09-11-2015

basilicum likeur


Als je (af en toe) alcohol wilt/mag drinken dan zou je deze basilicum-likeur eens kunnen maken. 
Simpel, snel klaar en de smaak is speciaal en bijzonder!
Het enige wat je hoeft te doen is een schoon potje te vullen met gewassen basilicumblaadjes, wat (biologisch) citroenschil toe te voegen en naar smaak nog wat suiker of een ander zoetmiddel. Dit overgiet je dan met alcohol. 
De hoeveelheden zijn eigenlijk niet zo belangrijk en als je gaat zoeken naar dit recept op internet kom je heel veel variatie in de verhoudingen tegen. 
Maar voor degenen die liever wél wat meer houvast hebben "mijn" recept:

-de blaadjes van 7 stengels basilicum
-6 mini suikerklontjes
-schil van één citroen zonder het "wit"
-300 ml. alcohol (32%)

Dit alles laat je, onder regelmatig schudden, zo'n 10 dagen (of langer, als je plots geen tijd hebt) staan en dan kun je de blaadjes er weer uit zeven (wat trouwens heel makkelijk gaat met een pureeknijper).


Je hebt dan een mooi lichtgroen drankje.


Gelukkig scheen de zon weer toen mijn likeur klaar was. We hebben zo'n drie dagen alleen maar mist gehad. Het was een heel klein wereldje........


Gezellig, dat wel, maar ik heb het toch liever zo....


6 opmerkingen:

 1. Een bijzonder idee en ik ga het zeker maken, maar wel pas volgend jaar als ik weer eigengezaaide basilicum uit mijn kasje heb. De foto´s zijn ook weergaloos mooi, zowel de schapen in de zon als in de mist. De natuur blijft altijd genieten!
  Groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjonge.. daar heb ik echt nog niet eerder van gehoord.. Het klinkt me eigenlijk wel logisch en lekker. Heeft het ook nog 'magische krachten'?

  Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu zal ik hier toch ook eens reageren, komt er nooit van.....Dank je voor het recept, en wat heb je toch een leuk blog....zo leuk en divers....dus nu moet ik eigenlijk ook een agenda gaan maken ...wat een super idee trouwens.....om dat recept van die bacilicum drank in te doen, want de bacilicum die je nu koopt is kasgekweekt en niet van ' buiten' dus dat moet ook volgend jaar....hier liggende wel al jaren al die losse papiertjes van todo dingen die er altijd overschoeten omdat er nog geen agenda was.....dit schrijf ik nu wel bij de verkeerde post, dus even tug naar het drankje....die bacilicum likeur ga ik volgend jaar echt proberen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is weer een bijzonderheidje Hanneke. Ga ik volgend jaar zeker proberen als mijn wilde basilicum weer aanslaat. (Dit jaar was het helaas maar zeer matig, heb zelfs niks kunnen drogen )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ja, ik mag en lust alcohol en het lijkt me bijzonder lekker! Leuke blog hoor! Groetjes van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb van de zomer Griekse pot basilicum gezaaid en daar kan het vast ook wel mee> Wat een apart recept, leuk! Natuurlijk ga ik dit uitproberen.
  Ben benieuwd hoe het smaakt. Enne ... mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips