14-12-2011

suiker-noten


Noten zijn niet alleen lekker, ze zijn ook gezond. Vooral walnoten, want van alle noten bevatten zij de meeste anti-oxydanten, en zitten ze vol met gezonde vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. 
Volgens een artikel in de Daily Mail heb je voor een gezond hart er slechts zeven per dag nodig. Nou, dat is niet zo moeilijk toch? Eén van de redenen dat juist de walnoten zo hoog scoren is het feit dat ze "in de oorspronkelijke staat" gegeten worden, ongeroosterd dus. Door het roosteren gaat de kwaliteit van de anti-oxydanten namelijk achteruit. Ook kunnen walnoten de cholesterolspiegel behoorlijk verlagen en zijn ze goed voor de hersenfuncties, zo is uit onderzoek gebleken. En ben je in het bezit van een prostaat? Walnoten kunnen (waarschijnlijk, ze zijn nog bezig met onderzoeken maar zéér optimistisch), prostaatkanker vertragen.

Deze suiker-noten zijn dus minder gezond dan hun onbewerkte broertjes, maar wel erg lekker. Ik maak ze niet vaak maar zo in deze tijd van het jaar, als je toch veel meer binnen zit, begint het te kriebelen en wordt er een bakplaat vol de oven in geschoven. 

Het enige wat je doet is de noten even in een badje met een eetlepel water opgeklopt eiwit te dompelen. Leg ze dan op bakpapier en bestrooi ze met een mengseltje van suiker, kaneel en evt. een klein snufje zout.
In het oorspronkelijke recept staat dat je de walnoten door de suiker moet rollen maar dan blijft er zó veel suiker aan plakken dat je een suikerklontje krijgt. Ben je een erge zoetekauw dan zou je dat kunnen doen.
De noten gaan dan een uurtje de oven in bij een temperatuur van 110 graden.
Voor pecannoten kun je dit zelfde recept gebruiken.


6 opmerkingen:

 1. Dit lijkt me lekker om eens te proberen. Hoewel ik pure noten ook lekker vind. En ook nog eens gezond inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt heerlijk en makkelijk. Ga ik proberen...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die ga ik eens maken voor de Kerst! Klinkt erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik eet ze ook puur maar ze zien er heerlijk uit.

  Rita

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips