie.. waar haal je ze toch steeds weer vandaag?! ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Voor de zuurdesem/zelfgebakken brood mensen, het gaat wel: Vet het vormpje goed in, maak met een uitstekertje een "bodempje" en leg dat erin. Snij dan een dunne reep brood die je eerst even platdrukt en dan rond de rand legt. Het ei plakt alles wel weer aan elkaar, dus ook als het een beetje breekt geeft het niet.
    In Brussel trouwens een met een gruyeresaus en verse ham gevulde versie gegeten, ook erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En zojuist zag ik trouwens toevallig een tip om de zijwand te maken van een strook bacon :D

      Verwijderen
  25. zelf heb ik de broodmandjes ook al eens gemaakt met een andere vulling, maar deze met het ei er bovenop helemaal toppie
    zelf rol ik de boterham eerst plat en snij dan pas de rondjes uit
    ik kan ze dan makkelijk en mooi glad in de vormpjes doen, maar juist die vrije vorm vind ik ook weer erg leuk!
    kortom bedankt voor de leuke en lekkere tips over de uitsmijterbol

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Dat probeer ik snel! Ziet er weer super uit! Waar haal je het toch steeds?
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Super!!

    Zo simpel en toch erg lekker, denk ik!! Dat ga ik eens even opslaan en proberen.


    Groetjes Thea ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een superidee, dank je!
    warme groet, Noor

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ook deze komt weer in mijn recepten map.

    Groetjes Anida

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Heerlijk!!!! Ga ik snel maken, bedankt hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat een goeie manier om oud brood op te maken, dank je wel voor de tip, heerlijke makkelijke vrijdagavonden in het vooruitzicht!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hahaha...tja wat kan ik nog toevoegen aan al die bovenstaande reacties. Het lijkt me in ieder geval een heerlijk recept, ga het zeker uitproberen :)
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Heerlijk, dat ga ik ook eens proberen te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. leuke blog. Ik heb net dit recept geprobeerd, en het smaakt heerlijk, en ziet er ook nog eens enorm leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Ik heb het uitgeprobeerd en het was heerlijk, echt een feestje voor de broodmaaltijd. Ik heb hem trouwens ook gemaakt met verse roomkaas en met schwartzwalder schinken erin, door de kaas had ik wat italiaanse kruiden gedaan, ook lekker kan ik je zeggen.

    Groet Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Hallo Hanneke, ben voor het eerst op je blog en vind het zo leuk! Ik heb de eetbare lepels gemaakt en deze uitsmijter bollen vind ik ook helemaal leuk!
    Groet Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Ik heb de bollen gemaakt en ze zijn echt goed gelukt! Bedankt voor je recept!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips