Lekker als ontbijt maar meestal neem ik ze´s middags bij een kopje (kruiden)thee. Ze zijn simpel en snel te maken door een rijpe banaan heel fijn te prakken en hier 40 gram heel lijnzaad en 40 gram havermout aan toe te voegen. Een snufje zout mag er dan ook nog bij.
Alles heel goed mengen en op een velletje bakpapier tot een dunne koek uit spreiden.
Met een mes alvast even voorsnijden.
Bak ze dan ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Door de banaan zijn ze iets zoet en smaken dus het beste met zoet beleg zoals honing.
Lekker en gezond!!
Leuk van die simpele, lekkere en gezonde snacks. Ga ik zeker proberen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Monique
Hmmm, ziet er lekker uit ! Ik ga het ook proberen !
BeantwoordenVerwijderenLijnzaad is toch erg laxerend? Het is toch beter als je de voedingsstoffen goed kunt opnemen uit je voedsel dus dat het niet laxerend is? Er zitten verder wel veel goede stoffen in.. Ik deed altijd veel lijnzaad in het brood, maar dit leek me dus niet zo goed?
BeantwoordenVerwijderenLijnzaad is niet zozeer laxerend als wel dat het de stoelgang bevordert door het slijmlaagje dat om de zaadjes zit. De ontlasting glijdt dan makkelijker naar buiten.
VerwijderenJummie die gaan we even maken
BeantwoordenVerwijderenals je de banaan niet wilt/kunt gebruiken, waar kun je die dan door vervangen?
BeantwoordenVerwijderenEr zijn recepten met alleen lijnzaad en water....hoe en wat weet ik eigenlijk niet precies.
VerwijderenKlinkt erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenWeer een lekker en makkelijk recept !!!!
BeantwoordenVerwijderenik ga het zeker maken ....bedankt
lijkt me heerlijk.. ga dit binnenkort eens proberen
BeantwoordenVerwijderenGisterenavond gemaakt en ik vond het heerlijk. Maar... crackers horen knapperig te zijn en dat waren ze bij mij niet helemaal. Langer in de oven leek me niet verstandig, want dan zou het misschien aanbranden? Enig idee wat ik zou kunnen veranderen om ze toch lekker knapperig te krijgen?
BeantwoordenVerwijderenIk legde mijn bakpapier op een rooster ipv op een bakplaat en ze waren zeer knapperig. Na 20 min zelfs al klaar ipv de hierboven aangehaalde 30 min.
VerwijderenDank voor jouw antwoord Nierika. Dan ga ik ze nogmaals maken op het rooster, want ze waren zalig en zeer zeker voor herhaling vatbaar!
VerwijderenLeek mij ook erg lekker en makkelijk te maken. Helaas ook hier niet heel knapperig en ze zijn wat te donker geworden, volgende keer misschien op het rooster en een lagere temp of kortere tijd
BeantwoordenVerwijderen