12-10-2011

lippenbalsem


Omdat je lippen maar een heel dun laagje huid hebben, zijn ze erg gevoelig en kunnen, zeker met het straks nog kouder wordende weer, wel wat extra verzorging gebruiken.

Deze lippenbalsem is hiervoor heel geschikt, het is zowel voedend als beschermend, en omdat de basis  cacaoboter is, krijg je ook geen 'gewenningsverschijnselen' zoals bij enkele commerciële merken soms wel het geval is.

Je hebt nodig:
  • 5 gram bijenwas (cera flava)
  • 2 gram walschot
  • 3 gram cacaoboter
  • 10 cc amandelolie


Doe deze ingrediënten bij elkaar in een schaaltje in een pannetje met water (au bain-Marie) en laat het langzaam smelten.


Als het één egale massa is geworden, moet je even op een schoteltje na afkoelen de dikte controleren. Voeg indien nodig wat amandelolie of wat bijenwas toe. Daarna kun je het in een hulsje gieten of in een klein potje / blikje doen. Met deze hoeveelheid kun je ongeveer 3 hulsjes vullen. Natuurlijk kun je ook lege gebruikte hulzen nemen. Al na een half uurtje opstijven is de balsem klaar voor gebruik.

Op Internet zijn nog veel meer recepten voor lippenbalsem te vinden. In sommige recepten worden ook etherische oliën gebruik, zelf vind ik dat niet prettig op m'n lippen.

De ingrediënten kun je o.a. hier bestellen. Sommige mensen 'hikken' tegen de aanschaf van zoveel verschillende stoffen aan, begrijpelijk, maar meestal zijn de ingrediënten zeer lang houdbaar en kun je ze voor verschillende recepten gebruiken. Misschien is het ook een idee om het met een groepje te gaan doen en zo de kosten te delen?

7 opmerkingen:

  1. leuk zeg!!! wat heb jij toch een schat aan ideeën in huis!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wilde je juist vragen waar ik de ingrediënten vandaan zou kunnen halen. Het potje zou ik er al voor hebben, dus misschien toch maar eens een poging wagen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk toeval! ik zie dat je je ingredienten bij mijn lieve broer haalt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een supertip! Mijn dochter heeft altijd schrale lippen en ik had het gevoel dat ze er inderdaad 'verslaafd' aan was. Vorig jaar bij het Archeon fantastische lipbalsem gekocht op basis van bijenwas, wel erg prijzig, maar wat een fijn spul! De balsem is bijna op, dus ga ik volgende week dit recept van jou uitproberen! Kun jij me misschien zeggen waar ik het beste de ingrediënten kan kopen?
    Alvast heel erg bedankt, ook voor alle andere waardevolle recepten die je op je blog zet!Groet, Alexandra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Alexandra: Zelf koop ik veel van de ingrediënten die ik nodig heb bij de hekserij.nl, zij hebben een heel uitgebreid assortiment en dan kan ik alles in één keer kopen. Bovendien is het een goede kwaliteit. (Maar er zijn vast nog veel meer (web)winkels waar je het kunt krijgen.)

    Je zou ook nog eens hier kunnen kijken:

    http://pollekens.webforums.nl/forum/index.php

    Even naar beneden scrollen en dan kom je bij cosmetica, hier wordt veel info uitgewisseld, wellicht ook over betrouwbare adressen?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hartelijk dank voor de tip, dat ga ik uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben ook zo'n 'verslaafde' aan labello. Al zo'n jaar of 20 heb ik een labello in mn zak. En gehad als ik het ding vergeet, krijg ik na een tijdje zere lippen. Maar als ik het dus begrijp, zorgt dat ding er voor, dat ik schrale lippen hou??
    Laat ik nou net bij www.kenkshop.nl een hele boel verschillende kruiden, oliën, en bijenwas enz. hebben gekocht. (Trouwens, leuke webshop, met heel veel voordelige artikelen en veel info, en alles bij 1 shop bestellen, scheelt je in de verzendkosten). Dus ik ga het zeker uit proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips