30-06-2014

vakantie


Voor het eerst in 27 jaar zullen we een aantal weken met z'n tweeën zijn.
Géén kinderen thuis om "rekening" mee te houden (maar helaas dus ook geen gezelligheid).
Niet dat het rekening houden met etenstijden, menukeuze e.d. nu zo vervelend is, het bepaald wel, voor een klein gedeelte, je dagindeling. Dat valt nu dus een poosje weg en voelt een beetje als vakantie :-).
Om dat vakantiegevoel nog wat te versterken heb ik besloten om in de maand juli ook niet te bloggen, zodat er alle ruimte is om eens heel andere dingen te doen. 

Boeken die ik altijd nog eens wilde lezen liggen al klaar, en ik wil zó graag Jacobus en Karel breien van zijmaakthet, die patronen heb ik er al een paar jaar liggen maar het komt er gewoon nooit van. 
Ook een flinke partij alpacawol, gekregen op mijn verjaardag vorig jaar, ligt nog steeds te wachten op het spinnewiel, ook iets waar ik ontzettend veel zin aan heb.

En we gaan natuurlijk genieten van al het moois in de natuur. 
In eigen tuin ..........


en in de omgeving. Alleen korte tripjes hoor, want al onze twee- en viervoeters, zij moeten wél weer op tijd eten (zitten we toch nog vast aan etenstijden en menukeuzes ;-)

De laptop helemaal dichtklappen zal ook niet lukken, met één kind in the USA en de ander in Mongolië e.o., is facebook en skype dé ideale manier om toch een beetje op de hoogte te blijven van hun avonturen.

Maar, gelukkig woont oudste dochter niet zo ver weg zodat ik toch af en toe even..........

moeder en dochter

Allemaal een fijne, zonnige vakantie, in augustus ben ik er weer!!

23 opmerkingen:

 1. Lekker genieten van andere dingen en jacobus en karel zijn echt heerlijk om te breien ,ben zelf aan teun begonnen na een hele serie muizen .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ga er heerlijk van genieten!! Tot in augustus!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele fijne vakantie gewenst! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele fijne vakantietijd zo voor het eerst een aantal weken samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke vakantie! Enne die alpalaca wol, spin je dat samen met schaap? (ik ben beginnen spinner, weetje nog) en ehm heb ook een zak alpalaca wol gekregen en weet niet goed wat en hoe ik ermee moet, het ehm voelt pluisig...lossig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben van plan de alpaca "puur" te spinnen. Heb al een proefdraadje gemaakt. Het voelt inderdaad heel anders dan schapewol en is ook niet vet. Toch was het spinnen goed te doen maar je moet er wel even aan wennen. De wol van onze schapen is nogal stug en deze alpaca zo zacht, zo zonde om te mengen denk ik want ik heb eens gelezen:
   goede wol + goede wol -> goede wol
   slechte wol + goede wol -> slechte wol
   duzzzzzzzz.

   Verwijderen
 6. ha spinsters vers in de alpaca zo te horen........... Lekker wassen (kan ertegen) kaarden en dan spinnen......verven kan ook nog tussendoor of na spinnen...... Ben dol op dit zachte goedje. Heerlijk warm en licht.
  spin het regelmatig, Mix het wel eens met een beetje zijde of met wat merino, dan krijg je prima mixjes , luxe zelfs!
  Hier zal tijdens de "tour de fleece"ook de nodige alpaca doorgaan. Heb nog bruin , wit en creme liggen. Deel al gesponnen voor in een heerlijk rondgebreid vest. (mijn zomerproject)
  tip voor tripje.......ook vanuit Groningen te doen: weversmarkt: Hoorn, woensdag 16 juli.......... ik ben er bij! Groetjes,
  Tineke
  Oh, ja en ik zie de breikipjes weer langskomen........ daar heb ik dit jaar groep 8 mee aan het breien gekregen........ zijn met eitjes en fraai verpakt als moederdag cadeau mee naar huis gegaan....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je tips en tripadvies, wie weet, heb in ieder geval de datum genoteerd. De breikipjes......ja dat had ik al gelezen ;-)

   Verwijderen
 7. Een hele fijne vakantie!!! En ik lees graag weer bij je als je er weer bent. (ik reageer nooit zo veel maar volgen doe ik je wel) Ondertussen ga ik je lekkere recepten eens proberen vooral dat hazelnoottaartje wil ik graag maken. MMMMM!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wijs besluit! Ik hoop dat je enorm geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geniet ervan en ik hoop dat je alles kunt doen wat je zograag wilt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, Hanneke, ze vliegen uit, de kinderen...
  Hele mooie weken toegewenst, geniet ervan.
  Hartelijke groet, Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijne vakantie! Geniet er van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk even geen verplichtingen, geniet ervan! Fijne zomermaand.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geniet van je vakantie!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips