14-11-2012

afvallen met Pu-Erh


Weet je zeker dat die feestjurk van vorig jaar je dit jaar nog wel past? Dat de rits nog dicht kan en dat er geen vetrolletjes zichtbaar zijn op plekken waar jij ze niet wil zien?
Ik zou het eerdaags even gaan checken, want als je wel graag nog even een paar kilootjes kwijt wil, moet je daar natuurlijk niet pas een week voor de kerst mee beginnen ;-).
Naast het welbekende meer bewegen en wat anders eten  kun je ook Pu-Erh thee proberen.
Aan deze thee, afkomstig uit de provincie Yunnan in het verre China, wordt namelijk een afslankende werking toegeschreven, het zou overtollige vetten verwijderen.
Proefpersonen vielen in vier weken tijd 5 tot 10 kg af, al is er ook wel kritiek. Zo zou je erg veel van deze thee moeten drinken om dat gewichtsverlies te bereiken (1.5 liter / dag) wat vanwege het cafeïnegehalte weer niet zo gezond is.
Nu is 10 kg afvallen in 4 weken natuurlijk ook erg veel, en waarschijnlijk geen realistisch doel, maar een paar kilo's moet toch kunnen lukken.
Neem daarom als kuur gedurende 6 weken drie keer per dag een kopje bij of na de maaltijd. Drink ook voldoende water tijdens de kuur om de losgekomen afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Pu-Erh is ook ook gezond.
Zo is hier te lezen dat deze thee:
-de spijsvertering stimuleert
-de darmwerking bevordert
-je hongergevoel vermindert
-je darmen reinigt
-je bloed zuivert
-je cholesterol verlaagt
-je immuunsysteem versterkt
-en dus je vetverbranding verbetert

Ook al is deze thee gezond, gebruik het niet langer dan zo'n zes weken achter elkaar. Wissel het dan af met een andere thee.

Pu-Erh is te koop bij drogisterijen en via internet.
Er is erg veel prijsverschil, wat waarschijnlijk met het rijpingsproces te maken heeft.
Of de duurdere thee ook een betere afslankende werking heeft durf ik niet te zeggen.

En de smaak?
Ach ja, alles went................al zijn er genoeg mensen die het direct lekker vinden ;-)

15 opmerkingen:

 1. en moet je daarom helemaal naar china erachter???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het ook eens gebruikt, maar kreeg er vreselijke darmkrampen van. Dus voor mij niet meer....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. effe gegoogled, blijkbaar kun je hem soms in het kruidvat vinden, ma mss ook in natuurwinkels... ik ga alvast even naar die thee zoeken deze middag!

   Verwijderen
 4. Ik ga em es opzoeken, gebruik nu al een poosje chinese thee, en het hongergevoel lijkt minder te zijn. ( En met minder eten, al min 7 kg ! ) Dus ik ga deze thee ook eens proberen.
  groetjes, Esther. (www.sensemaison@blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat je ook kan doen: een sapdieet. 5 tot 6 keer per dag sap van verse groente en fruit (dat laatste maar max 2 keer per dag) en het geheime ingredient: selderij!
  Ik ben mijn extra kilotjes al lang kwijt hoewel ik nu extra gewicht in mijn beenspieren heb zitten ben ik toch 3 kilo lichter maar vooral 1 maat kleiner in boven én onderkleding.
  Dus ik weet zeker dat ik niet in de kleding van vorig jaar pas: die is te groot!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Begin de dag met een heel uitgeperst citroen aangelengd met 2/3 water.

  De thee kan u het beste gebruiken in combinatie van detox thee bij de reform zaak vandaan, kan vertellen was in 4 weken 5 kilo kwijt en mn bloed was ook zuiverder.

  in de avond nog een kop brandnetel thee en geloof me, de eerste week kan je beter even niet werken of zo, je lichaam moet hier heel erg aan wennnen, daarna maakt het niet uit, en kan je weer gewoon aan het werk.
  De eerste week ga je heeel erg af, (dus veel wc bezoek) de tweede week is dit gewoon zoals het hoort 2x per dag.

  Bij spastische darmen wel even overleggen met de dokter, maar normaal gesproken is dit niet zo'n probleem.

  Ook is het handig als je niet zoveel beweegt, om hier 4x per week mee te gaan beginnen, met 5 minuten per dag.
  de week daarop doe je er weer 5 minuten bij, tot je in de 6de week op 30 minuten per wandeling zit, en dit ga je per week uitbreiden naar 7 dagen in de week 30 minuten per dag wandelen, met een stevige tred.

  Enne wat ook erg helpt, doe dit samen met iemand die net zo gemotiveerd is als jezelf.

  Elke dag groente en fruit is overbodig om te zeggen, en smorgens met fruit en/ of muesli/cruesli te beginnen is denk ik ook overbodig, vezels om alles goed te verteren is ook heel belangrijk.

  Steeds een kleine verandering zorgt met de tijd voor maximaal resultaat!

  Veel Succes enne geniet er van als alles er af is ;-)

  Veel Liefs,
  Ruby

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik drink alleen maar thee... en wissel alle thee met elkaar af.. ik drink ongeveer 1,5 pot per dag.. (pot=1,5 liter)
  en heb dus ook deze thee vaak meegenomen bij het kruidvat..
  maar nooit gemerkt dat ik er van afviel of minder trek kreeg!
  en vies vind ik hem ook niet smaken.. tis net als met wijn.. je moet alles leren proeven en waarderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van een chinese kennis kreeg ik mee hoe zij zelf thee zet. Losse thee is thee ei of zoals ik heb een soort koker in het midden vamn de pot, 1/5 water wat in de pot kan net van de kook af erop , 5 min. wachten en dan het water weer afgieten, dan weer water opgieten en dan smaakt het ook veel beter.

  Ik drink het maar een maal per dag 3 kopjes achter elkaar val niet echt af maar heb weinig honger op het moment. Volgende week ga ik het na elke maaltijd proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PS. je kan later gewoon weer dezelfde thee gebruiken net zolang tot het niet meer kleurt.

   Verwijderen
 9. Te koop bij de tuinen, 2e 50% korting :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik drink elke dag 6 kopjes per dag het heeft zo'n lekkere smaak! En drink bijna niks anders dan water en thee en bij mij werkt het echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik koop altijd een doos van 50 stuks voor 5 euro bij de tuinen. is goed voor ruim 16 dagen. is goed te drinken en ben er pas weer mee begonnen in combinatie met afslankpillen. Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je kunt deze thee kopen bij vrijwel elke aziatische toko, in kleine blikjes, zelfs in mega zakken verkrijgbaar. Lepeltje thee opgooien met gekookt water (+/- 3 minuten na koken) 5-10 minuten trekken. pu erh is bitter, een beetje zoet ook en sterk van smaak. Het lichaam is een gewenningsdier en deze thee kan een sterke invloed op je spijsvertering e.d. leveren. Persoonlijk vind ik het daarom raadzaam om niet gelijk de volle mep (3 kopjes per dag) te doen maar enkel 1 of trek de thee in het begin minder lang voor minder kans op buikkramp en andere gekkigheid. Daarnaast, caffeïne gevoelige mensen kunnen overwegen pu erh niet te nuttigen, je kunt er een beetje de bibbers van krijgen. Alles wat je als eerst op een dag nuttigd heeft de grootste impakt op je lijf. Deze thee drinken op de lege maag in de ochtend is een goed begin voor de afvallers. Als je de thee drinkt een kwartiertje/ half uur vóór je maaltijd drinkt ipv tijdens heb je waarschijnlijk iets minder zin in je maal omdat de thee je maag wat samentrekt en je tong voelt wrang van de bittere smaak. Pu erh is in het algemeen bestwel een gezond goedje en je hoeft er niet persé van af te vallen als je er gewoon een kopje van drinkt. Ik drink zelf deze thee bijna elke dag (1 kopje), ben al een eeuwigheid op hetzelfde gewicht en voel me kiplekker. Ziezo, iets meer uitleg en over mijn ervaring met pu erh, hoop dat het niet te lang was ;)
  Groetjes, Panda

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips