16-08-2015

zelf maken: hoofdpijn"brilletje"


Hoofdpijn......ik heb er gelukkig niet zo vaak last van, maar áls het begint te zeuren in de bovenkamer dan wil ik er het liefst zo snel mogelijk weer vanaf. De noodzakelijke klussen die lukken vaak nog wel maar voor de rest........er staat dan ook niet voor niets geschreven dat door hoofdpijn de prestaties en het levensgeluk behoorlijk verminderen.

Hoofdpijn met natuurlijke middelen behandelen is zeker mogelijk maar niet altijd eenvoudig.
Waar een paracetamol de klacht eenvoudig verhelpt door de pijn te stillen, is het bij een natuurlijke aanpak van (langdurige en veelvuldige) hoofdpijn belangrijk om juist te kijken naar een eventuele oorzaak. Hoofdpijn is namelijk geen ziekte maar een symptoom!
(Om een paar van de oorzaken te noemen; oogstoornissen, bijwerking chemische (genees)middelen, bloeddrukafwijkingen, slechte ventilatie, spijsverteringsstoornissen, voedingsfouten door alcohol, koffie, tabak etc., verkoudheid, in het verleden meegemaakte ongevallen, spanning en stress.............)
Met andere woorden, als je dus regelmatig last hebt van hoofdpijn is het verstandig om te kijken of je een reden, een oorzaak kunt vinden en deze te verhelpen waarna de hoofdpijn "vanzelf" zou moeten verdwijnen.

Maar goed, soms heb je gewoon hoofdpijn en dan kan het heel prettig zijn even een time out te nemen met een "hoofdpijnbrilletje".......... en zo'n brilletje kun je heel eenvoudig zelf maken.

Je hebt er een soepel lapje stof voor nodig, en als je dat leuk vindt kun je gericht een kleur kiezen (zie kleuren en hun magische krachten).

Knip dan uit je gekozen lapje twee keer een "brilletje",


naai ze aan elkaar met het open laten van een kleine vulopening,


en vul het brilletje met lijnzaad, maar niet zoveel dat hij bol staat.


Ga dan een half uurtje ontspannen liggen met het brilletje op je ogen. De lijnzaadjes geven daarbij een aangename en gelijkmatige druk op je ogen. Je komt even helemaal tot rust (dus ook best fijn om te gebruiken als je geen hoofdpijn hebt).


Vóórdat je gaat liggen zou je eerst een kopje pepermuntthee kunnen drinken voor een nog beter resultaat. Geen (pepermunt)thee drinker? Volgens Alfred Vogel uit Zwitserland helpt een kop koffie met een flinke scheut vers citroensap ook..........


....................................................................................

En toen was (tenminste hier in het Noorden) de vakantie helaas alweer voorbij. 
We hebben het druk gehad, kijk maar......een groot deel van de kruidentuin is leeg :-).


Na twintig jaar groeide alles door elkaar heen, het was een beetje een jungle geworden met elk jaar een metershoge engelwortel (Angelica archangelica),


en een even zo grote alant (Inula helenium).


Sint Janskruid groeide door de citroenmelisse heen, valeriaan was aan de wandel gegaan, kortom, tijd om alles eens uit elkaar te halen, te ordenen en opnieuw te planten.

Het was natuurlijk niet alleen maar werken, want we aten ook heerlijke sla,
verbaasden ons over het zware leven van insecten,


én zagen een zwarte ooievaar bijna in onze "achtertuin"!


Maar omdat er heel veel muizen zijn, zijn er ook heel veel roofvogels. Het was niet eenvoudig een foto van deze mooie vogel te maken zonder "kiekendief-ruis".


Ik zou nog heel lang door kunnen gaan, zoveel mooie momenten. 
Ondanks af en toe wat minder weer, het was genieten!


(en nu gaan we weer bloggen......dat is ook genieten ;-).

11 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk om zulke mooie foto's, nee.. ik zeg het verkeerd.. wat heerlijk om zulke mooie natuur te kunnen fotograferen vanuit je achtertuin!

  Even een kleine vraag: gewoon alleen maar de zaadjes er in, dicht naaien en steeds opnieuw gebruiken? Of zijn de zaadjes na één keer ontspannen 'uitgewerkt'.

  Dank weer voor deze fijne tip! Ik ga er serieus een gepaste kleur voor opzoeken en achter de machine!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ontspanning komt van het gewicht en de vorm van de zaadjes. Zolang dat intact blijft (en je brilletje niet te vies wordt) kun je het blijven gebruiken.

   Verwijderen
 2. dat brilletje ga ik deze laatste vakantieweek maken...goeie tip, dank je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi de zwarte ooievaar. Hoofdpijn is niet prettig. Wat vaak ook verlichting geeft naast gewoon plat liggen en paracetamol is een doekje met eau de cologne is mijn ervaring helaas heb ik van kinds af aan al hoofdpijn al gaat het momenteel vrij goed ermee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow een zwarte ooievaar cool!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. gezellig dat je weer een tip voor ons hebt en prachtige fotoos .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het lijkt me inderdaad aangenaam zo'n brilletje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik zweer bij rauwe aardappel plakken..leg ze op je voorhoofd en bind er een doek tamelijk strak omheen, dan een uurtje ermee plat... dit hielp prima bij mijn kinderen die last hadden van migraine aanvallen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de tip Ineke, ik speel het even door naar iemand die het goed gebruiken kan.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips