25-02-2013

konijnen breien


Toen ik dit weblog, nu bijna twee jaar geleden, begon, was het vooral bedoeld als een "stok achter de deur" om nu eindelijk eens die enorme hoeveelheid recepten en andere interessante "doedingetjes" die ik al meer dan dertig jaar had verzameld te gaan maken.
Een paar dingetjes kunnen nu inderdaad van die lijst worden geschrapt, maar de lijst is niet korter geworden, nee, hij is véél langer nu ;-).
Grote schuldige: het www en dan met name Pinterest. Ongelofelijk, wat is daar veel leuks te vinden, ook al gaat niet elk leuk uitziend ideetje ook naar een bruikbare link en zijn er best recepten die er o zo lekker uitzien maar zo helemaal niet lekker zijn (of ik doe iets verkeerd).

Dit leuke en heel eenvoudige konijntje vond ik ook hier op Pinterest:


Ook déze foto gaat niet naar een bruikbare beschrijving maar dat is in dit geval geen bezwaar. Even goed naar de foto kijken en dan kan er eigenlijk niets mislukken. Wie die foto's heeft gemaakt? Ik weet het niet dus ik kan ook niet doorlinken naar haar? Russiche? site. Dus dan bij deze maar hier een Nederlands bedankje, al denk ik niet dat ze het zal lezen ;-).

Ik was nog geen twee jaar oud toen ik hier, in m'n padvindersjurkje, m'n eerste konijn kreeg.


Sindsdien heb ik nooit zonder konijnen gezeten, want  ik ben natuurlijk ook getrouwd met een echte "konijnenman" ;-) Nu je dit weet, snap je waarschijnlijk ook dat ik dit konijntje gewoon maken moest!
En wat ook zo leuk is, je kan ermee variëren!
Wit koppie en een zwart lijf...................


.............of zwarte oren en witte vlekjes.Deze zwart-witjes zijn maar een paar cm. groot, en hun witte staartje is gemaakt van een, tot een bolletje gevilte, pluk schapenwol.Het kleurpatroontje is eenvoudig in te breien.Mooi dat groot moederkonijn nu niet meer alleen is, en ik denk dat het er zo rond de paasdagen nog wel wat meer zullen zijn...............want zo gaat dat toch bij konijnen?

30 opmerkingen:

 1. Ik heb dit konijntje ook een keer op mijn blog geplaatst, en toen kreeg ik een reactie van iemand die de link heeft kunnen ontcijferen: fascinata.blox.pl. Het is een Pools blog met ontzettend veel creatieve brei-, haak- en andere ideetjes. Toevallig staat er vandaag een blogje met Hollandse tulpen op... Erg leuk om door alle ideeën te scrollen, maar ik hoop niet dat ik daarmee je to-do-lijstje nóg langer heb gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk en zo simpel eigenlijk. Prachtige decoratie voor de paasdagen !!!!
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat van dat lijstje ken ik.... als ik niet oppas, dan gaat mijn hele dag zitten in surfen, bloggen en ideetjes uitproberen. Die konijntjes zijn beeldig, je zou er zo een hele familie van maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is bij de konijnen af... zo snel datdat gaat :). Maar heel lief en creatief! En ik ken de lijstproblemen, ik zet de keukenwekker regelmatig, om niet alleen lijstjes te maken, maar ook eens aan de gang te gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eens, lang geleden, hadden wij op de middelbare school nog handwerkles. Dat was dan ook in die tijd dat veel scholen (in België) niet gemengd waren...
  Onze handwerklerares liet ons liefst allerhande knuffels breien en haken, in een periode van ons leven dat wij dat échtigecht niet wilden.
  Jarenlang heb ik dan ook écht geen knuffel meer willen breien, maar deze shatjes zouden me weer kunnen verleiden...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die zijn leuk! en simpel, snel. Die lijstjes die ken ik wel hoor. Af en toe zet ik het ook weer eens op mn blog en bij het nazoeken van datums komt het regelmatig voor dat ze er 4 jaar geleden ook al op stonden............ maar dat help-t dan wel weer om weer eens wat af te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk, fijn dat je zo enthousiast blogt en verzamelt, zo genieten we allemaal mee. Alleen... nu ga ik ook alles bewaren (deed ik toch al een beetje) en heb bijvoorbeeld laatst de 'babybel' kaarsjes gemaakt, nadat ik ze gebakken had. Jammie! Staat hier nu ook vast op het programma. Je konijntjes zijn superlief en ik weet zeker dat het er met Pasen een heleboel zullen zijn.
  Fijne dag.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O my G!!! Trauma van de lagere school komt helemaal terug. Daar moesten we deze maken bij handwerkles. Ik kon en kan niet breien en ik mocht toen niet mee timmeren en bouwen met de jongens. Dit is de enige opdracht die mijn moeder uiteindelijk voor mij heeft gedaan. Ik ben haar er nog dankbaar voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn lijst van to-do-projecten word ook alsmaar langer, ik weet hoe je je voelt. En toch kan ik niet stoppen met leuke projectjes op te zoeken, net zoals deze. Heel schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Even in another language I can do this !! THANKS ADORABLE

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ontzettend leuk! Deze week waarschijnlijk eens proberen samen met mijn dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Love your little rabbits, particularly the spotty one.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Och wat een schatjes.
  Bedankt voor de inspiratie, dit durf ik ook nog wel te breien.
  Ga morgen meteen de pennen zoeken.
  warme groet sas

  BeantwoordenVerwijderen
 14. What cute little rabbits, one of these days i really need to learn to knit or crochet. :) Raising rabbits is very popular around were I live as well, one day I may give that a try as well, they are so cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. I adore your little bunnies. I have a square I knitted up to make one but got frustrated with the sewing. Yesh, all of the knitting is done except the sewing. Yours are adorable.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik volg jouw ongeveer een maand en kmoet zeggen jij doet dat heel goed.wat ik mij afvroeg is jouw man een konijnenkweker want mijn man is dat,misschien kennen ze elkaar.wij wonen in Belgie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n 30 jaar geleden fokten wij raskonijnen voor de tentoonstelling, Klein Zilver en Nieuw Zeelanders. In die tijd begonnen wij ook met het leveren van slachtkonijnen, maar omdat het kooisysteem ons niet aanstond, hadden we ze vooral in hokken met stro en met 3000 konijnen was dat eigenlijk veel te arbeidsintensief, dus dat hebben we maar een paar jaar gedaan. (De meeste konijnen gingen trouwens naar België ;-) Nu hebben we alleen nog een paar voedsters voor de aardigheid. Ik denk trouwens niet dat onze mannen elkaar kennen, wij wonen in Noord-Nederland :-)

   Verwijderen
 17. Deze staat ook nog op mijn lijst om te doen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ik vrees dat ik verslaafd ben, ik heb al een hele konijnenfamilie gebreid :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Newest follower here! I found you through the blog hop. you have a super cute blog, I can't wait to read more!

  You can find me at meandmr.com

  -Melanie @ meandmr.com

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh, how adorable!! Thank you for sharing at Sharing Saturday!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoe veel steken moet je op zetten staat nergens

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Dat maakt ook niet uit, als het maar vierkant wordt. Weinig steken => klein konijntje, veel steken => groot konijn, héél véél steken => ........ ;-)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips