26-08-2013

plastic voor de lens?Met mijn simpele camera (Panasonic DCM-TZ6 voor de geïnteresseerde liefhebber) mag ik graag foto's maken. Hij is niet zo groot, dus makkelijk overal mee na toe te nemen, en er is niet zo bijzonder veel in te stellen dus je hoeft eigenlijk alleen op het knopje te drukken.
Die eenvoudige bediening wil trouwens niet zeggen dat je altijd mooie plaatjes schiet, veel foto's zijn van een dergelijke kwaliteit dat ik ze hier niet kan laten zien. Foefjes zijn dan dus ook altijd welkom.

Nog steeds experimenteer ik af en toe met lomo foto's en toen ik hier las over een fotograaf die een plastic zakje gebruikte moest dat natuurlijk ook worden getest.
Hij heeft een mooi meisje voor de lens en door het plastic vervagen de zijkanten waardoor er een hele aparte sfeer wordt gecreëerd. Mooi!!!
Dus zocht ik ook een mooi meisje en ging aan de slag...........met een nét iets minder resultaat ;-)


Hmm, nee, dat is niets. Verder proberen had ook geen zin, want Kaila werd wat onrustig van het geritsel van het zakje (ik bewaar nl. haar kauwstaafjes ook in zo'n plastic zakje).

Toen herinnerde ik me hoe wij als kind heel soms een kersenbonbon kregen. Verpakt in een goudkleurig papiertje met daarover heen nog weer een klein rood stukje plastic. We hielden dat dan voor onze ogen en waren verbaasd over deze nu wazig rode, sprookjesachtige wereld.
Zou dat ook kunnen met doorzichtig plastic?
Dus spande ik het plastic zakje dubbel en strak over de lens en fotografeerde een roos. Manlief vond het erg mooi, maar ik was er minder van gecharmeerd. Te wazig.Maar met één enkele laag kreeg ik wél een bevredigend, sprookjesachtig resutaat.
Kijk.......de prikneuzen in de voortuin......en deze mooie bloemen bij de zijgevel.


Ik wilde ook nog even een pioenroos uit de vaas op deze manier fotograferen.
Toen ik ermee naar buiten liep, langs de bak met water voor de koeien, zag ik nog een mooi plaatje ;-)
Ik heb even gewacht tot er nét een wokje over kwam drijven.Beetje bijknippen en de kleur eruit was het enige dat ik deed.
De witte stukjes zijn de dode vliegjes die op het water drijven en het lijkt nu net een oude foto.Ik moet oppassen, anders kan ik een groot deel van de dag alleen maar bezig zijn met dit soort experimentjes en daar heb ik dan, gegarandeerd, de volgende dag spijt van.Trots liet ik een paar dagen later mijn foto's aan onze oudste dochter zien.
Meewarrig keek ze me aan.
"Maar mam.............daar hebben we tegenwoordig een appje voor............."

23 opmerkingen:

 1. schitterend experiment...ga ik ook eens proberen....Appje...? Heb ik ook niet hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind ze mooi je foto's, heel apart. weet je david hammilton nog? die fotografeerde heel jonge meisjes en dat was dan heel wazig, hij smeerde vet aan de rand van zijn lens... ga je dat nou ook proberen? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee, ik fotografeer ook heel veel. Ik ga vandaag ook eens aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, een apje daarvoor ;D
  Ik vind dat je het super leuk gedaan hebt, leuk effect zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het gaat toch vooral om het plezier wat je aan het experimenteren beleeft. Het hoeft niet snel of makkelijker naar mijn idee. Zelf nadenken, redeneren, uitproberen DAT is juist het leukste ervan. Appjes zijn voorgeprogrameerd en hoef je -grotendeels- niet meer zelf na te denken,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal mee eens, de speurtocht en de lol die je hebt als het lukt. appjes zijn bij tijd en wijle reuze handig maar dodelijk voor je creativiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een simpele camera (zoals je zelf zegt) hoeft helemaal niet verkeerd te zijn. Met een dure camera kun je ook slechte foto's maken ;-) Het is vooral de fotograaf die de foto's maakt (en geen appjes) En die foto's zijn erg goed gelukt bij jou!

  Succes met je verder ontdekkingstocht!

  Groetjes,
  Kees
  twitter @keesdeboon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. toffe foto's ! en veel plezanter dan met een appje !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk experiment, het resultaat is soms aquarelachtig. De eerste foto vind ik de mooiste.
  Hartelijke groet, Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooi
  al eens geprobeerd met een wc rolletje ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker! http://de-gulle-aarde.blogspot.nl/2012/09/lomografie.html

   Verwijderen
 11. Haha, geweldig! De foto's lijken bewerkt met de computer, ik had nooit gedacht dat ze zo simpel te maken waren. Echt heel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ze zullen best handig zijn die appjes,maar ik krijg er toch vooral het gevoel bij dat je niet meer zelf hoeft te denken en vind dat creativiteit en experimenteren toch mooiere resultaten oplevert.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik moet zo lachen om je dochter, het was precies wat ik dacht, maar ik vind je foto's echt super gelukt! vooral de pioenroos, erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk de experimenten! Maar het is wel grappig hoe de generaties denken... appje, computer, waarom zelf experimenteren? Het geeft wel veel meer vreugd zou ik denken. Je foto's vind ik erg goed gelukt en de pioenroos spant de kroon.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat ziet er echt mooi uit! Doorgaan met uitproberen zou ik zeggen

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die foto van die prikneuzen is geweldig! Het is net alsof het gefotografeerd is onder water. Dat ga ik ook proberen. Leuke tip!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips