27-12-2011

bloopers 2011


Ook hier in huize De Gulle Aarde ging er dit jaar nog al eens iets mis. 
Zo zijn er heel wat foto's in de virtuele prullenbak beland omdat 'oude kater' erop staat. Hij loopt namelijk graag een rondje mee door de tuin. Op het moment dat de camera dan scherp stelt, ziet hij kans om z'n koppie tussen lens en object te steken. Slim beestje hoor.


En ook hier ging het mis. Onze altijd vriendelijk waakhond vond het te gevaarlijk om een octopus in huis te hebben. Het arme ding is in een onbewaakt ogenblik met woest geweld doodgeslingerd en daarna uit elkaar getrokken. (De foto is NIET bewerkt hoor)


Hij heeft het niet overleefd. Gelukkig had ik de foto's nog wel.

Maar mijn ergste blunder, ik durf het amper te vertellen, was die van de groene cake. Niet groen omdat hij zo milieubewust en gezond was, nee hij was echt groen van kleur. 
Ik ben namelijk gek op boeken, en al snuffelend bij een grote winkel op het internet kwam ik een boekje tegen waar ik direct van in een soort hallelujah stemming kwam. 
Het was dit boekje.............


Een paar pagina's kun je inkijken en op een ervan stond een recept wat me wel aansprak, een bananencake, gebakken met stevia.
Ik was zo enthousiast omdat ik al jaren steviapoeder in huis heb en eigenlijk niet goed weet wat ermee te kunnen, dit was gekocht ver voor stevia algemeen bekend werd en er alleen maar voor  uitwendig gebruik op mocht staan. (maar velen wisten wel beter hoor) 
Het is het fijnvermalen blad van de stevia. 


Het recept sprak van 15 gram steviapoeder, ik vond het aan de royale kant, dus even extra gezocht naar een puntje tussen de 1 en de 5 die ik misschien over het hoofd had gezien. Nee, 't was echt 15 gram dus heb ik braaf het recept gevolgd. Het beslag werd raar groen, maar wie weet verkleurd steviapoeder wel tijdens het bakproces want de cake op de foto was ook niet groen. 
Toen hondje totaal geen interesse had in de voor haar zo bekende beslagkom (foei), voelde ik al nattigheid. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb de groene cake gebakken, zelfs een klein stukje geproefd, en het daarna weggegooid. Maar het was NIET TE ETEN. Veel te zoet, eigenlijk gewoon.......... VIES.
Wat is er nu mis gegaan? 
Tja, gewoon niet goed gekeken. Er stond heel duidelijk steviaZOETpoeder, een heel ander, nieuw product.
Wie weet ga ik daar ooit nog eens mee experimenteren, voor nu is het eerst wel even klaar.


Wil je de bananencake met zoetpoeder zelf bakken, klik dan hier voor het recept.

Ik wens jullie een  goed uiteinde en een heel goed en gezond begin van 2012.

10 opmerkingen:

 1. Ha ha, wat grappig van die octopus... Ik dacht heel even dat je een levende octopus had, misschien in een aquarium of zo... en dat je hond hem er uit had gevist... Maar toen zag ik de volgende foto... Wat grappig. Soms kunnen ze zo heerlijk fel ergens over zijn, die hondjes..
  En je cake.... tja, wat zal ik er over zeggen... Niet echt aantrekkelijk dat soort groen nee... Maar je moet maar zo denken, dit soort blunders maakt iedereen wel een keer...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's van je rakkers. Ja wat een gek kleurtje voor een cake. Maar wie niet waagt.. volgende keer beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. eeeeeeuw die groene cake ziet er inderdaad verdacht uit!!! Moedig dat je nog probeerde of het iets was geworden :o)
  Ik heb enkele jaren terug stevia in mijn tuin gehad ... niet veel mee gedaan eigenlijk, paar keer in ijsthee gebruikt gehad maar voor de rest ... je vindt er ook zo weinig over hé ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh ja en natuurlijk nog een geweldig jaareinde en een prachtig 2012 gewenst hé :o)
  Ik blijf je alleszinds ook volgend jaar volgen en denk telkens als ik ga wecken meteen aan jou haha :oD

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk dit soort verhalen :-)))
  Geweldig zo'n eigenwijze poes!
  De cake ziet er wel eng uit,ha,ha. Mooi voor halloween :-)

  groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi verhaal! Die cake, ik denk 'em al te proeven...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldige foto's, vooral de eerste, echt GENIAAL :D En de cake? ja die ziet er wel wat groen uit, hahaha. Hier staat de plant in de vensterpank. Blaadjes zijn super zoet....
  Jij ook een hele fijne jaarwisseling gewenst en alle goeds voor 2012!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha ha grappig die mislukte foto's met hun verhaal erachter. Maar je groene cake die ziet er echt wel heel raar uit hoor, misschien nog wat verder experimenteren :)
  Lieve groetjes en een heel fijne jaarwisseling!!
  Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha ...leuk onderwerp! En die groene cake.... ieuw! Zo kennen we allemaal wel onze mislukkingen, daar leren we dan weer van. ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips