03-10-2013

brandnetel wraps


Er staan gelukkig nog genoeg brandnetels in de tuin die je kunt gebruiken voor gezonde tussendoortjes en lunchgerechten. Ik maakte vandaag twee brandnetel wraps, niet teveel werk en erg smakelijk.
Je begint met het maken van de wraps.
Door 60 gram (spelt)meel meng je een beetje olijfolie, een snufje zout en net zoveel lauwwarm water als nodig is voor een niet meer plakkend deeg. Verdeel het deeg in twee gelijke bolletjes en laat het afgedekt ongeveer een half uurtje rusten.
Ondertussen snij je twee flinke handen vol brandneteltopjes (zoveel mogelijk zonder steel) fijn.
Snij ook een drietal peterselietakjes in stukjes.
Snipper een uitje en bak hem zachtjes een paar minuten in wat olijfolie. Dan gaat er een uitgeperst teentje knoflook bij en al het groen. Laat het op niet te hoog vuur langzaam slinken.


Ondertussen rol je een bolletje deeg uit tot een dun lapje. Vet een koekenpan licht in met olijfolie en bak de wrap tot hij een paar bruine plekjes heeft. Vet de ongebakken kant ook een beetje in en keer hem om.



Ondertussen maak je de vulling op smaak met wat chilipeper, nootmuskaat en zout. Je kunt wat (soja)melk toevoegen en een beetje bloem om een wat meer gebonden geheel te krijgen. Er kan wat geraspte kaas door het mengsel of strooi dat gelijk met de vulling op je wrap Even oprollen en dan warm genieten van al het lekkere en gezonde uit de natuur!

8 opmerkingen:

  1. Hmm, lekker tussendoortje! Misschien een in mijn tuin gaan zoeken naar brandnetels!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kan het ook met boekweit- kikkererwten- of amandelbloem vanwege gluten intolerantie ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben echt blij dat ik volger ben geworden van je blog! Je maakt zulke bijzondere dingen. Het boek 'weten van heerlijk eten' staat vooraan in mijn keuken en lees het vaak nog even. Wat vond jij van het boek?
    En heb je nog meer boekentips?

    Je bent ook welkom bij mij op mijn 'kneuterige' blogje ;)

    Groetjes en alvast een fijn weekend,

    Miriam
    www.tbezigebijtje.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Miriam, de boeken van Amber Albarda zijn ook leuk om er maar eens eentje te noemen. Ieder boek voegt weer wat anders toe hè? En jouw (helemaal NIET kneuterige) blogje ken ik ook heel goed hoor ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. oh heerlijk ik ga eens kijken of ik het binnenkort kan maken er groeien nog weer zoveel verse brandnetels....btw bak ik ze altijd in een droge, ongevette pan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk recept, eens kijken of er nog een oogstje te halen is hier in de tuin.
    Hartelijke groet, Zem.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips