26-07-2011

kiwi-kersen jam


En elke keer gebeurd het weer, ik koop teveel fruit. Er blijven altijd een paar kiwi's liggen die al te zacht zijn en de laatste kersen zijn ook al gauw niet meer wat ze waren. Tegenwoordig maak ik er een jam van en dit is één van de favorieten! Ideaal voor de verwerking van bijna overrijp fruit.

Snij de vruchten in stukken en weeg ze. 


De hoeveelheid kiwi : kers is onbelangrijk. Voeg geleisuiker toe en even met de staafmixer erdoor. Kort koken, vaak is een paar minuten al voldoende. Heet in de schone potten doe en niet te lang bewaren. Alle combi's kun je uit proberen.


Een leuk experimentje: Zaai eens wat van die kiwizaadjes. Wie weet heb ik ooit..............


8 opmerkingen:

 1. Lekker. En wat grappig van die zaadjes uit de kiwi, heb je die eerst gedroogd?
  Onze buren hebben een hele grote kiwistruik maar daar is in 6 jaar nog nooit iets aan gekomen. Waarschijnlijk toch te koud in Nederland. Maar het is wel een schitterende plant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons heeft het zeker 25 jaar geduurd voor er kiwis kwamen. Nu al 5 jaar honderden kiwis.

   Verwijderen
 2. Hier ook zo'n plant en nee, nog nooit een vrucht..lekker jams hoor. Ik heb nog een pond pruimen liggen waar niemand meer z'n tanden in wil zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fruit dat over is, waar de eerste glans vanaf is, gaat hier met een halve komkommer in de blender voor smoothies:))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @mevrouw Jee: de zaadjes zijn zo uit de kiwi in de pot gestopt, misschien inderdaad wel een goed idee om hem in de kas uit te planten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige blog zeg met al die leuke zelfmaak produkten!! Ik ontdek je toevallig omdat je een reactie achterliet op mijn blog. Wat een geluk :>)
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Try making a sort of greenhouse over the kiwi plants. Use tall stakes of wood to make a very tall frame (about 6 feet tall). Then stretch heavy plastic sheets over the frame - cover the top and only 3 of the 4 sides so that bees can fly in. The plastic will help keep the heat in so that the kiwi might grow some fruit.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips