28-09-2011

stoofpeertjes wecken


De stoofpeertjes vallen ook al weer uit de bomen, je kan ze natuurlijk ook goed wecken.
Je maakt eerst de peertjes klaar zoals je gewend bent, met kaneel en/of iets wat ze extra rood kleurt.  De gare peertjes in de glazen doen en het kookvocht er bij schenken. Afsluiten en 30 minuten wecken bij 100 graden.

Dit is wel een heel kort logje daarom ook nog wat kleurrijke foto's uit de tuin. 
En nu....nu ga ik gauw verder genieten van het mooie nazomer weer. Met een interessant boek (2003).
Warm aanbevolen!!!!


De Sng'oi-stam in Maleisië leeft zonder auto's, telefoons, klokken of agenda's in een ongerepte groene wereld, waar stress, concurrentie en wantrouwen onbekende begrippen zijn. Dit inheemse volk ziet zichzelf - net als vele andere natuurvolken - als onderdeel van een groter geheel. Uit deze visie spruit hun scherp en onvertroebeld gevoel voor de energieën,  emoties en intenties van hun leefomgeving en de wezens die daarin leven. Van deze intuïtieve verbondenheid maken ze volop gebruik in hun dagelijks bestaan.  

De psycholoog Robert Wolff, die zijn hele leven bij verschillende inheemse volken heeft doorgebracht, woonde ook een aantal jaren bij de Sng'oi. Hij leerde hun taal, at hun voedsel, sliep in hun hutten en kreeg grote bewondering voor deze mensen en ging van ze houden. De Sngoi respecteren de stilte en vertrouwen erop dat de tijd de dingen openbaart en wonden heelt. Ze leven volledig en vreugdevol in het hier-en-nu. Wolff besefte hoever wij van deze manier van leven zijn vervreemd. Dit boek houdt ons een spiegel voor, waarin we geconfronteerd worden met die vervreemding. Tegelijkertijd daagt het ons uit in onze versplinterde wereld menselijkheid  en vertrouwen én onze verbondenheid met de schepping te herontdekken.

7 opmerkingen:

 1. Peertjes? Hmmm :D

  Dankjewel voor de boekentip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mijn peertjes kleuren bruin :o(
  de appeltjes zijn super maar de peertjes ... kweenie ...
  jij zegt iets dat rood kleurt ... is dat misschien om het bruin worden te camoufleren?
  de aardappeltjes heb ik trouwens deze week opengetrokken en die smaakten idd heel goed! net alsof je vers papatten gekookt hebt :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Saskia and fam.: Sommige mensen gebruiken bij perensoorten die niet zelf rood worden een trucje, er gaat dan wat rode port of vliersap door zodat de peertjes de kleur opnemen van het sap. Er wordt ook gekleurde suiker speciaal voor peertjes verkocht. Voor de smaak is de kleur natuurlijk niet van belang.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. thx Hanneke! dat vliersap klinkt wel lekker erbij :o)
  merci voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, ik ben net lid geworden van je leuke blog en heb ff een vraagje: ik heb geen weckketel maar wilt wel graag de peren, bonen en bietjes wecken hoe doe ik dit dan? en hoelang zijn deze houdbaar?
  groetjes
  celine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Celine, een weckketel is niets anders dan een grote pan. In elke pan met deksel kun je in principe wecken als de te wecken glazen helemaal onder staan. Het maakt niet uit of je 1, 2, 3 of meer glazen in één keer weckt, de tijd en temperatuur blijft hetzelfde.

   Als je de originele weckglazen hebt, blijft de inhoud onbeperkt houdbaar.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips