Bloemkool-snack voor de hartige trek......heerlijk vind ik dit!
Als je een klein stukje bloemkool over hebt zou je het ook eens moeten proberen!
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij dan de bloemkool in kleine roosjes, mengt een beetje olijfolie met een flinke lepel ras el hanout (kruidenmengsel, bij de grotere supermarkten wel te koop) en vet hiermee de bodem van een ovenvaste schaal in.
De roosjes gaan erin en ook de bovenkant krijgt een lik kruidenolie. Even lekker door elkaar husselen zodat de roosjes goed zijn bedekt.
Zet ze dan ongeveer 20 minuten in de oven, laat ze even een beetje afkoelen en dan kun je smullen.
Zo half warm zijn ze het lekkerste.
Op deze manier eet ik bloemkool altijd aangezien ik niet zo van de koolsmaak hou en het toch zo'n gezonde wintergroente is. Zo eet ik er veel van en hoef ik ook geen smaakmaskerende sauzen erbij te verzinnden zoals kaassaus die nogal calorierijk is.
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit; gaan we proberen.
BeantwoordenVerwijderenDank voor het recept.
Hartelijke groet, Marjo.
Leuk idee! Gaat de bloemkool rauw of gekookt de oven in?
BeantwoordenVerwijderenHet gaat rauw de oven in. Goede vraag, het staat niet duidelijk beschreven.
Verwijderen