12-01-2012

fenegriekthee voor de vrouw


De fraaie latijnse naam van fenegriek, Trigonella foenum graecum, verwijst zowel naar de vorm van het zaad, tri = drie en het zaad is, met een beetje fantasie, inderdaad driehoekig.......................,


....................als ook naar de typische hooigeur van het zaad.

Hoewel fenegriek talrijke toepassingen heeft in de voeding, b.v. in kaas, is het gebruik als thee vrij onbekend.
En dat is jammer want vooral wij vrouwen zouden het wat vaker kunnen drinken. Wat kan fenegriek voor ons doen? Een kleine greep uit het assortiment.

Heb je soms last van PMS (premenstrueel syndroom) ? Fenegriek kan deze symptomen verminderen, het is een natuurlijk fyto-oestrogeen.
Een onregelmatige menstruatie? Door deze thee te drinken kan de menstruatie regelmatiger worden.
In de overgang? Fenegriek helpt tegen opvliegers, nachtzweten, vaginale droogte en de zo bekende stemmingswisselingen.
Ook als je te weinig moedermelk hebt kan het drinken van deze thee helpen, het is nl. zogdrijvend. Volgens sommige bronnen zou er zelfs een toename mogelijk zijn van 500% maar dat lijkt me toch echt een fabeltje.
(mocht je dit wel waarnemen laat je het me dan even weten?)

Wil je fenegriekthee gaan drinken om bovenstaande redenen overgiet dan 1 flinke theelepel van het zaad met 1 kop kokend water en laat dit, afgedekt, ongeveer 10 minuten trekken. Drink  3 maal daags een kopje gedurende een zestal weken, dan een poosje wachten en eventueel herhalen.
Als je de thee wilt gaan drinken om meer moedermelk te kunnen geven zou ik niet direct 3 kopjes per dag drinken. Begin met één kopje en kijk wat er gebeurt. Lust de baby de melk nog wel? Hoe voel je je er zelf bij?
Af en toe eens een kopje kan natuurlijk ook want het is best lekker. De zaadjes uit de thee kunnen ook gegeten worden maar smaken wat bitter. En krijg je je glas niet leeg, gebruik dan de afgekoelde thee als huidlotion, gorgelmiddel bij aften of geef het aan de kamerplanten.

En pas op!!!
Omdat fenegriek een natuurlijk fyto-oestrogeen is, is het wel raadzaam om een goed voorbehoedmiddel te gebruiken :-0

Vindt je de smaak van fenegriek absoluut niet lekker maar wil je toch gebruik maken van deze goede eigenschappen stap dan over op fenegriekcapsules. Gooi de zaadjes die je nog over hebt ook niet weg maar gebruik ze als kiemgroente. Na 3 à 5 dagen zijn ze klaar om te eten en hebben dan een lichte kerriesmaak.
Of voeg wat zaden toe aan je zelfgemaakte erwtensoep.



Wanneer moet je géén fenegriek gaan gebruiken?
Als je zwanger bent, fenegriek stimuleert de baarmoeder, culinair gebruik is echter geen bezwaar.
Door de fyto-oestrogenen liever ook niet gebruiken bij hormoonafhankelijke aandoeningen.
Stop ook met het gebruik als je geopereerd moet worden of bij een tandheelkundige ingreep. Fenegriek heeft een iets bloedverdunnend effect.
En een aanvulling van Charlotte: Zij heeft een pinda allergie en reageert óók op fenegriek. (zie reacties).
Een gewaarschuwd mens telt voor twee!!

En als de mannelijke lezers zich nu achtergesteld voelen.........fenegriek zorgt óók voor opbouw en toename van spierweefsel. Is dat geen makkelijke manier van bodybuilding?

 nu nog even glimlachen.......... (is ook gezond)

haha.nu

Een fijn weekend allemaal.

68 opmerkingen:

  1. heel leuk en interessant! ik gebruik regelmatig fenegriek in mijn eten ...
    ik kwam eigenlijk eens kijken of je niet iets tegen een stijve nek op je blog had staan want ik sukkel er al 2 dagen mee en loop ondertussen helemaal scheef en heb tintelingen in mijn vingers ervan *zucht*

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Saskia: Heb een receptje geschreven op je eigen weblog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ken het zaad niet. Koop je dat in een biowinkel?
    Wat een grappige foto.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurvoedingswinkels hebben het soms en anders is het via internet te verkrijgen.

      Verwijderen
  4. Very good information, Hanneke! I never thought to let them sprout and use in cooking, after making tea with them!Your picture is very cute and funny! Yes, laughter is its own form of medicine! :)xx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik werd erg nieuwsgierig naar fenegriek door je blogje. Bij het googelen waar te koop ect, kwam ik echter ook opmerkingen tegen dat je er zo van aan zou komen. Vooral borsten, buik, billen en benen.
    Afgezien van wat jij hierboven schrijft zit ik nou net niet te wachten op die gewichtstoename.
    Is dat een fabel of klopt het wat ze schrijven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fenegriek is heel voedend en versterkend. Daarom wordt het ook gebruikt bij anorexiapatiënten. Aan de andere kant wordt het gebruikt bij afslankkuren omdat het eetlustremmend werk(omdat het zo voedend is en je dus minder snel honger krijgt)
      Het stimuleert inderdaad de groei van de borstklieren als ook ander spierweefsel. Als je langere tijd dagelijks veel fenegriek eet en drinkt zou je denk ik wel zwaarder kunnen worden. Zelf heb, ik ondanks regelmatig gebruik, niets vernomen.

      Verwijderen
  6. Hallo Hanneke,
    Wat een wijsheden weer. Jouw blog is zo leerzaam. Heerlijk om allemaal te lezen.
    Ik wens je een heel fijne dag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Interessant - heb weer wat bijgeleerd. Ik wist niet dat fenegriek zoveel toepassingen had. Ik heb nog wat in de kast liggen dus wie weet.

    Leuk blog trouwens - ik ga je volgen :)

    Groetjes, Thee Onderweg (theeblog nu met give away!)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik kwam op je blog via 'zelfgemaakt..'. Erg leuke blog heb je. Ik ga vanavond al het cake in blik uit proberen :)

    Toch even waarschuwen voor deze fenegriek. Ik heb een ernstige primaire pinda-allergie en reageer ook op fenegriek. Misschien even noteren bij 'wanneer niet gebruiken' -> mogelijk allergische reactie ?

    Groetjes,
    Charlotte

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Hanneke,

    ik was fenegriek aan het googelen aan kwam zo op je blog. Ik wilde het zelf voor mijn borsten gebruiken gezien ze na 3 kindjes voeden wel een opkrikker kunnen gebruiken. Nu ben ik alleen een beetje angstig dat het behalve de groei van borstklieren ook de groei van kwalijke dingen zou bevorden. Ook omdat het een soort van hormoon is...? Is dit een hele vreemde gedachte of zit er wel wat in?

    lieve groet Xanne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Xanne, Ik zal hier even precies noteren wat er in het groot handboek van Geert Verhelst staat:

    Niet geven bij aandoeningen die hormoonafhankelijk zijn of bij een voorgeschiedenis daarvan: borst-, baarmoeder-, baarmoederhals- of eierstokkanker, endometriose, baarmoederfibromen, trombose of embolie; hetzij op advies van een arts (hoewel totnogtoe geen argumenten zijn om fyto -oestrogenen dezelfde negatieve effecten toe te schrijven als de synthetische oestrogen)

    Maar ik snap je bezorgdheid wel. Als je het toch vervelend vindt om de thee te gaan drinken kun je ook een papje maken van het zaad en dit op de borsten smeren. Zo werk je heel locaal. Kook daarvoor het zaad met wat water op en verpulver de fenegriek. Smeer dit op je borsten. (Dit lijkt me trouwens een heel geklieder waar je de tijd voor moet nemen. Ik zou er een thee van zetten en hiermee regelmatig deppen of een doek bevochtigen met de thee en dit een poosje over de borsten leggen.)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Hanneke,

    bedankt voor je reactie. Heel aardig van je. Ik denk dat ik er toch maar van af zie. Ik was inderdaad van plan er een papje van te maken en ze zo in te smeren. Inderdaad een geklieder, maar ja je moet er wat voor over hebben. De reden dat ik niet zo maar durf te expirimenteren is dat ik soms bobbeltje, opgezette kliertjes in mijn borst heb. Ik heb ze nu al een tijdje niet meer gehad en ik weet ook niet precies wat voor soort bobbeltjes het zijn... Zijn er dan misschien kruiden die je huid weer wat strakker maken en herstellen?

    Lieve groetjes Xanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Xanne,

      Je zou borage-olie kunnen proberen, dit is speciaal voor de verouderde, vermoeide en wat slappe huid. Ook teunisbloemolie heeft deze eigenschappen. Deze olie herstelt ook de elasticiteit.
      Beide uitwendig gebruiken, b.v. 1 x daags de borsten insmeren.

      Verwijderen
  12. Hey Hanneke,

    hardstikke bedankt. Ik was al met een soort bio oil van etos eigen merk aan het insmeren... is namelijk ook voor streamen. Borage-olie of teunisbloemolie ga ik naar opzoek en mocht ik resultaat weten laat ik het je zeker horen. Hartstikke bedankt Hanneke.

    vriendelijke groeten Xanne

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel interessant, ik ken de fenegriek alleen van de overheerlijke kaas, en heb vorig jaar geprobeerd het zelf op te kweken. Nooit geweten van de goede eigenschappen voor ons vrouwen! Ga ik zeker proberen...! Groetjes van Lupineke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Pueraria zou het beste kruid zijn voor borstvergroting!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik kreeg nog een aardig mailtje met een interessante toepassing van fenegriek. Mogelijk heeft iemand iets aan de volgende info:

    Bij het lezen over de toepassing van fenegriek wil ik u dit niet onthouden:

    mijn hond had vaak buikkrampen. Dat was goed te zien als zij weer een aanval had.
    Op advies van mijn homeopatisch werkend dierenarts deed ik telkens wat fenegriek door haar eten.
    De krampen werden inderdaad minder. Het gevolg was wel dat de vacht na verloop van tijd geurde naar fenegriek.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi,
    Ik had een vraagje.
    Met wat en hoe moet je precies dat papje maken die je op je borsten smeert.
    En hoevaak moet je dat doen en hoelang?
    Ik heb namelijk geen idee hoe het allemaal moet;p

    Grtjes..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan wat fenegriek koken met wat water en dan, als de zaadjes zacht zijn, de boel prakken en opsmeren. Hoevaak en hoelang........daar is heel weinig info over te vinden. Ik zou het persoonlijk niet elke dag doen maar één keer in de week. En de tijd? Toch minstens een kwartier maar dat is een gokje.

      Verwijderen
    2. Fenegriekpoeder + olijfolie mengen tot smeuïg papje. Masseer elke je borsten ermee of nog beter ... laat het doen. Laat wat intrekken. Met nat washandje afvegen. Kan na enkele weken tot 1/2 cup verschil maken, naargelang je gevoeligheid ervoor. Wekt ook melkproductie op in combinatie met thee ven gezegende distel en venkel. Je moet dan wel heel vaak je borsten (laten masseren en 'melken'.

      Verwijderen
  17. Halloo Hanneke :D .. ik wil gebruik maken van fenegriek , maar ik weet niet welke het beste zou zijn voor borst groei .. en ik zou geen problem hebben als de beste keuze me een beetje laat toe noemen .. ik heb gelezen dat wanneer je de capsules inneemt of thee drinkt/ eten eet, krijg je niet de full-effect van de fenegriek .. , dus ik vraag me af of het waar is of niet, en wat de beste is voor mij .. mijn familie aan de moeders kant hebben niet echt borsten , maar ik wil me wat vrouwelijker voelen !! .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo "anoniem", misschien heb je wat aan de info op deze site?

      http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/9403-fenegriek-geheim-van-een-vollere-boezem.html

      Even naar beneden scrollen daar staat ook een recept voor thee en voor borstmassage met fenegriek.

      Fenegriekzaad is er maar in één soort, wil je capsules gebruiken dan moeten deze 0.3% trigonelline bevatten.


      Verwijderen
  18. Hoi Hanneke,

    Wat fijn dat jij vragen over fenegriek beantwoord! Mijn borstvoeding is drastisch teruggelopen en nu heb ik vandaag fenegriekzaad gekocht. Maar nu kan ik nergens vinden hoe ik dat het beste kan gebruiken...

    Groetjes Janita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Janita, je kan proberen wat meer moedermelk te krijgen door het drinken van de thee gezet van de zaden. Begin niet direct met drie kopjes maar bouw het langzaam op (zie ook het blogbericht). Succes!

      Verwijderen
  19. Dank je wel voor je snelle reactie. Ben vandaag begonnen met de thee... Ben benieuwd

    Groetjes janita

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hallo,

    ik heb zojuist alle berichten gelezen. Ik heb een vraagje. Kan/mag ik fenegriek poeder voor mn borsten gebruiken terwijl ik ook zwanger probeer te worden of niet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fenegriek stimuleert de baarmoeder. Die werking is natuurlijk bij inwendig gebruik groter dan als je alleen feegriek uitwendig gebruikt. Ik weet niet of zo een stimulerende werking nadelig zou zijn om zwanger te worden maar persoonlijk zou ik het niet doen.

      Verwijderen
  21. Bedankt voor je reactie.

    Ik denk dat het inderdaad niet goed is om in te nemen als ik zwanger wil worden. Maar fenugreek als een zalfje op de borsten smeren kan wel denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi hoi, ik wilde even laten weten dat de thee de borstvoeding wel zeker heeft teruggebracht. Ik weet niet of het 500% is maar van bijna niets naar 'overlopende' melk komt toch aardig in de buurt van dat percentage. Echt fantastisch! Het was mijn laatste hoop. Ontzettemd bedankt voor de tip en bereidingswijze van fenegriek! Groeten van een blije moeder en nog blijere baby:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat ontzettend leuk omte horen!!!
      Fijn dat je het hier ook even deelt, wellicht hebben meer moeders er iets aan.
      Dank je.

      Verwijderen
  23. Zelf ben ik 32 weken zwanger. Ik ben dol op fenegriek kaas. Liefst van de boer, maar dat doe ik nu even niet. Betekent het dat ik het in het geheel moet laten?groetjes Henny

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Culinair gebruik van fenegriek tijdens de zwangerschap kan geen kwaad. Je kunt dus best een blokje fenegriekkaas eten. Drie maal daags een kop thee van dit kruid, of de gesptuitte zaden kun je beter achterwege laten.

      Verwijderen
  24. Fenegriek is een kruid dat natuurlijke oestrogeen bevat....OPGEPAST !!!! Vrouwen met hormoon gerelateerde borstkanker mogen GEEN oestrogeen tot zich nemen. Mijn Oncoloog heeft het absoluut verboden!!!
    Wilde alleen maar even waarschuwen.
    Groetjes Henriette

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal mee eens Henriette, staat trouwens ook in het blogbericht!
      Een extra waarschuwing kan dan ook zeker geen kwaad.

      Verwijderen
  25. Klopt het dat fengriek haargroei bevordert? Dus als fenegriek poeder op de borsten wordt gesmeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat fenegriek de haargroei zou kunnen bevorderen is mij niet bekend, ook in de boeken kom ik dat niet tegen.

      Verwijderen
  26. Beste

    Voor de dames die geen fenegriek willen drinken als borstvergroter deze kunnen de zaden malen en mengen met oljifolie en een nachtje laten inwerken en de volgende dag gebruiken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daarmee bedoel ik smeren op de borsten elke avond gedurende 2 weken en dan zul je resultaat zien

      Verwijderen
  27. Hallo, ik heb een vraagje. Ik wilde graag kijken of ik een natuurlijke wijze mijn borsten kon laten groeien door natuurlijke pillen en cremes te gebruiken. Nu is er alleen bij mij geconstateerd dat ik endometriose heb. Nu is mijn vraag, omdat er in bijna alles fenegriek zit, mag ik dat soort pillen gaan slikken? Ik wilde namelijk Breast actives proberen want voel me gewoon niet gelukkig met mijn borsten.
    Of heb je misschien een andere optie voor mij ? Ik wil namelijk echt geen borstimplantaten.

    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inname van fenegriekpreparaten wordt afgeraden bij alle hormoonafhankelijke aandoeningen en dus zeker ook bij endometriose. Andere (natuurlijke) opties zullen waarschijnlijk hetzelfde "probleem" geven omdat je, om grotere borsten te krijgen, toch (fyto)oestrogenen zult moeten innemen (voor zover ik weet).

      Verwijderen
    2. ok, dank je! Ik dacht het al maar ik wilde het toch voor de zekerheid vragen..

      Verwijderen
  28. Hallo, ik zou graag fenergiekthee gebruiken voor evt borsten beetje te vergroten. Ik heb goedaardige cyste in schildklier... Is dat een probleem? Bedankt! Groetjes ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb in de boeken geen reden kunnen vinden om het niet te gebruiken maar ik ben geen dokter. Bij twijfel even contact opnemen bij je huisarts.

      Verwijderen
  29. Ik heb van vele mensen gehoort dat je gaat stinken wanneer ge fenegriek eet/drinkt, daarom wil ik het op mijn boezem smeren (ik heb gelezen dat dat zelfs beter werkt) heb je hier misschien ervaring mee?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je veel fenegriek in je voeding gebruikt kun je de geur ook via de huid ruiken (als je een goede neus hebt). Je gaat dan een beetje naar hooi ruiken en dat stinkt niet hoor. Maar daar kun je natuurlijk anders over denken.......

      Verwijderen
    2. Ow oke, ik vind hooi niet vies ruiken dus dan is dat geen probleem voor mij. Ik heb ook ergens gelezen dat je trek krijgt van fenegriek, maar op andere sites lees ik dat je er juist van afvalt. Heeft dit dan met hoeveelheid te maken? Welke hoeveelheid moet je dan ongeveer nemen om er eerder door af te vallen dan trek te krijgen? Sorry voor mijn vele vragen, alvast bedankt.

      Verwijderen
  30. Als je fenegriekpoeder gebruikt voor evt grotere borsten hoe kan ik dat dan het beste doen? Als crème of door het eten heen? Al is het een crème hoe moet ik die dan maken?
    alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ik ben een man die als gevolg van misbruik een half leven lang in de knoop gezetten heeft over mijn gevoelens. Een man huilt niet, of ik kreeg slaag toe, in het christelijke gezin waar ik in ben opgegroeid. Ik ben later gaan ontdekken dat door het ontkennen van mijn vrouwelijke kant, mijn diepere gevoelens, in het mezelf onmogelijk maakte om normaal te leven als mens. Ik heb nooit enige hulp gekregen en heb hierdoor mijn eigen weg moeten vinden en heb hierdoor weer dingetjes gedaan waar een ander de wenkbrouwen van frontst. Het gaat erbij mij om dat ik leer gevoelens, waar ik zo lang vervreemd van ben geweest in die mannelijke rol die ik mijzelf had opgelegd te leren onderkennen. Ik heb hierbij gelukkig al zoveel geleerd van u allen dames, dat ik er een beter en vollediger mens door ben geworden. Niet langer als een echte kerel bij alles wat ik doe, duwen, als dat dit niet lukt gelijk slopen met een hamer, maar het heeft me geduld geleerd en rust gegeven om eerst mijn verstand te gebruiken. Ik heb de pil geslikt, langdurig, en gebruik sinds kort fenegriekcapsules a 610mg 2 x per dag. Dit nu ongeveer een week of drie. Ik masseerde mijn boobs al ongeveer een jaar onder de warme douche. In de laaste drie weken zijn mijn boobs behoorlijk bijgekomen met fenegriek. Ik kan voelen hoe ze voller en ook wat puntiger worden. Dagelijks doe ik oefeningen voor mijn buikspieren, middel, heupen etc.

    Maar ik kan dus berichten dat fenegriek wel degelijk iets doet.

    W

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hartelijk dank dat je je ervaringen met fenegriek (en je persoonlijke verhaal) met iedereen hier hebt gedeeld!

      Verwijderen
    2. dit is zo eigenlijk een beetje wat ik wilde weten. of het ook bij mannen werkt. want beetje bij beetje vallen de stenen op zijn plaats.

      Verwijderen
  32. Zou je het ook in combinatie met de anticonceptiepil kunnen gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er wordt wel een waarschuwing gegeven dat het een interactie kan hebben met het hormoonbevattende medicijnen, dus ook de pil.

      Verwijderen
  33. hoi,
    Neem nu een tijdje (5 weken) fenegriek poeder tijdens ontbijt en bij het avond eten.Totaal per dag een klein thee lepeltje
    Ben 56 jaar en heb de overgang gehad,
    Ongeveer 15 jaar geleden beide eierleiders verwijderd (ontsteking).
    Nu heb ik sinds 2 dagen s'morgens een beetje vaginale bloeding met wat slijm .
    Kan het een reactie zijn van de baarmoeder op de fenegriek?

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Hoi,

    Toen ik in mijn kraamtijd moeilijk de borstvoeding op gang kreeg adviseerde mijn moeder mij om fenegriek te nemen. In de marokkanse cultuur is het een gebruikelijk middel in de kraamtijd. Ik deed dagelijks een volle eetlepel in een glas en klokte het in 1 x naar binnen. Veelste veel weet ik nu achteraf! Maar... binnen enkele dagen tot een week had ik zoveel melk, mijn borsten lekten gewoon! Maar als nadeel; ik kwam best veel aan en op een gegeven moment rook ik het door mn huid en in mijn zweet. Ik vond t best vies ruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Hallo,
    Graag wil ik fenegriek gaan gebruiken voor vollere borsten. Ik heb een trage schildklier en gebruik daarvoor het medicijn euthyrox. Mijn vraag is of ik dan wel fenegriek mag gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Even aan de arts vragen die de euthyrox voorschrijft ik zou het niet durven zeggen, ook venkel- anijsthee en hop (bestellen bij een bierbrouwer gewoon googelen op 'hop kopen') zorgen voor grotere stevige borsten. Sterrenmixthee is prima, zit venkel en anijs in misschien een idee om dat te drinken? Lijkt me geen kwaad kunnen lees voor de zekerheid nog even de bijsluiter van de euthyrox. Daarnaast fenegriek om je borsten mee in te smeren mss een idee? Succes!

      Verwijderen
  36. Ik heb een paar vraagjes. Ik geef nu een jaar borstvoeding en ben nu twee dagen bezig met fenegriek olie op mijn borsten smeren. Weten jullie zeker dat het geen kwaad kan voor baby's? En hoe lang moet je op je borsten blijven smeren voor blijvend resultaat? En als je het op je billen smeert word het daar dan ook groter?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je fenegriek wilt gebruiken voor meer borstvoeding zou ik het drinken als thee. Ik denk niet dat je billen er groter van worden (billen hebben, voor zover mij bekend, niets met hormonen te maken.)

      Verwijderen
  37. Ik zou graag wat willen bijkomen dus ik wrijf nu elke dag fenegriek op mijn lichaam en die 2 schepjes poeder in mijn thee, nu las ik dat fenegriek invloed heeft op je baarmoeder, werkt de pil dan minder/niet? Ik wil hierdoor niet dikker worden door een baby

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Ik wil graag fenegriek op mijn borsten smeren. Heb capsules fenegriek gekocht. 625 mg per capsule. Weet iemand hoeveel je op je borsten moet smeren per keer? En hoe vaak en hoe lang?

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Hallo daar, als ik de pil neem en ik neem fenegriek in poedervorm in (dus meer dan de thee). Gaat dit gebruik van fenegriek dan effect hebben op mijn anticonceptie? Vele groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Hallo,een vraag ik heb een traag werken schildklier kan ik fennegriek gebruiken?alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Het hft wel haargroei bevordert bij mij en mn zus
    Maar savonds zet ik een theelepeltje fenegriek in klein glaasje water. Trekt hele avnd. Danndrink ik ht smorgens. Dit recept volgend e arts in India

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips