01-06-2011

zevenbladtaart

                                                         
Ja, ja ik weet het, het is misschien niet zo verstandig om de loftrompet te zwaaien over een (on)kruid waar zoveel tuinders een hekel aan hebben. Het kan een zeer hardnekkig probleem vormen want elk stukje wortel groeit weer uit tot een nieuwe plant. Door het rigoureus wegplukken van de blaadjes raakt het wortelstelsel uitgeput en zou je er vanaf kunnen komen maar wil je dat nog wel na het proeven van deze lekkere taart?

Bekleed een vorm met bladerdeeg.
Was en snij ongeveer 2 handen vol jong zevenblad (hanepoten), zonder de harde steeltjes.


Meng hier 4 eieren en ongeveer 100 gram geraspte oude kaas door.


Verdeel het mengsel over de bodem en zet het 35 tot 40 minuten in een oven van 200 graden.
Je kunt de taart warm, lauw of koud eten.





7 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ja, dat klopt, maar een eigen bodem maken kan natuurlijk ook.

      Verwijderen
  2. Welke grootte van vorm heb je gebruikt en hoeveel bladerdeeg ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De doorsnee van de springvorm was 20 cm, en volgens mij heb je aan 4 iets uitgerolde plakjes bladerdeeg wel genoeg. Maakt eigenlijk niet zoveel uit, de taart wordt alleen iets platter of dikker bij het gebruik van een andere maat.

      Verwijderen
  3. Dat durf ik niet te doen, er lopen en plassen hier zoveel katten in mijn tuin....ben bang daar ziek van te worden !
    groetjes, Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi all, here every person is sharing these kinds of
    familiarity, therefore it's pleasant to read this website,
    and I used to pay a visit this website daily.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips