29-08-2011

pruimenjam met gember


Maak jam zoals je gewend bent, met suiker, geleisuiker of......
Voeg per pond pruimen ongeveer 5 gram fijn gesneden verse gember toe en laat het minsten 5 minuten meekoken. (Of neem een bolletje stemgember)


Je krijgt dan een lekkere jam met een lichte gembersmaak. In plaats van gember kun je ook een snufje kaneel toevoegen. 

Inmiddels is de hoeveelheid pruimen mijn verwerkingscapaciteit ver voorbij, ondanks dat ik het niet alleen hoef te doen :)


Ze blijven mooi hè die Atalanta's.

2 opmerkingen:

  1. Dat lijkt me een heerlijke jam!
    Ik heb laatst wat koekkruiden aan de pruimenjam toegevoegd ook heel lekker.

    Groetjes
    Corien (Jotilie's Home)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dank je, ik heb nog wat pruimen, een stukje gemberwortel en vanmiddag weer wat tijd.
    nu nog de potjes opzoeken:))

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips