alles op een rij
WECKRECEPTEN

PASEN


MAKEN MET JE KIDS


BREIENBROODBELEG
abrikozen pasta

WOL


HERGEBRUIK VAN
augurkennat

VOOR JE DIEREN


INMAKENWIJN - BIER


8 opmerkingen:

 1. hi hanneke,
  wat een super recepten zeg, ik heb je vermeld op mijn blog als je het goed vind?!
  liefs natasja
  http://natuurlijkleveningeloof.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hee! mijn moeder en ik, en mijn zusje gaan gezonder eten. dus ze is nu bezig met die lekkere chocolaatjes met die kokosspul erin. ik heb ook al 2 rijst wafels met dat spul op.

  lotte, 8 jaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé Lotte, wat goed dat jullie gezonder willen gaan eten!
   Rijstwafels met kokosvet en chocolade.....klinkt ook erg lekker. Maar niet teveel eten hè, want dat is dan weer minder gezond :-)

   Verwijderen
 3. Ik geniet zo van de geur van vlierbloesem dat ik het voor later zou willen bewaren. Ik ga nu dus i.i.g. vlierbloesem wijn maken, maar vroeg me ook af of ik het ook in de olie of alcohol kon stoppen voor de geur, om als geurolie te gebruiken, of als luchtverfrisser. Weet je dat toevallig? Groetjes, Laura

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De geur van verse vlierbloesem is inderdaad erg lekker maar ook heel teer. Gedroogde vlierbloesem heeft een hele andere geur en mist die frisheid. Ik ken wel het gebruik van vlierwater als gezichtslotion, gemaakt met verse vlier. Dit water blijft een dikke week goed, misschien zou je die houdbaarheid kunnen verlengen met een scheut alcohol of door een partijtje in te vriezen. In de olie is het geen succes is mijn ervaring.

   Verwijderen
 4. Wat een geweldige site! Ik heb er al verschillende ideeen opgedaan, waarvoor dank. Ik heb ook nog een vraag. Ken je een recept voor klimoptinctuur? Ik gebruik het tegen de jeuk van insektenbeten. Ben helaas het recept kwijt geraakt en kan alleen nog vinden 1blad:4 alcohol. maar ik weet niet goed wat dat betekent. Kun je me hierbij helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klimoptinctuur gebruik je alleen uitwendig. 1 blad op 4 alcohol kan van alles betekenen :-), groot blad/klein blad, 4 delen/4 ml alcohol? Je kunt "gewoon" een aantal bladeren fijn knippen en er jenever of wodka overgieten zoveel dat de bladeren ruim onderstaan. Na 6 weken zeven en dit kun je dan gebruiken. Dit is een algemeen recept voor tinctuur en de werkzame stoffen zullen zeker in de alcohol trekken.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips